Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 11:08, 06 mar 2016

Ewa777 napisał(a)

Bardzo mi się podoba ta osłonka w kształcie płotka. Kupowłaś gdzieś, czy mąż Ci zrobił?

Ewuniu, ten płotek, to taka skrzyneczka z tworzywa. Traktuję ją jako osłonka do doniczek, bo nie ma dziurek. Werbena siedzi w doniczkach i mogę podlewać od dołu.
Kiedyś mój brat przywiózł mojej mamie, kiedy już choroba przykuła ją do łóżka. Kupowaliśmy sezonowe kwiatki: prymulki, stokrotki, begonie, i stała skrzyneczka na oknie w pokoju, aby trochę radości wnieść chorej. Mama leżała i mogła patrzeć na kwiatki
Iwk4 11:14, 06 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Próbuję chociaż co drugą stronę poczytać..

Ja też już wysiadłam

Potwierdzam, że stipa ładna tylko w pierwszym roku.,..bo aż tam się mi cofnęło.

Ewa bacowa skąpi nam fotek swojego pięknego ogrodu.. szkoda.

Summer Song ma fajny kolor i z niego mały kameleon.. kolor trzymam jednakowy.

Moja trytoma (ta co dałam Tobie ) też jest kiepska, ale liczę że odbije.

W tym roku ci bujnie ogród i będziesz zbierać efekty swojej pracy i metamorfozy

Aniu, świetne streszczenie ostatnich stron zrobiłaś
Na trytomę mocno liczę Niech się zbiera

Ciekawa jestem ogrodu w tym roku. Pierwszy świadomy rok, kiedy wiem już, czego się kiedy spodziewać. A pogoda płata figle i mam opóźnienia
W zeszłym roku krokusy kwitły już w lutym, a teraz marzec i na razie są tylko pączki. Ale dziś pierwszy raz powietrze jest wiosenne, miłe, ciepłe ... może jednak ta wiosna przyjdzie
Kacha123 11:15, 06 mar 2016

Cześć Iwonko. Wpadłam z pozdrowieniami. Cały czas mi chodzą po głowie te Twoje malowane doniczki
Iwk4 11:16, 06 mar 2016

zabaewa napisał(a)
do powyższych dołączę sroki, kruka, kukułki, sójki, myszołowa, skowronki i przede wszystkim słowiki
W starym ogrodzie ponoć rano przesiadują 3 dudki - osobiście nie widziałam...
Od czasu do czasu wysoko pojawia się orzeł bielik.
Nad domem w ostatnich dniach przelatywały oprócz gęsi także żurawie

Ewa, na południu chyba większa ilość gatunków ptasich. Nie mam pojęcia, dlaczego. U Bogdzi też zawsze są kolorowe ptaki.
Iwk4 11:19, 06 mar 2016

Kacha123 napisał(a)
Cześć Iwonko. Wpadłam z pozdrowieniami. Cały czas mi chodzą po głowie te Twoje malowane doniczki

A Zbyszek marudzi, że tyle starych doniczek jest (czytaj: plastikowych), a ja kupowałam nowe
Faceci czasem nie rozumieją różnicy.

Muszę te stare obejrzeć, może coś z nich wykrzesam. Czytałam, że plastikowe też da się przerobić
Kacha123 11:23, 06 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

A Zbyszek marudzi, że tyle starych doniczek jest (czytaj: plastikowych), a ja kupowałam nowe
Faceci czasem nie rozumieją różnicy.

Muszę te stare obejrzeć, może coś z nich wykrzesam. Czytałam, że plastikowe też da się przerobić

Faceci bywają różni. Na pewno mają bardziej praktyczne podejście - doniczka to doniczka. Mój eM po wczorajszym spotkaniu z dziewczynami z O. założył konto na pintereście, ciekawe czym się tam będzie inspirował?

A ty myśl, jak przerabiać kolejne doniczki, to będą znów jakieś fajne inspiracje.
Iwk4 11:26, 06 mar 2016

bacowa napisał(a)
Iwona ciełaś hortki ?

Danusia na czwartek ogłosiła mycie mebli, cięcie tuj, hortensji. Dla mnie to jest dopiero moment, na który czekałam. Dlatego jeszcze nie cięłam.
Obiecałam patyczki, dlatego czekałam na ocieplenie. W tym tygodniu popołudniami może coś już w ogrodzie podziałam. Oby pogoda dopisała

Plany:
wygrabić rabaty
przyciąć hortensje
przyciąć byliny
przesadzić wrzosy - muszę zrobić miejsce na rabacie na róże

Mam tam też krokusy. I trochę się martwię, że jak przyjdą róże, zmarnuję krokusy. Może by je przesadzić na szpadlu z dużą bryłą? Nie wiem sama ...

I pytanie, czym podsadzić magnolię, drzewko?

Denerwuje mnie wysiewające się zielsko pod nią. Nie lubi grzebania w korzeniach ...

Trzmielina, wrzosy, rozchodniki ... co wybrać?
Iwk4 11:29, 06 mar 2016

Karol99 napisał(a)

Nad moim tez leciały. Może to te same?

Jeśli to inne,to jest szansa, że hurtem wracają. Wiosna idzie
Iwk4 11:31, 06 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Nad moja głową wczotraj patki uzrądzaly trele morele. Oj poczułam juz wczotraj wiosnę, nieodwołalnie

Niech już będzie ciepło, tak wszystkim zima zbrzydła ...

Wczoraj wysiałam ponownie krwawnik i rozplenicę Moundry. Ponieważ nikt nie wie, dlaczego nasionka jednym wschodzą, innym nie, to postanowiłam zmienić warunki siewu. Wystawiłam na zewnętrzny parapet na kilka dni. Zobaczę, co potem ...
Może od dojrzałości nasion to zależy ... jeśli nie wzejdzie, trudno
Iwk4 11:52, 06 mar 2016

Kacha123 napisał(a)

Faceci bywają różni. Na pewno mają bardziej praktyczne podejście - doniczka to doniczka. Mój eM po wczorajszym spotkaniu z dziewczynami z O. założył konto na pintereście, ciekawe czym się tam będzie inspirował?

A ty myśl, jak przerabiać kolejne doniczki, to będą znów jakieś fajne inspiracje.

Kasiu, ty masz fajnego e-ma. nie raz cię zaskoczył mile
Będzie ci pomagał w ogrodniczkowaniu
Nie chciał być gorszy od dziewczyn

Muszę zobaczyć, jakie mam doniczki Zobowiązałaś mnie