Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Asi ogródek pod świerkami 20:10, 06 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)

Pięknie Ci to porosło Moja stipa to jeszcze maleństwo w porównani z Twoją plantacją

Cenne rady Toszki poczytałam, nie miałam pojęcia, ze ten pieniek taki ważny... Człowiek się ciągle czegoś uczy. I ten wywar do zakwaszania mnie zaciekawił, lecę sprawdzić o co dokładniej z nim chodzi.

Piękna masz stipe, moja to bidulka przy Twojej.
Prawie - jak ogród 17:17, 06 mar 2016

Do góry
U Iwonki przeczytałam, że stipa na schodach ma zielone źdźbła - przetrwała zimę? To by był numer
Życie w wiejskim ogrodzie 17:07, 06 mar 2016

Do góry
Jestem kochani,
Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna odciągnęła mnie od komputera i zawiodła do ogrodu

Od wczorajszego popołudnia ruszyłem w tango z sekatorem, szpadlem i grabkami
Ogrom prac wykonałem ale mając na uwadze swoje zdrowie i zmienną pogodę nie szaleję bardzo

Zdjęć nie posiadam żadnych bo ręce innymi sprawami miałem zajęte ale donoszę iż wszystkie róże, krzaczory ozdobne i hortensje przycięte Trawiszcza ruszają z kopyta Część przycięta a reszta wyczesana Została tylko stipa z którą sam nie wiem co zrobić Może żyje a może nie ? Przytnę jak pogoda się wyklaruje

Narzekałem że moje krokusy strajkują Dziś się im przyjrzałem i nawet dostrzegłem jakieś zalążki kwiecia Uff ... będzie chyba coś z nich

Zacząłem przerabiać jedną rabatę która od dwóch sezonów mi nie leży Jak nie teraz to kiedy ? Marzec to dobry czas na przesadzanie Będzie bukszpanowo, w końcu obecność na tym forum zobowiązuje
Muszę kupić 6 ładnych kul ale nie mam dobrego źródła Do kopanych bukszpanów się zraziłem więc muszą być w doniczkach i najlepiej niedrogie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę rychłej wiosny

Do raju daleko - u Ewy 16:58, 06 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stipa ci równiutko wzeszła.
Ewa, jaki masz opis na lewkonii?

Godecje kiedyś miałam, dawno temu. Ładnie na rabacie wyglądała

Iwonko, nie wiem, czy uwierzysz, ale wsadziłam gdzieś nasionka i nie mogę znaleźć. Chciałam zrobić zdjęcia tylne opakowania, żeby dopytać się znaczenia symboli i guzik...nie mogę znaleźć
Ogród Mirelli 16:06, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Do pikowania stipy podchodziłam z ogromną niechęcią, nerwami, przekładając czynność z dnia na dzień.

Pikowanie dla mnie nerwowej osoby ciągle w ruchu i biegu okazało się fantastyczną terapią uspokajającą W garażu przy stole, cisza, spokój tylko ja i stipa

Fantastyczne. Zaraz będę wysiewała kolejne trzy opakowania

Podziwiam ale kawał roboty,wykonałaś....Pozdrawiam
Ogród Mirelli 15:51, 06 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Mirelka - świetna robota
Dlaczego pisałaś, ze Twoja stipa się nie dzieli? Ona już super podzielona - przecież ma po kilka źdźbeł No, chyba że się nie zrozumiałyśmy w przekazie...
Ale będziesz miała wypasioną plantację

Beatko dzisiaj widziałam na czym to dzielenie polegało, ja miałam inne wyobrażenie, myślałam, że to jakoś odnogami się dzieli coś jak np.carexy

Podzieliła się i to bardzo ładnie

Czuję, że to będą ładne kępki. Pikowałam po 3,4,5,a nawet po 6 źdźbeł
Beskidzkie marzenie 14:51, 06 mar 2016

Do góry
Stipa po dzisiejszych manewrach

I przygotowana rabata na hortki i trawy pod smaragdami, dzisiaj rak nie czuje
Ogród Mirelli 14:49, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Pikowanie dla mnie nerwowej osoby ciągle w ruchu i biegu okazało się fantastyczną terapią uspokajającą W garażu przy stole, cisza, spokój tylko ja i stipa

Pięknie Ci poszło
Kolejne trzy opakowania? gdzie to będziesz sadziła?
zaczynam się martwić czy mój wysiew z jednej torebki mi wystarczy...
Ogród Mirelli 14:33, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Do pikowania stipy podchodziłam z ogromną niechęcią, nerwami, przekładając czynność z dnia na dzień.

No pięknie ci poszło
Tez dziś z nią walczyłam i nawet, nawet
Prawie - jak ogród 14:29, 06 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
obłędna ta stipa , pięknie wygląda dokupiłam jeszcze 2 opakowania i siać jeszcze będę. Te kulki na pniu to co to jest ?

To też będziesz zastipowana
Olga, te kulki to jakieś tuje, nie znam odmiany. Jedną kupiłam, przytargałam do domu i skojarzyłam, że przecież rosną u mnie identyczne iglaki. Przymierzłam, wzrostem prawie pasowały, więc te moje też przerobiłam na kulki i wsadziłam na jedną rabatę. Moje jeszcze trochę jejowate, ale pracuję nad nimi
Ogród pewnej ogrodniczki 14:24, 06 mar 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
A tak wygląda moja stipa ukochana. Już na nią patrzyć nie mogę.
Jak się wk... to z niej zaraz sałatkę do obiadu zrobię.

Ja dzisiaj stipe pikowałam i wygląd mam podobny; coś zdjęcia nie chcą mi sie wgrać... Może to i dobrze?
Ogród Mirelli 14:18, 06 mar 2016

Do góry
Mirelka - świetna robota
Dlaczego pisałaś, ze Twoja stipa się nie dzieli? Ona już super podzielona - przecież ma po kilka źdźbeł No, chyba że się nie zrozumiałyśmy w przekazie...
Ale będziesz miała wypasioną plantację
Do raju daleko - u Ewy 13:42, 06 mar 2016

Do góry
Stipa ci równiutko wzeszła.
Ewa, jaki masz opis na lewkonii?

Godecje kiedyś miałam, dawno temu. Ładnie na rabacie wyglądała
Ogród Mirelli 13:26, 06 mar 2016

Do góry

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:42, 06 mar 2016

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie, a stipa fenomenalna! Miłej zabawy w psiakowym przedszkolu
Ogród pewnej ogrodniczki 12:30, 06 mar 2016

Do góry
A tak wygląda moja stipa ukochana. Już na nią patrzyć nie mogę.
Jak się wk... to z niej zaraz sałatkę do obiadu zrobię.

Mała Eleczka 12:03, 06 mar 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Fajne kompozycje w kulach. Czy tak marnie wschodzi Ci stipa w tej wytłaczance czy to coś innego tam czeka?

Ice dance ciachnij ostro i będzie gites. Moja wyglądała lepiej, ale teraz na niej pies się zabawia więc wygląda źle.

A co do ogródka kuzynki to idź w prostotę - jak ma tuje, to dajcie przed nie hortki, a po bokach np zróbcie dwa prostopadłościany z cisów - mniej chorują niż bukszpany i niektóre będą wolniej rosnąć więc powinno być prosto, mało obsługowo a efektownie. Pomiędzy może kora albo żwirek. Szkoda że taraz taki wielki!
może do tego parę stip.
Rozumiem, że donica nie wchodzi w grę tak żeby było podobnie do Ciebie?

No chyba że kuzynka z takich co chciałaby 10 różnych odmian nasadzić na 2m2 To wtedy niech radzi sobie sama.

Stipa wzeszła w każdym miejscu, tylko nie widać tego,bo zrobiłam zdjęcie pod kątem.
Zawsze wkładam po ziareknu w otwór, bo mi się nie chce póżniej ich rozdzielać. Nie zdażyło mi się jeszcze, żeby jakieś nasionko nie wzeszło.

ID niedługo przytne, dzięki

Nie pomyślałam o cisie Dobry pomyśł, dzięki
Ogród z pergolą 11:48, 06 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
taka moja luźna propozycja brzozowej
biale kolka - brzozy
jasno zielone koła - derenie
zielone kolka - tuje danica
fioletowe romby - rozchodniki
białe pięciokąty - naparstnice
zielone kwadraty - stipa, rozplenica, śmiałki, trawki generalnie dla dodania lekkości
bordowe pięciokąty - berberys kolumnowy

generalnie chciałabym aby było biało, zielono, bordo, fiolet i różowe róże na altanie
co sądzicie?

A wymierzyłaś to sobie ???
Ogród z pergolą 11:45, 06 mar 2016

Do góry
taka moja luźna propozycja brzozowej
biale kolka - brzozy
jasno zielone koła - derenie
zielone kolka - tuje danica
fioletowe romby - rozchodniki
białe pięciokąty - naparstnice
zielone kwadraty - stipa, rozplenica, śmiałki, trawki generalnie dla dodania lekkości
bordowe pięciokąty - berberys kolumnowy

generalnie chciałabym aby było biało, zielono, bordo, fiolet i różowe róże na altanie
co sądzicie?
Ogródek Iwony 11:14, 06 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Próbuję chociaż co drugą stronę poczytać..

Ja też już wysiadłam

Potwierdzam, że stipa ładna tylko w pierwszym roku.,..bo aż tam się mi cofnęło.

Ewa bacowa skąpi nam fotek swojego pięknego ogrodu.. szkoda.

Summer Song ma fajny kolor i z niego mały kameleon.. kolor trzymam jednakowy.

Moja trytoma (ta co dałam Tobie ) też jest kiepska, ale liczę że odbije.

W tym roku ci bujnie ogród i będziesz zbierać efekty swojej pracy i metamorfozy

Aniu, świetne streszczenie ostatnich stron zrobiłaś
Na trytomę mocno liczę Niech się zbiera

Ciekawa jestem ogrodu w tym roku. Pierwszy świadomy rok, kiedy wiem już, czego się kiedy spodziewać. A pogoda płata figle i mam opóźnienia
W zeszłym roku krokusy kwitły już w lutym, a teraz marzec i na razie są tylko pączki. Ale dziś pierwszy raz powietrze jest wiosenne, miłe, ciepłe ... może jednak ta wiosna przyjdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies