Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 22:31, 27 cze 2021

Asia - dokładnie tak jak piszesz

Martka, Judith brawo Wy

Aga haconechloa All Gold, haconechloa Albostriata i Miskanty Morning Light

Agnieszka zdecydowanie wolę morze, ale czas zacząć dziecku pokazywać inne zakątki naszego pięknego kraju
Mary 20:19, 28 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Mary berberysy tnę jesienią, aby na wiosnę już ładnie wypuszczały

Dopytam jeszcze jak nisko je tniesz?
MiluniaB 20:29, 28 cze 2021

Marysia hmmmmm różnie, ale nigdy nie więcej niż o połowę
Judith 20:38, 28 cze 2021

Milunia, czy wiesz może czy Orange rocket, który zzieleniał w cieniu wróci do pomarańczowego koloru po przesadzeniu w słońce? Przesadziłam swojego, ale widzę, ze tylko nowe przyrosty są - póki co - pomarańczowe...
ElzbietaFranka 20:59, 28 cze 2021

Judith napisał(a)
Milunia, czy wiesz może czy Orange rocket, który zzieleniał w cieniu wróci do pomarańczowego koloru po przesadzeniu w słońce? Przesadziłam swojego, ale widzę, ze tylko nowe przyrosty są - póki co - pomarańczowe...

Berberysy sadzi się w półcieniu lub pełnym słońcu (większe nasłonecznienie wtedy pomarańcza wyrazista). Czupryny po przycięciu zawsze są pomarańczowe (młode odrosty) reszta krzaka jest ciemniejsza.
ElzbietaFranka 21:09, 28 cze 2021

Góry stołowe piękne są okolice tęż. Byłam bardzo dawno temu, podparłam górę patyczkiem znak ze tutaj się wraca jeszcze nie wróciłam. Po schodach pewnie bym zadyszki dostała aby dotrzeć do mojego patyczka.

Awatarek pewnie z jakiegoś uzdrowiska bo widzę fontanny w tle.
Piękne nabytki. Kupuję teraz niską kocimiętkę i ciemierniki już w sprzedaży.
Mówią, że białe najładniejsze.

Piękne róże masz w tym roku bardzo ładnie kwietną oprócz pnących
MiluniaB 08:46, 29 cze 2021

Judith z pewnością będzie bardziej wybarwiony rosnąc na słońcu niż w cieniu. Moje krzewy tej odmiany też mają nowe przyrosty wybarwione, a dół i środek zielone. Zobacz fotkę - słońce jeszcze do nich nie dotarło z rana W promykach bardziej czerwone odrosty

MiluniaB 08:51, 29 cze 2021

Ela kondycyjnie u mnie też słabiutko, ale dałam radę Avatarek z Dusznik Zdroju na tle kolorowej fontanny
Nowych nabytków roślinnych przybywa, a z sadzeniem ciągle jestem do tyłu. Wczoraj tylko siedem haconechloa posadziłam, ale gdyby każdego dnia chociaż po 2 sztuki to nawet szybko bym ogarnęła - tylko, żeby mi się chciało tak jak mu się nie chce
zbigniew_gazda 09:07, 29 cze 2021

Pooglądałem nowe nabytki i piękny jak zawsze ogród. Pozdrawiam Milunia.
Judith 09:26, 29 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Judith z pewnością będzie bardziej wybarwiony rosnąc na słońcu niż w cieniu. Moje krzewy tej odmiany też mają nowe przyrosty wybarwione, a dół i środek zielone. Zobacz fotkę - słońce jeszcze do nich nie dotarło z rana W promykach bardziej czerwone odrosty

Na zdjęciach z daleka te zieleni nie widać .
Milunia, Twoje to potwory przy moim - mój to młody krzaczek z kilkoma gałązkami, słońce dociera do wszystkich listków. Gdy go kupowałam - wszystkie miał pięknie wybarwione. Posadziłam go w miejscu, które zmieniło warunki nasłonecznienia od zeszłego roku (drzewo sie rozrosło ) i mi w całości zzieleniał. Przesadziłam na słońce, ale zielone listki nie zmieniają barwy... No i nie wiem czy zmienią... Nic nie znajduję na ten temat w internecie...