Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Bogdzia 21:53, 07 paź 2014

Mathildis napisał(a)
Bogdzi zabrakło i nikt nie zgadł, że ten lśniący żuczek to żuk gnojarz

To najbardziej znany żuczek i nikt nie zgadł???Pięknie kolor wyszedł na zdjęciu. Pozdrówka.
kitek81 14:17, 08 paź 2014

mnie też tu dawno nie było ale się poprawiam i postaram się być częściej piękny ogród tworzysz, roślinki widać mają u Ciebie dobrze, bo rosną jak szalone
pozdrawiam
Mathildis 20:46, 08 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

To najbardziej znany żuczek i nikt nie zgadł???Pięknie kolor wyszedł na zdjęciu. Pozdrówka.

Z pewnością co niektórzy by wiedzieli, ale za mały ruch u mnie na wątku... nie zagląda tak dużo osób jak do Ciebie?
Też byłam dumna, że tak ładnie udało się kolor uchwycić
Mathildis 20:49, 08 paź 2014

kitek81 napisał(a)
mnie też tu dawno nie było ale się poprawiam i postaram się być częściej piękny ogród tworzysz, roślinki widać mają u Ciebie dobrze, bo rosną jak szalone
pozdrawiam

Nie przejmuj się Kasia będziemy zimą nadrabiać

Mathildis 20:56, 08 paź 2014

Dziś będąc w ogrodzie i wyrywając chwaściska (te to chyba ciągle rosną) pomyślałam, że chyba czas najwyższy kupić sobie lampkę z opaską na głowę - mniej więcej taką jak górnicy mają, bo tylko troszkę podziubałam i .... właściwie potem nic już nie widziałam ...
Stanowczo za szybko ciemno się robi.

U mnie w ogrodzie jakaś dziwna ta jesień... zresztą sami zobaczcie:
klon palmowy ani myśli o tym że już jesień i nie ma zamiaru zmienić sukienki:

żurawki lekko podgryzione przez ślimaki, ale tragedii nie ma żarłoki już zmumifikowane

szałwie kwitną lepiej niż latem:
Mathildis 21:07, 08 paź 2014

Niecierpki trzymają fason - chłodniejsza pogoda widać bardziej im dopowiada.

Trzmielina również ani myśli pokazać pięknej czerwieni swoich liści, chyba uważa, że lepiej jej w zielonym

trawa pompasowa, myśli chyba, że dopiero wiosna i kwiatków nie chce pokazać, a obawiam się, że zimy nie przetrzyma i w przyszłym roku też jej pięknych kwiatów nie zobaczę.

jest i kwitnąca werbenka od Małej Mi - z siewek przysłanych w połowie lata zakwitło aż 5
Mathildis 21:12, 08 paź 2014

Część żurawek i host także uparcie twierdzi że jesieni jeszcze nie ma

Mathildis 21:13, 08 paź 2014

Ale żeby nie było honoru jesieni broni miłorząb który w tej chwili jest dwukolorowy, tak jakby nie mógł się zdecydować czy to jeszcze lato a może jednak jesień...

kwitnie też dabecja

no i to by było na tyle jesieni u mnie... bo przecież nie będę Wam pokazywać liści i igieł, które spadły... zresztą wprawne oko znajdzie je na wcześniejszych zdjęciach
Jagodaa 22:08, 08 paź 2014

A ten miłorząb jest krzywy? Bo na zdjęciu nic nie widać . Pięknie się przebarwia.
Mala_Mi 22:11, 08 paź 2014

Uff.. dopiero czytam.... życie brutal.... i mam nadzieję, że w przyszłym roku też nie będę mieć czasu na forum.. to tak dla pocieszenia.

Matyda- Niematylda ... i tak piękna.

Gonojarek pięknie uchwycony... chociaż z żuczków jestem noga, to znam kilka... w tym i gnojarka Uchwycony pięknie.. ja takiego już wieki nie widziałam..

Pszczółka lojalnie zameldowała wykorzystanie twojego info o robalach.. a ja tak bez pytania.. wybacz... ale co tam.. co na forum to już nie prywatne....

Nie ma opcji by magnolia kwitła z krokusami.. będzie minimum miesiąc przesunięcia pomiędzy jednym a drugim.. krokusy maks do początku kwietnia, a magnolia nie wcześniej niż koniec kwietnia..

Zakwitło tylko 5 werben.. to bardzo mało.... coś nie halo było... mas pecha

U mnie dabecja wymarzała i pożegnaliśmy sie ..

Coś tam jeszcze było... ale skleroza.... muszę cofnąć jeszcze raz do tyłu... i przypomnieć sobie.

Acha.... Krokusy zawsze można posadzić dwie odmiany, nawet w podobnej kolorystyce, ale jedne wczesne drugie późne, będzie dłużej krokusowo.

Surfinia jak tren w sukni ślubnej...

I piesio też biały.. w kolorystyce sie uchwał...

Pampasowa.. nie ma opcji by przezimowała w gruncie..

Wiec cofam..