Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:40, 13 paź 2015

Do góry
Luki, czekam z niecierpliwościa

Magda, każda opinia jest warta rozważenia i nie ma tu nic do rzeczy czy ktoś coś lubi czy nie - to jest inne spojrzenie na mój ogród, zobaczenie tego, czego ja nie widzę
Biało różowy ogród za płotem. 21:33, 13 paź 2015

Do góry
Kasiu bardzo się cieszę, w przyszłym sezonie okaże się jaki będzie efekt

Olu liczę na twoją opinię i porady, w tym ogrodzie szczególnie
Trzmielina to w sumie problem, ale z tego co szukałem najbardziej podobna do Silver Queen

Iwonko w sumie ta strona ma być w bieli i zieleni, w kilku momentach przebije się jakiś akcent kolorystyczny.
Zobacz mam to połączenie u siebie, ta sama trzmielina i miskant ML

Co teraz myślisz?
Zawilce chcę dodać między miskanty posadzone co metr.

Magda spodziewam się zdziwienia skąd wzięły się tulipany i narcyzy oraz czosnki.

Mateusz planowałem 3 razy tyle, ale.... 'tego nie ogarniesz'
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:28, 13 paź 2015

Do góry
Słońca nad głową i w sercu! Najlepszego, Luki!
Biało różowy ogród za płotem. 21:23, 13 paź 2015

Do góry
Beatko a dziękuje bardzo nieobiektywnie powiem, że mnie się podoba
Tak trzmielinę chcę ciąć w obwódkę i myślę, że będzie ładny akcent zimozielony.
Widziałem ostatnio nową niską odmianę różowego zawilca, ale nie zapisałem sobie nazwy.

Mateusz na tą rabatę brakuje mi tylko 12 roślin, może jeszcze się uda to zrobić w tym roku i finito, czasu niestety braknie.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:20, 13 paź 2015

Do góry
W końcu dotarłem z wolnym czasem bo ostatnio troszkę się zabiegałem pozwól, że wrócę do poprzedniej rabaty tylko muszę mój kocioł z głowy ubrać w sensowne zdania
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:11, 13 paź 2015

Do góry
Ja normalnie wymiękam jak widzę rozmowę dyniowych głów, leże i się chichram
Biało różowy ogród za płotem. 20:59, 13 paź 2015

Do góry
Ubrałem się na wielowarstwową cebule i poszedłem dzisiaj sadzić bo czas goni

Posadziłem szpaler hortensji Polar Bear i funkie Patriot.
No szału nie ma, ale nie o to chodzi w przyszłym roku ma być już ładnie od wiosny.
Mam 130 cebul w niespodziance jeszcze do posadzenia na tą rabatę, ale dzisiaj już nie zdążyłem.

Przy okazji taka sprawa.
Ukorzeniłem kiedyś sobie trzmielinę i tak myślę czy nie posadzić na tej rabacie takie obwódki z trzmieliny, rozstawione donice to Miskanty Morning Light, na wiosnę będą tutaj narcyze, a później werbena lub różowe zawilce.
Sadzić czy szukać innego miejsca?

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:50, 13 paź 2015

Do góry
Moniko no niestety hortensje wodę uwielbiają, a tego w tym roku było mało, moje rosły dobrze, ale dzięki ogromnym dawkom wody.

Iwonko no coś na rzeczy jest

Gosiu pogoda nie rozpieszcza, ale karton cebul czeka i sam się nie posadzi

Łukasz dziękuje bardzo
Biało różowy ogród za płotem. 19:27, 13 paź 2015

Do góry
Łukasz dużo Cię nie ominęło Prace powoli idą do przodu, ale najważniejsze, że idą, to jednak będzie zawsze wątek poboczny

Toszka wtrącaj się ile tylko masz ochotę, lubię dowiadywać się nowych i ciekawych rzeczy

Zaraz dodam coś aktualnego bo jest pewien postęp
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:59, 13 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj co się uśmiałem z tych dyń, Kasia miała genialny pomysł i przy okazji nos ma czadowy

W takie pochmurne ciemne dni, jak teraz, koniecznie potrzebujemy powodów do śmiechu Terapia antyjesienna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:51, 12 paź 2015

Do góry
Moniko spory kawał drogi w waszą stronę będziesz miała podobną drogę do mnie. Mogę podesłać namiary Jutro też planuję lenistwo bo od czwartku tak jak piszesz ruszam w teren o ile prognozy się nie zmienią.

Paweł tak dla siostry i dla mnie, hosty też przywiozłem. Było sporo innych ciekawych roślin, ale na szczęście opróżniłem portfel, więc na szczęście mam mniej do sadzenia
Ogródek Iwony 20:40, 12 paź 2015

Do góry
Widziałem tak i u mnie też śnieg, ale ja dla zasady zdjęć temu paskudztwu nie robię jak dla mnie o dwa miesiące za wcześnie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:39, 12 paź 2015

Do góry
Raport pogodowy niestety nie jest korzystny, jak zobaczyłem dzisiaj rano śnieg to wróciłem do łóżka tym bardziej po bardzo męczącym weekendzie bardzo mi to pomogło.

Liczę na szybką poprawę pogody bo nie posadziłem jeszcze żadnej cebulki, a mam tego mnóstwo, hortensje do posadzenia bo chyba nie mówiłem, że w zeszłym tygodniu przyjechałem zapakowany po sam dach w hortensje
Znalazłem świetną szkółkę gdzie mają w stałej ofercie około 20 odmian hortensji w różnych wielkościach, troszkę daleko, ale warto bo dostałem spory rabat

Muszę się koniecznie uwinąć z pozostałymi pracami i definitywnie zamknąć sezon bo ma w sumie dość i po części troszkę się cieszę z jego końca (bo z zimy nie za bardzo) ale wrócę do książek i innych przyjemności, na które nie było czasu
Ogródek Iwony 20:35, 12 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Dziwnie się ogląda takie zdjęcia gdy za oknem śnieg
Bardzo podoba mi się Gracillimus z tymi berbersyami

Łuki, czy chcesz powiedzieć, ze u Ciebie śnieg?
U Oli też:
wiosna, lato, zima, ... jesień się zgubiła
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:14, 12 paź 2015

Do góry
Niesamowicie ogród się rozrósł i już któryś raz oglądam zdjęcia, ale te ostatnie jakoś z mniejszą chęcią i częstotliwością
Ogródek Iwony 20:13, 12 paź 2015

Do góry
Dziwnie się ogląda takie zdjęcia gdy za oknem śnieg
Bardzo podoba mi się Gracillimus z tymi berbersyami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:10, 12 paź 2015

Do góry
Oj co się uśmiałem z tych dyń, Kasia miała genialny pomysł i przy okazji nos ma czadowy
Ogród niby nowoczesny ale... 20:09, 12 paź 2015

Do góry
Pogratulować takiej wizytówki, jest co podziwiać
Ogród Loczka 19:38, 12 paź 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę, nagroda Gratulacje

No też jestem zaskoczony. A Luki dawno wiedział i nie powiedział i jeszcze mnie przebił
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:59, 12 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Tak u mnie bordowe i cudnie pachnące to świecznica

No widzisz tak mnie oczarowała u Ciebie że mojego biednego sadźca chciałam na nią zamienić hahahahahaha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies