Madziu, specjalnie dla Ciebie raport:
1.Hortensje to wariatki, mają 140 cm wysokośći(Uprawa z 5 patyków),
2.Róże Claire Austin w pąkach, zdrowe i mocne.
3.Kranik działa i w dalszym ciągu mnie samą zachwyca
4.Bukszpany rosną (oj, bardzo.Jutro będą cięte ostatni raz przed zimą, zapowiadają później deszcze bądź upały wiec dobry moment),
Zobacz jakie mają przyrosty, również zdrowe.,
5.Według kalendarza biodynamicznego dziś bardzo dobru dzień na sadzenie kwitnących, muszę się sprężyć i posadzić nowe Jude the Obscure (Ausjo),
Do tego bukszpany i trawy mus zakupić!
6.Przypuszczam, że buki czują się już jak w domu… zobacz sama
Zanim powstanie ogród, nasadzenia robię na tarasie.
Na początek zasadziliśmy rozplenice w donicy tarasowej
między sadzonkami już wyrastają skrzypy, planowałam położyć matę od chwastów, ale czy nie odparzy traw? Między trawy chcemy położyć kamyki białe obłe.
Dodatkowo planuję posadzić krokusy i niziutkie tulipany, by wiosną cieszyć oko, zanim trawa wyładnieje po zimie.
Doradźcie czy kłaść matę
mam zdjęcie... paskudne, to chyba te obrzydliwce na O...
dwa mi się trafiły na 30m, to chyba dramatu nie ma?? ubiłam dranie, aż mi się słabo zrobiło... dżdżownic było po drodze za to dużo więcej, to akurat dobrze chyba...
Może ktoś rozpozna tą odmianę róży z grupy okrywowych ? Kwitnie niemalże w cieniu i delikatnie pachnie choć jakby nie cały czas... Dostałam sporo krzaczków i chciałabym dokupić, ale nie wiem jak się nazywa
Basiu to Pinki Winki, którą kupiłam u Szmita, jest młoda, a dodatku krety zrobiły sobie pod nią trasę łazienkowską na ogród, chyba ją przesadzę w inne miejsce