Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 11:03, 07 mar 2016

ag_zie napisał(a)
Mirelko! Terapia uspokajająca mówisz.... to i mi takiej potrzeba! Ale moja stipa jeszcze mała z terapią mus poczekać

Aga nigdy bym nie przypuszczała, że pikowanie tych małych pypci tak na mnie uspokajająco podziała Zupełnie niepotrzebnie z taką niechęcią do tego podchodziłam
MirellaB 11:07, 07 mar 2016

Edyta10 napisał(a)
Mirelko super Ci poszło ze stipą, ładne kępki ja swoją za jakiś tydzień popikuję

Trzymam kciuki za Twoje pikowanie
MirellaB 11:08, 07 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Ni miam cierpliwości ani do siania, ani do pikowania, tym bardziej podziwiam akcje "stipa"

Madżenko też myślałam, że nie mam cierpliwości, a jednak mam
MirellaB 11:09, 07 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
To w takim razie jeszcze z tydzień, dziesięć dni i też będę się "odstresowywać"

Życzę, alby pikowanie i na Ciebie podziałało kojąco
Marga 11:33, 07 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Trochę jej potrzebuję na podsadzenie cyprysików i trochę tak luźno na rabatach.
Zastanawiam się czy dać ją też między róże czy lepiej kocimiętkę?

Kiepska jestem z projektowania, ale ja bym dała stipę, to będzie neutralnym tłem dla róż. To chyba one mają grać pierwsze skrzypce na rabacie?
Róże + niebieska kocimiętka to dla mnie zbyt kolorowe połączenie. Oczywiście to tylko moje zdanie. Zależy kto co lubi

Kiedy wracacie do przedszkola? My po wczorajszej eskapadzie na działkę mamy gluty do pasa i chrypę Chyba jeszcze za wcześnie było...
MirellaB 11:53, 07 mar 2016

Marga napisał(a)

Kiepska jestem z projektowania, ale ja bym dała stipę, to będzie neutralnym tłem dla róż. To chyba one mają grać pierwsze skrzypce na rabacie?
Róże + niebieska kocimiętka to dla mnie zbyt kolorowe połączenie. Oczywiście to tylko moje zdanie. Zależy kto co lubi

Kiedy wracacie do przedszkola? My po wczorajszej eskapadzie na działkę mamy gluty do pasa i chrypę Chyba jeszcze za wcześnie było...

Chyba tak zrobię jak piszesz, że dam stipę, tym bardziej, że na mojej różance róże były sadzone wszystkie jakie się nam podobały (jeszcze przed O) i mam tam burzę kolorów. Stipa chyba trochę wprowadzi harmonii

My siedzimy w domu. Byłam z Kubą u lekarza ma wyczuwalne szmery na oskrzelach, więc antybiotyk dostał, siedzimy i się kurujemy.

No chyba jeszcze jednak za wcześnie zrobiliście sobie wypad na działkę - kurcze znowu choróbsko, no co zrobić przetrwać - zdrówka życzę Uważajcie na siebie, trzeba porządnie się wyleczyć.
MirellaB 12:23, 07 mar 2016

Planowałam zrobić dwie ściany różane na drugim garażu.
Taki mam widok z tarasu.
Na bałagan nie patrzymy, za chwile ten jubel będzie wyniesiony.

Tak planowałam zrobić.
Zdjęcie pokazowe - kolor róż do wybrania, na dole przetacznik niebieski.

Zastanawiam się tylko czy to ma sens?
Moim zdaniem takimi ścianami z pnączami przykrywa się coś brzydkiego, mało atrakcyjnego coś co szpeci, a nasz garaż nie wygląda źle. Jest nowy, ma czystą elewację. Głównie chodzi mi o zakrycie dołu, bo zdarza się, że pies posika cokół, więc może bez tych róż pnących tylko np. zrobić żywopłot np. z berberysów?

Co myślicie? Co radzicie?
Marga 13:05, 07 mar 2016

Jeżeli mamy głosować, to ja oddaję swój głos na tą wersję:
MirellaB napisał(a)
ny.
Tak planowałam zrobić.
Zdjęcie pokazowe - kolor róż do wybrania, na dole przetacznik niebieski.

Co myślicie? Co radzicie?

Czy to jest widok z tarasu? Jest tam dużo słońca?
Różyczki pienne podobają mi się właśnie takie jasno różowe

Chłopaki pewnie się zgrzali wczoraj tak latali Aj...bo ta pediatra cały czas mi truła "nie siedzieć w domu, hartować się!" "Nie ma gorączki można wychodzić"
Antybiotyk dostaliście, to jeszcze posiedzicie. Zdrówka życzę Kubusiowi.
Mira104 13:05, 07 mar 2016

Jak Ci to coś pomoże

Kawa 13:07, 07 mar 2016

hmmm jakbym miała głosować powiedziałabym 2
garaż jest ładny nowa elewacja więc może nie ma co na razie zasłaniać
ewentualnie można na rogu dać pienną różyczkę
ale ja się nie znam