Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:35, 06 sie 2014

Do góry
Wydawało mi sie że pokazywałam moje lilie na forum.. ale Bogdzia twierdzi, że musiałam pomieszać z FB. wiec wstawiam i tu... szukać wstecz mi sie nie chce ..

Lilie Attraction

Morelowa lilia to Clyde Ikins.. jest piękna. To nowy zakup.. szłam przed imprezami do fryzjera, a po drodze był Pan Bylinowy... nie muszę pisać , że do fryzjera nie dortarłąm bo ... lilię trzeba było szybko posadzić a był upał.. no i kasa poszła na "chabazia".. na fryzjera już nie stykło... ale jak patrzę na ślicznotę to wcale nei żałuję... a mi już żadne fryzjer i tak nie pomoże.. Nie żałuję.. byle dobrze przezimowała... foto nie oddaje jej urody.. Ha, ha, ha.. moje też

lilia wodna Firecrest

lilia wodna Marliacea albida
Prośba o pomoc w aranżacji/przebudowie rabaty 10:30, 06 sie 2014

Do góry
pchla141444 napisał(a)

Moja propozycja

Wilcza Góra 10:30, 06 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Dzień dobry Aniu
śliwki i kruszonka to ciasto na maślance
wiewiórka zaś, to jaśniejszy murzynek z jabłkami/gruszkami) + rodzynki + orzechy

..."dzięcioł - akrobata" kosztował mnie wiele trudu.
Nawet nie wiesz ile na niego polowałam. Na początku wyjadał orzechy ze środka krzaka i nie było go dobrze widać. Zawsze przesłaniały go liście. Potem, kiedy skończyły się orzeszki w środku, zaczął pokazywać się na brzegach ale tak się już wyspecjalizował, że robi to w ułamkach sekund...mówię Ci...cyrk na kółkach zrobić te zdjęcia

teraz kontynuując temat akrobacji mam jeszcze taką "ważkę - cyrkówkę"...
to Szablak przypłaszczony (Sympetrum depressiusculum)
.
Musi to być starszy osobnik, bo one ciemnieją (jak wszystkie ważki). Zanikł prawie całkowicie żółty kolor, lecz czarne plamki na bokach są ciągle widoczne...

Ale akrobatka super zdjęcia, pozdrawiam Wadero
Postawić trawkę nad i... 10:30, 06 sie 2014

Do góry
Gratulacje

Postawić trawkę nad i... 10:26, 06 sie 2014

Do góry
Chyba zaskroniec? Agnieszka na 500 stronkę kwiatuch się należy, no i niech ilość stronek się zwiększa pięknymi fotkami
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:17, 06 sie 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Moja bajka 10:17, 06 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
/uploads/p/67/675851/original.JPG[/img]

to ja jedną kradnę ...na kotleciki a ty wiesz Kasiu, że moja niby cukinia na kompostowniku okazała się...dynią
buziaki
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:17, 06 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Przykre, na pewno źle zabezpieczyli, szkoda, że nie dbają o rosliny, które wysyłają

Fajnie, że popadało. Róże masz boskie i w ilościach hurtowych

Oczywiście, że źle były zabezpieczone, Galweya doniczka była na Rufflesie, a przecież on wysoki i dlatego się połamał, dzisiaj dostałam paczkę to ledwo roślinki wyjęłam tak dobrze zabezpieczone, od naszej Magdypodrapałam sobie o skrzyneczkę ręce, ale roślinki nie tknięte
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:14, 06 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

najpiękniejsze zdjęcie , w ramkę i na ścianę czekam z niecierpliwością na odcinek
Miejsko & sielsko 10:11, 06 sie 2014
Do góry
ewakatowice napisał(a)

Marzenko, nasz domownik to polski owczarek nizinny, z rodowodu Krakowiak.
Ja to powiedział syn kiedy go zobaczył po raz pierwszy „nie za ładny ale pokochamy”

i jak nie pokochać takiego milusińskiego Toż to mordeczka śliczna
Ogród Eli 10:11, 06 sie 2014

Do góry
Agata, Ala, Ola, gaga,Marta,Gosia, Ania,Kasia,Edit dziękuje za miłe słowa, czasem potrzebne

u mnie nic ciekawego , pada co chwila, wakacje więc dzieciaki mi na głowę włażą i czasu na kompa mam minimum choć porą nocną na szybciorka obczajam co u was słychać
teraz u mnie pucuje...znowu, więc tworzę szybki wpis , że u mnie nuda i nawet nie ma co pstrykać za bardzo

pozdrawiam wszystkich zaglądających, może u was lepsza pogoda niż u mnie

Postawić trawkę nad i... 10:05, 06 sie 2014

Do góry
...po porannej kawie wybrałam się na spacer po ogrodzie i takiego gościa miałam....muszę o niego Elę -Gierczusię podpytac co to za jeden/jedna? ja się nie znam i nie przepadam za takim towarzystwem....

Ogród niby nowoczesny ale... 09:59, 06 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

A chcesz w łeb?! Widziałaś jaki tam burdel na kółkach?! Tam z tylu jest teraz bajzlownik, przechowalnik itp...na razie zdjęć nie da rady zrobić..

Zresztą kochani....kompostownik pokazywałam zaraz po zrobieniu rok temu....o takie fotki były

mam pytanie jak wchodzisz tam i przenosisz kompost i druga sprawa o wymiary bardzo mi sie podoba ten kompostownik wlasnie jestem na etapie wymiany bo moje sa za małe
Miejsko & sielsko 09:55, 06 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zdolna dziewczyna z Ciebie. A kudlatego to ja chyba jeszcze nie widziałam???

Marzenko, nasz domownik to polski owczarek nizinny, z rodowodu Krakowiak.
Ja to powiedział syn kiedy go zobaczył po raz pierwszy „nie za ładny ale pokochamy”

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:52, 06 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Teraz czeka mnie szkółking w poszukiwaniu za resztą roślin i muszę przenieśc przynajmniej dwa iglaczki z mojej znienawidzonej rabaty..
mianowice z tego miejsca.. mojej największej porażki ogrodniczej ale nic nie poradze, że szkoda mi tych iglaczków
Róża widoczna na płocie była karczowana już 4 razy.. znów odrosła.

Obyśmy tylko takie porażki miewali Jak zwykle Luki jesteś dla się zbyt surowy A może tą różę faktycznie zostawić - nooo wiem, ja lubię róże, Ty się nie chcesz przekonać, ale... ale skoro taka żywotna, i tak bardzo chce tam być to może by Ci przesłoniła trochę ten płot którego nie lubisz (a mnie nawet się dość podoba) Co prawda jest taka jakby trochę łysawa ale może nie zawsze tak ma a w połączeniu z płotem wygląda to dość romantycznie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:47, 06 sie 2014

Do góry
No i reszta borówki zerwana. W sumie zebrałam 2 takie miski z 12 krzaków 2 letnich. To i tak chyba nieźle.To jest taka miska do miksera więc nawet spora. Mam nowe rosliny i będe sadzić tam gdzie warzywnik tylko muszę przygotować miejsce.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:47, 06 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a) [img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/674394/original.JPG[/img]

Piękne masz te rozchodniki - ja czekam na kolor moich - jeszcze go nie pokazały i cały czas mam nadzieję, że może też takie będą

Że tak powiem coś mi nie wyszło z cytowaniem fotki ale myślę, że wiesz o jakie rozchodniki mi chodzi
Ogród z łezką 09:47, 06 sie 2014

Do góry

Kachana walnij w łeb jak pisałaś a ja znowu ci gitarę zawracam ale napisz co to za cudo jest? jaka odmiana ?
Skromny ogród Felka 09:46, 06 sie 2014
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pewnie, że się da, najpierw wytycz linie rabat, potem przekop trawnik, a resztę trawnika koniecznie reanimuj, od razu będzie ładniej

Ogród przedzielony zywopłotem np. grabowym, na łuku róże pnące z powojnikami. Na ścianie też mogą być róże. Na brzegu lawenda, jeżówki, żurawki, trawy i hortensje bukietowe Vanille Fraise.

Brawo Kamil, że nie zacząłeś sam modzić na tym pustym placu, tylko uderzyłeś do Danusi. Stworzyła Ci piękny projekt, nie zmarnuj tego, lepiej nikt Ci nie doradzi, naprawdę! Ja zaczęłam sama i mam, co mam. Działasz coś dalej? Pokaa!
Ogród niby nowoczesny ale... 09:46, 06 sie 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
u nas mi się obiło o uszy bujawka, ale to raczej babcie tak mówiły

aaa czy panienka pokazywała kompostownik? jak nie, to was jeszcze zagnie i to pewnie nie raz!

A chcesz w łeb?! Widziałaś jaki tam burdel na kółkach?! Tam z tylu jest teraz bajzlownik, przechowalnik itp...na razie zdjęć nie da rady zrobić..

Zresztą kochani....kompostownik pokazywałam zaraz po zrobieniu rok temu....o takie fotki były

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies