Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

bleebla 12:03, 06 mar 2016

nicol21 napisał(a)
Fajne kompozycje w kulach. Czy tak marnie wschodzi Ci stipa w tej wytłaczance czy to coś innego tam czeka?

Ice dance ciachnij ostro i będzie gites. Moja wyglądała lepiej, ale teraz na niej pies się zabawia więc wygląda źle.

A co do ogródka kuzynki to idź w prostotę - jak ma tuje, to dajcie przed nie hortki, a po bokach np zróbcie dwa prostopadłościany z cisów - mniej chorują niż bukszpany i niektóre będą wolniej rosnąć więc powinno być prosto, mało obsługowo a efektownie. Pomiędzy może kora albo żwirek. Szkoda że taraz taki wielki!
może do tego parę stip.
Rozumiem, że donica nie wchodzi w grę tak żeby było podobnie do Ciebie?

No chyba że kuzynka z takich co chciałaby 10 różnych odmian nasadzić na 2m2 To wtedy niech radzi sobie sama.

Stipa wzeszła w każdym miejscu, tylko nie widać tego,bo zrobiłam zdjęcie pod kątem.
Zawsze wkładam po ziareknu w otwór, bo mi się nie chce póżniej ich rozdzielać. Nie zdażyło mi się jeszcze, żeby jakieś nasionko nie wzeszło.

ID niedługo przytne, dzięki

Nie pomyślałam o cisie Dobry pomyśł, dzięki
tusiawka 22:22, 06 mar 2016

U mnie stipa marnie wykiełkowała, musiałam dosiewać.
Mam jednak w ogrodzie sporo podrośniętych siewek, z zeszłego roku, a pewnie kolejne jeszcze wyjdą.
Siałaś pomidory? Ja w tym roku przez wyjazdy dopiero 3 tygodnie temu, ale nadrobią.
stychaz 22:05, 09 mar 2016

Aga, jak tam prace koncepcyjne? Widziałaś ogłoszenie parafialne u Marzenki? W najbliższą sobotę zbiórka 7:30 na giełdzie. Będziesz?
Jagodaa 23:11, 09 mar 2016

Macham zamaszyście i pozdrawiam!

Ja będę musiała ciotce coś doradzić do małego ogródka, na razie zadeklarowałam jakieś sadzonki traw z dzielenia moich .
Madzenka 06:39, 10 mar 2016

Aga zbiórka o 7:30
bleebla 10:59, 10 mar 2016

tusiawka napisał(a)
U mnie stipa marnie wykiełkowała, musiałam dosiewać.
Mam jednak w ogrodzie sporo podrośniętych siewek, z zeszłego roku, a pewnie kolejne jeszcze wyjdą.
Siałaś pomidory? Ja w tym roku przez wyjazdy dopiero 3 tygodnie temu, ale nadrobią.

Siałam mniej wiecej w tym samym terminie, bo 14 lutego. Nawet gdybym siała 2 tygodnie przed Tobą, to Twoje by były większe Nie wiem jak to robisz

Krokusy, te które miałam najwcześniej, tylko raz się otworzyły, a już przekwitają. Gdzie to słońce się pytam?

Siewek stipy w ogrodzie też mam dużo. Przeżyły te najmniejsze, a te ładne grube i młode przemarzły.

Widziałam u Ciebie, że stipę ściełaś i ruszyła. Ja ze swoją jeszcze nic nie zrobiłam. Jestem w tyle z ogrodem, bo czekam na słońce
bleebla 11:05, 10 mar 2016

stychaz napisał(a)
Aga, jak tam prace koncepcyjne? Widziałaś ogłoszenie parafialne u Marzenki? W najbliższą sobotę zbiórka 7:30 na giełdzie. Będziesz?

Madzenka napisał(a)
Aga zbiórka o 7:30

Dziewczyny, nie wiem czy będę. W domu wszyscy chorzy, łącznie ze mną.
Nie za bardzo mam też po co jechać, bo wszystko co chiałąm kupić na giełdzie już mam. Pojechałabym dla towarzystwa, ale wtedy wraca kwestia przeziębienia, bo zarażać nie mam zamiaru
bleebla 11:06, 10 mar 2016

Jagodaa napisał(a)
Macham zamaszyście i pozdrawiam!

Ja będę musiała ciotce coś doradzić do małego ogródka, na razie zadeklarowałam jakieś sadzonki traw z dzielenia moich .

Witaj Jagódkoo Stęskniłam się za Tobą
Twoja ciocia będzie miała pięknie, już to czuję
stychaz 18:59, 10 mar 2016

bleebla napisał(a)

Dziewczyny, nie wiem czy będę. W domu wszyscy chorzy, łącznie ze mną.
Nie za bardzo mam też po co jechać, bo wszystko co chiałąm kupić na giełdzie już mam. Pojechałabym dla towarzystwa, ale wtedy wraca kwestia przeziębienia, bo zarażać nie mam zamiaru

To zdrówka życzę
Madzenka 19:44, 10 mar 2016

Końska dawkę witaminy C zażyj i przyjeżdżaj. Ja piję od poniedziałku po 2-3 tys mg bo wszyscy wkoło chorzy ..