Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku II 22:37, 29 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ja też pozdrawiam i macham
Miło mi, że zaglądasz pomimo takiej ciszy u mnie. Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku II 22:34, 29 paź 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, te stoliki na nóżkach to super pomysł. Gratuluję.
Cieszę się, że się spodobały, lubię je ale dąb jest bardzo ciężki.

W moim małym ogródeczku II 22:31, 29 paź 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Stworzyłaś dwa cudne miejsca do odpoczynku. Jeden w kolorach i słońcu, drugi w bieli i cieniu. Oba bardzo romantyczne i zapraszające do relaksu
Dziękuję za tak miłe słowa

W moim małym ogródeczku II 22:25, 29 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

U Ciebie, to zawsze ślicznie, ale ten biały romantyczny zakątek cudny jest po prostu
Dziękuję, bardzo mi miło. Tu właśnie najwięcej czasu spędzam odpoczywając.

W moim małym ogródeczku II 22:23, 29 paź 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, uwielbiam oglądać zdjęcia z Twojego wspaniałego ogrodu, zawsze jest coś ciekawego do podziwiania, piękne kwiaty, ciekawe ozdoby, pomysłowe kompozycje.
U mnie wczoraj dotarły burze znad Krakowa, na szczęście po drodze już się wyszalały, więc było spokojnie, ładnie podlało ogród.
Grad mieliśmy chyba ze trzy tygodnie temu, niby nie był duży i najpierw myślałam, że wszystko jest w porządku, tylko parę dziurek w liściach. Z czasem okazało się, że liście funkii, które nie są schowane pod drzewami są całe w żółto-brązowych plamach od uderzeń gradu. No ale trudno, tak to już jest w ogrodzie.
Pozdrawiam.
Dziękuję za miłe słowa. My to chyba na bieżąco jesteśmy na IG ale kiedyś wpadnę do Twojego wątku tutaj.

W moim małym ogródeczku II 22:19, 29 paź 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Hej Dorotko dobrze że się pojawiłaś bo już chciałam Cię szukać listem gończym(he,he).
Taka porcja pięknych zdjęć to rozumiem---Ty naprawdę masz taką ilość lili?---też mam sporo ale napewno nie tyle co Ty i to jakie piękne--jesienią dokupię.
Pozdrawka z Mazur.
Ja jak w piosence- pojawiam się i znikam. Tak na dobre to chyba dopiero zimą będzie mnie więcej.

W moim małym ogródeczku II 22:15, 29 paź 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem na wsi i jak nigdy mi źle chodzi internet.
Współczuję gradobicia też miałam w tym roku. Najgorzej że liście lilii wodnych potłukł. Na szczęście była to jeszcze wiosna i nowe liście wyrosły a potłuczone właśnie wczoraj wybierałam bo zżółkły.
Mam.o połowę liści mniej niż w zeszłym roku. Kwiatów też mniej,chociaż wczoraj jak porzadkowalam dużo przekwitlych wywaliłam.
U nas na wsi założyli światłowód i wreszcie skończyły się problemy z internetem. Ogród po gradobiciu się odrodził, ale w lecie mieliśmy potężną ulewę i ona też "zmotłosiła" ogród.

W moim małym ogródeczku II 22:08, 29 paź 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko mogłabyś mi podlkinkować odcinek Agatki? Zachwyceni byli Waszymi ogrodami, pamiętają wszystkich i pozdrawiają

https://vod.tvp.pl/programy,88/rok-w-ogrodzie-odcinki,273702/odcinek-219,S01E219,306492
Sama chętnie oglądnęłam i przypomniałam sobie.
Co do pytania o zjadanie cebul czosnkowych to nie zauważyłam żeby ich ubywało. Wręcz przeciwni ładnie mi się rozrastają.

Dębowe zakątki 21:59, 29 paź 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jolu cieszę się, już wracasz do sił po tej chorobie. Mam nadzieję, że jest już ok ?
Dziękuję bardzo
Fruczak u mnie jest często, tylko ja nie zawsze jestem blisko z aparatem.
O, to fajnie, że ci się te rdesty juz wysiewają. Ja jestem oczywiście bardzo chętna na siewki.
I jak też nie zapomnę to ci się przypomnę.

Mam nowego kolumnowego klona CRIMSON SENTRY .
Kilka dni stoi w doniczce. I jeszcze nie mogę się zdecydować, gdzie go posadzić

Super zakup. Na szerokość trzeba mu docelowo zostawić 4m i przestrzeń na przewiew. U mnie łapie mączniaka, może Ty masz lepsze warunki na górce.
Ptasi gaj 21:47, 29 paź 2022

Do góry
Wieczorem wczoraj i w nocy u mnie trochę padało. Rano było bardzo mokro.

Ela, nie zaglądasz na Facebook, więc tutaj pokażę ci kolorki u mnie

Najpierw miskant 'Noah' teraz i tydzień temu, gdy nie było słońca. To jego pierwszy rok w gruncie.

Palczatka miotlasta (Schizachyrium scoparium) 'Ha Ha Tonka' złapała trochę koloru. Za nią są inne palczatki.

Palczatka-miotlasta (Schizachyrium scoparium)'Chameleon'

Dla porównania obie razem tydzień wcześniej przy pochmurnym niebie.

Wysokie palczatki Hallego (Andropogon hallii) 'JS Purple Konza' (bardziej z lewej) i Gerarda (Andropogon gerardii) 'Ultraviolet' prawie się nie różnią. Ta pierwsza jest wyższa. Jeśli chodzi o kolory, to zależy, z której strony zdjęcie zrobione względem słońca i o jakiej porze dnia.

A tak się przebarwił winobluszcz pięciolistkowy (Parthenocissus quinquefolia) Redwall 'Troki' na zachodnim narożniku domu. Niestety tylko 5 dni trzymał liście

Kalina amerykańska (Viburnum trilobum) 'Spring Red Compact' w tym roku nie tak czerwona jak zeszłej jesieni.

No, i jeszcze takie ogólne zza grabowego żywopłotu. Na czerwono świeci kalina bodnantska (Viburnum ×bodnantense) 'Charles Lamont'.
RODOS - trochę inaczej 20:17, 29 paź 2022

Do góry
sylszu napisał(a)

Jest leśnie. Ludzie wynajmują domki w lesie aby pooddychać żywicą a my to mamy na co dzień

Tak wyglądają nasze włości z góry

No super nie widać Was, trzeba wytężyć wzrok No ja mogę się pochwalić tylko, że posadziliśmy sobie dwie malutkie sosenki a tu takie bogadztwo, taki klimat bardzo dobrze wpływa na samopoczucie, ja zawsze w takim lesie się relaksuję, taka pozytywna energia
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:46, 29 paź 2022

Do góry
I parę kwiatków .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:45, 29 paź 2022

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:44, 29 paź 2022

Do góry
Moja jesień .
RODOS - trochę inaczej 19:40, 29 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Fajny ten Wasz taras z wiewiórkami tak sobie pomyślałam, że musicie mieć bardzo przyjemny leśny klimat w Waszym leśnym ogrodzie, ja bardzo lubię zapach lasu

Jest leśnie. Ludzie wynajmują domki w lesie aby pooddychać żywicą a my to mamy na co dzień

Tak wyglądają nasze włości z góry
Choroby, szkodniki, problemy - palmy 19:35, 29 paź 2022

Do góry
Cześć,
Dość nagle jedna z Kencji w jednej doniczce zmieniła się z pięknej w taką którą już tylko mogłem usunąć.
Co mogło być przyczyną?
Chciałbym nie popełnić więcej tego błędu.
Pomóżcie proszę
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 19:33, 29 paź 2022

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Moje ulubione trawiszcza u ciebie
U mnie znów mało kotków ech
Mirelko jak zwykle piękne zdjęcia z ogrodu wstawiłaś.
Pozdrawiam
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:42, 29 paź 2022

Do góry
Pusto tylko ta góra wiórków

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:06, 29 paź 2022

Do góry

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:04, 29 paź 2022

Do góry
Astry jesienne trochę rozmazane bo wieje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies