Mirka, ale to że się zetknęły ładnie wygląda. Moje chyba też zakwitną. Korzeń palowy o niczym nie świadczy jak się go przytnie. Korzeń palowy służy do pobierania wody z niższych pokładów ziemi. Jak będziesz po przesadzeniu podlewala to się zregeneruje tak jak moje.
Moje posadzone osobno, ale jeżeli będą nasionka to wysieje.
Co to za gęsiówka płożąca.
Właśnie moje były w gruncie w foliaku na lekkim podwyzszeniu i były bardzo ładne jeszcze w styczniu. Jadę przyjrzę się im jeszcze może wsadzę do doniczek i dam na słońce. Już nie wiem wszystkie inne ruszyły a te dwie po 2 szt nic.
Kupiłam gillenię i ledwo ja widać w ziemi nie mogę nic zrobić boje się wykopać. Jak wyjdą muszę je przesadzić niech sobie rosną gdzie indziej tam będą mogły wypuszczać nawet w czerwcu.
Basiu pięknie czysciutko a u mnie jeszcze rozgardiasz, ale już coraz bliżej. Miałam dzisiaj pracować aby byli jeszcze bliżej a pada deszczyk.
Piękne ciemierniki duże kopy i kwitną. Kupiłam w tym roku parę sztuk nigdy ich nie miałam bardzo mi się podobają. Jak długo takie kopce muszą rosnąć?
Pierwiosnki też bardzo ładne będę je siała w przyszłym tygodniu aby mieć swoje. Nasiona już mam włożyłam do lodówki na tydzień czasu.
A ja mam zamiar dynie inne warzywa posadzić gdzie kolwiek. To jest dobre rozwiązanie bo i szkodniki i choroby grzybowe tak nie atakują.
Pomidorki będą w donicach czy wysadzasz do gruntu.
Wstępnie umawiamy się na przyszłą sobotę (chyba że będzie lało to nie), zabierzesz wtedy wszystko.
Weźmę łopatę i będziemy kopać i wrzucać do worka/kow żeby ci się tylko nie odechciało.
Gosiu tyle tego masz. Pięknie to wszystko wygląda. Powojnik się uchował i o dziwo będzie kwitł. Mój ma3 lata i kwiatu jeszcze nie widziałam.
Ostrowiec nie wiem jak u ciebie ale u mnie nie za bardzo się sprawuje. Mówią, że kwitnie całe lato. U mnie zakwitnie raz i dowodzenia.
Może go przesadze.
Też nie masz lekko z twoimi rabatami aby je utrzymać w ryzach.
Ela, daj palczatkom szansę, bo one zawsze później ruszają. Moje dopiero od wczoraj puszczają pojedyncze pędy, a są w pelnym słońcu. Siedziały cała zimę w doniczkach.
Aniu ma ok 6 m średnicy. Trochę nie bardzo mi wyszły same brzegi, ale jeszcze popracujemy nad tym. Na razie niech rośnie to co posadziłam pogoda sprzyja.
Jeszcze jutro mam taką robótkę przy wodospadzie chce posadzić hosty.
Były tam jałowce i ciągle były problemy z nimi. Mam takie wysokie będzie dobrze wyglądały.
Tak się zastanawiam czy dać w jednym kolorze czy biało zielone "patrioty"
Piękna tiarelka. Sowa ciesz się że jest, wiesz że myszy łowi?
Grzegorz czy możesz na priv napisać gdzie twoje trawy palczatki kupowałeś. U mnie 2 rodzaje nie ruszyły może bym sprowadziła. Byłeś zadowolony z dostawy.
Może jeszcze do Kasi jutro przedzwonie.
Jestem dzisiaj w Wawie, Mają była na szczepieniu. Bzy kwitną na całego zapach nie z tej ziemi. Nawet kasztany pachną.
Mirka przesyłam barwinek.
Barwinek jest ładny tylko trzeba wiedzieć gdzie go sądzić w żadnym wypadku nie na rabatach. Cholernie jest bardzo ekspansywny. Ja durna baba posadziłam gdzie się dało teraz go mam wszędzie i chce się go pozbyć z rabat.
Barwinek musi rosnąć gdzieś w kącie pod drzewami tam może się panoszyć. Wtedy można go utrzymać w ryzach co jakiś czas można przekosic kosiarka.
Nie wiem jeszcze czekam może odżyją. Jutro wykopie i zobaczę korzeń jak zgniły to muszę zamówić nowe. One się tak przebarwiają jesienią a w ogóle są zielone.