Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Magdalenka 15:41, 07 wrz 2014

Do góry
Moja pierwsze zakupy w Janinie, za mało kupiłam… czy ktoś coś wie, czemu tak słabo w tym roku z asortymentem ?

Do raju daleko - u Ewy 15:38, 07 wrz 2014

Do góry
Róże też w pełni rozkwitu

Ta się szykuje

Do raju daleko - u Ewy 15:36, 07 wrz 2014

Do góry
Moje kwiaty doniczkowe chyba jeszcze nie szykują się do jesieni

Do raju daleko - u Ewy 15:25, 07 wrz 2014

Do góry
wczoraj kupiłam w obi taki leżaczek z wyprzedaży

Zakątek z fioletową ławeczką 15:25, 07 wrz 2014

Do góry
Miłej niedzieli Zaraz wybieramy się na małą wycieczkę rowerowąKalorie po obiedzie trzeba spalić

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:12, 07 wrz 2014

Do góry
Hanabi Rose z nowymi kwiatami

Endless Summer i Fantasia -po nich widać że to już schyłek lata
Ogród wśród pól i wiatrów 15:09, 07 wrz 2014

Do góry
Mając na względzie fakt, że forum to jest odwiedzane zarówno przez ogrodowych profesjonalistów, jak i doświadczonych pasjonatów ogrodów, bardzo proszę o pomoc w sprawie pięknych i popularnych na O. żurawek.

Zdjęcia, które za moment pokażę mogłabym niestety nazwać "sekcja zwłok"
Ale do rzeczy: na wiosnę moje żurawki wręcz mnie zachwyciły. Zrobiły się z nich gigantyczne krzaki, bardzo obficie obsypane kwitnącymi wiechami. Oczywiście byłam szczęśliwa!! Za jakiś czas zaczęło się z nimi dziać coś dziwnego, liście zaczęły podsychać, krzaczek marniał i rozłamywał się na boki. Myślałam - opuchlaki!! Porozrywałam więc krzaczek na sadzonki, nawet byłam zadowolona, bo mi wyszło ponad 20 dorodnych sadzonek z jednego krzaczka.

Trochę mnie zastanowiła "budowa" tego rozerwanego krzaczka, ale to moje pierwsze żurawki, więc nie wiedziałam do końca co jest prawidłowością a co patogenem Otóż krzaczek dziwnie się "wyciągnął" do góry, na takich grubych, twardych, palowych "łodygach". Ale nic, poodcinałam i powsadzałam młode roślinki. Było to jakieś 4 m-ce temu!! Od tego czasu rośliny stały cały czas w doniczkach, wprawdzie nie zamierały, ale też nie przyrosły ani grama. Dziś wyciągnęłam z doniczki pierwszą z nich. Co się okazało - gruba palowa "łodyga" zaczęła butwieć, zabijając stopniowo roślinkę. Nie urósł ani jeden korzeń. Zero życia - tylko wegetacja. Po kolei wyciągnęłam wszystkie, wyglądają strasznie Wszystkie wyrzuciłam do śmietnika

Pytanie: co to jest, dlaczego tak jest, i co robić by cieszyć się piękną żurawką a nie płakać nad pół-zdrewniałym/pół-spróchniałym nie wiadomo czym.

Z góry dziękuję za pomoc!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:05, 07 wrz 2014

Do góry

NN zakwitła na kolejnej młodej gałązce

Endless Summer i Fantasia(ta wciąż atrakcyjna)

ani kropli deszczu masakra

Może i mnie się uda?! 14:58, 07 wrz 2014

Do góry
Kitty napisał(a)
Dostałam na wiosnę takiego cisa- chciałabym zrobić z niego chmurki myślicie, że się uda?

Tak, uda się, To forma niwaki, tworzyliśmy ją w ogrodzie zimozielonym.
Obejrzyj w Mai w ogrodzie i na watku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu

Maja http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,4,1,0/zimozielony-uporzadkowany-ogrod-z-lustrem-odc-487,1253499.html
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:47, 07 wrz 2014

Do góry

i sobie poszliśmy ...
w drodze powrotnej usiłowałam się utopić w łyku mineralnej - ale mi nie dali ... Przemko wwiózł nas w las i Kasia chciała wymiotować ale nie wwiózł bo ona chciała tylko ona chciała z tego, ze on wwiózł ... ale też jej nie daliśmy ... bez ekscesów dotarliśmy do domków

a dziś rano piłam kawkę w takim kubasku

dziękuję Wam kochani i za kubek i za fantastyczną sobotę z różami

jeżeli ktoś odetchnął, że to koniec to nic bardziej mylnego ... mam jeszcze kilka zdjęć z różami w konkursie ale to zostawiam na potem ... obowiązki wzywają
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:47, 07 wrz 2014

Do góry

Do góry
dzień był gorący ... emocji wiele ... jeszcze więcej wrażeń ... skwer i staw pozwoliły na odrobinę wytchnienia

i zachwycająca Nowalis ... kwiat piekny ale z kolorem mam dysonas ... może kiedyś go zrozumiem ...

tonęła w takim skarbie

Do góry
ok godziny 15 na stoisku rosa-ćwik była już li tylko niemal urocza pani sprzedająca ... róż wymarzonych nie było ale jak miały być jak grupa łódzka w mocnym składzie wymaszerowała grubo przed nami z pełniuśkim bagażnikiem ...

Przemysław nam się na chwilę zapodział ... jak się odnalazł był już w towarzystwie zacnie egzotycznym ... figa, jakiś całoroczny pomidore i półtorakilogramowa (kiedyś ) cytryna bendom mieszkać w Marzyszu ...

taki był zadowolony z egzotyki Przemko

a tak się cieszy Kasia

Kasia nie wyjechała bez róży ... kupiła przepiękną okrywową purpurę "Apacz" ... foty nie mam ale Kasia pokaże przecież

obie za to nakupiłyśmy zawilców japońskich ... ale one cudne som !!! ... ja musiałam jeszcze zabrać z sobą rdest w absolutnie moim wybarwieniu ...

spotkałysmy "naszego Pana Trawkę" ... i umówiłyśmy się za dwa tygodnie już na naszym terenie ... targi bendom

wtedy zaadoptujemy wiele a na bank lewizję ... urzekła nas obie

Do góry
królowa miała być tylko jedna ... ale jak sobie poszła między lud ... ...

tak ale jesteśmy w mieście, które ma leworęcznego Marszałka zatem dlaczego nie zdetronizować gwiazdy ... ... ... to siem z Kasią zainstalowałysmy i królowe były dwie ...

a potem się okazało, że król jest jeden ...

na koniec pamiątkowe zdjęcie i na stragany ...

Do góry
nie udało się oddać w obrazie tego co oko widziało ... przenikające się w tych kompozycjach kontrasty i uzupełniające się odcienie ... gra kształtów ... maestria godna róży ... długo jeszcze będę skanowała zdjęcia ... wyszukiwała w nich podpowiedzianych rozwiązań na rabaty ...

Do góry
róża wtopi się i w klimat sielskiego klimatu łąki ... po prostu to będzie łąka z klasą

i takie tam ...

Do góry
róża z chili ... odrobinę mroku i czerwieni

Do góry
potęga zieleni i glamour róż ze srebrem w błysku szkła

Do góry
cd ... bez słów bo co tu gadać jak tu paczeć czeba !!!

róż ...

Do góry
goopio zakupy zostawiamy na potem !!! ... ale głodne wyższej estetyki i niebanalnego piękna chcemy zacząć od obejrzenia wystawy róż i aranżacji florystycznych ... zwłaszcza, że to 40 taka impreza w metryce miasta ... jubileuszowa !

florystki zaszalały !!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies