Jeśli chodzi o tuje kuliste to u Danusi ich nie ma. Ale można je śmiało ciąć, ale niezbyt radykalnie - kilka cm, żeby nadal były zielone. A tuje u Danusi są tylko w postaci żywopłotów - i są cięte po szerokości, nie w stożki.
dziękuję za odpowiedź
czyli nie ma szans, żeby dużą tuję formować w stożek?
Jest szansa na stożek z dużej tui, jak najbardziej, będziemy chyba taki stożek formować, bo mam klienta na ogród z taką wielką tują, że trzeba będzie rusztowanie stawiać, albo wielgachną drabinę. Pokażę ten proces oczywista sprawa
Danusiu będę czekać z niecierpliwością, bardzo zależy mi na nauczeniu się formowania iglaków, a tak duże tuje to ogromne wyzwanie
Aga, to brzozy himalajskie, więc tak nie śmiecą jak zwykłe, dużo większe mają liście i czysto białą korę, są idealne
Ale fajnie tak poczytać, ale powiem Wam, że nie lubię spoczywać na laurach i nic nie robić.
Głowa cały czas pracuje, zwłaszcza jak polubię ogród i jego właścicieli, bardzo chcę tam jeszcze coś dopracować. W dziurę koło rzeźb doszedł świerk żeby "kolorowy metal" czyli brąz nie kusił miejscowych zbieraczy złomu hehe.
Następna wizyta w czwartek i kolejne zdjęcia będą też. Marzę o czystych kadrach, bez budowlanych dodatków
Efekt murujący. Danusiu odskakując od tematu.. Jaki to rodzaj trawy?? producent, rodzaj??;>
To prawda, co Sebek napisał.
Jesli myślicie, że wszyscy że Anglicy mają doskonałe trawniki, odpowiadam : Nie
Wcale nie mają. dużo w nich chwastów i idealne nie zdarzają się tak często. Ogólnie wyglądają ładnie bo są zielone, ale jak się bliżej przyjrzeć to duuużo chwastów.
Ten trawnik jest w ogrodzie Hyde Hall i jest doskonały, idealny.
Jeśli chodzi o polskie trawniki to mamy wcale niezłe.
Prawa strona mi nie wyszła, ale wszystkie rabaty należy poszerzyć żeby zmieścić niższe piętro.
Dzięuje Ci bardzo za sugestie, ogarnę je jutro i spróbuje coś z tym zrobić Oczywiście zacznę od poszerzenia rabat.................... to dopiero będzie robota
Jeszcze raz dziekuję za powitanie i mam nadzieję, że będę mogła zobaczyć na żywo Twoje królestwo
Gabrysiu, nawet nie wiesz jaka jestem z Was dumna, a te zdjęcia są dowodem na istnienie wspaniałych i zgodnych małżeństw, którym niestraszne są wszelkie przeciwności.
Niesamowita z Was para
Oboje przy pracy:
Gabi, jestem pod wrażeniem, donica to rabata, jaka wielka i super, gratulacje i jeszcze dowiedziałąm się o mokrej folii do malowania,!
pozdrawiam was oboje i całusy dla Laurki