Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Rench 22:42, 15 paź 2014

Fakt ta Prairie Fire słabo zimuje z moich zostało po kilka kłakow przy takiej lekkiej zimie,myslałam,że to jakaś inna rudaska
Kurka,z tą Elfrid musze poczekać do następnego sezonu, kupiłam w ostatnich dniach kilka okrywowych na przedpłocie, jak się nie sprawdzą to je wymienię na Elfrid, a co
Gardener27 23:06, 15 paź 2014

Witam

Czy ten czekoladowy kosmos niwątpliwej urody jest trudny w uprawie ? Bardzo mi się podoba kolor kwiatów i to że w przeciwieństwie do tradycyjnego nie rośnie na 2 m Możesz mi cos więcej na jego temat powiedzieć, zwłaszcza o zimowaniu ?

Pozdrawiam
Sebek 23:16, 15 paź 2014

Wątek nie pędzi - to dobrze dla mnie, bo dużo nadrabiania nie miałem, ale pewnie źle dla Ciebie, bo zapracowana jesteś
Madzenka 00:20, 16 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Gdyby nie Twoje uważne czytanie.... to bym przegapiła ten wpis.. najśmieszniejsze, że w oko mi wpadło, ile mam tam krzewów.. a przegapiłam resztę... ale się popisałam

Obejrzałam Heiditraum.... ma białe w środku jak przekwita i mniejszą ilość płatków i kolor różowy. Moją bardziej określam jak czerwony przełamany różem.. a w pąku czerwona.

Obejrzałam co się dało.. bo ekran, aparat.. przekłamuje kolory.. wiec brałam poprawki.... i duże prawdopodobieństwo że to jednak Elfrid.

Lecę Marzence podziękować...
A u siebie dziękują różyczką. Melduję, że kwiat trzyma sie już ponad 3 tygodnie ...

Dziękuje za pięknego kwiatka
olaw 08:44, 16 paź 2014

Kolorki jesieni pooglądałam i ślad zostawiam...
Margarete 11:15, 16 paź 2014

Ja też
siakowa 11:21, 16 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Krysiu, ja wolę wrzucać obrazki niż pisać ble ble...

Dziś mnie zachwycił tulipanowiec i werbena Tylko aparat wzięłam z obiektywem i nie dało się złapać całości w kadr..żółty i fiolet.. dobry duet

Witam się pięknie Powiedz jeśli bedziesz tak dobra. Podziwoan werbenę i u Ciebie i innych. Powiedz czy najpier do doniczek sadzisz nasiona i potem sadzisz ja jako mała rosline czy wysiewasz nasiona prosto do gruntu ?

Bede wdzieczna za odpowiedż
Pozdrawiam i zaznaczam
Mala_Mi 11:31, 16 paź 2014

Renia - wszytko co piękne i długo ozdobne często jest nie do naszego klimatu Sorki taki mamy klimat...

Przemek - kosmosu czekoladowego nie mam. A gdzie jest to u Ciebie odpisałam

Sebek - chyba będzie jeszcze wolniej, bo mam pilną robotę.. i pora na odwyk

Madżen - dla Ciebie wszystkie są za mało piękne

Ola, Małgosia - dzięki za ślad

Pelaśka dalej trzyma fason (może i w tym roku ja przezimuję i porobię sadzonki, bo to fajna odmiana.. od Agatki... kurcze....a gdzie Agata, bo cisza taka)... wianek z drzwi sfrunął... i złapał sie w kadr.. nie wieszam, bo pora na zmianę wystroju.

Mala_Mi 11:38, 16 paź 2014

siakowa napisał(a)
Witam się pięknie Powiedz jeśli bedziesz tak dobra. Podziwoan werbenę i u Ciebie i innych. Powiedz czy najpier do doniczek sadzisz nasiona i potem sadzisz ja jako mała rosline czy wysiewasz nasiona prosto do gruntu ?

Bede wdzieczna za odpowiedż
Pozdrawiam i zaznaczam

Pierwsze werbeny wysiałam do doniczek zimą. I potem przeniosłam do gruntu w drugiej połowie maja.
W tym roku mi się wysiały, wiec mam i wysiewane w domu (ale tu była tym razem porażka, ledwo kilka sztuk), dużo mi się samo wysiało, część przezimowało w gruncie, jedna sadzonkę przezimowałam w domu, dużo sadzonek zrobiłam zielnych.
Jak widzisz mam z różnych sposobów werbeny.. i tym sposobem zawerbeniłam ogród... i musiałam pielić je namiętnie, bo zarosło by mi wszytko.

Tu mam jedną sadzonkę co przezimowała, a reszta to siewki, które zakwitły w tym samym roku co sie posiały... wypielonych zostało kilka tysięcy siewek... zostało sie kilkanaście.. i rosna one nie tylko na rabacie, ale głównie na macie z kamieniami i w szczelinie murka. Chwasty są bardziej wybredne Ale chwasty nie wyglądają tak cudnie To tylko fragment rabaty i fragment werbeny

siakowa 12:27, 16 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Pierwsze werbeny wysiałam do doniczek zimą. I potem przeniosłam do gruntu w drugiej połowie maja...

Dziekuję, zatem chyba czas kupić werbenę i posiac do doniczek. a powiedz mi czy jedno nasionko=jedna łodyga :/ sorky ale jestem zielona... hihi

PS-widzę, że zacytowałam sama siebie ( poczatkująca ogrodowiskowo)