Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:16, 09 paź 2015

Do góry
Matko mam dość 5 godzin w kuchni... człowiek sobie pracochłonne wypieki wymyśli i siedzieć musi, swoją drogą szybko odpisze i migusiem kontrola musu z mango potrzebna

Ewo w końcu mówią, że śmiech to zdrowie

Violu no tak jest, bez słońca bida z nędzą

Reniu okaże się w przyszłym sezonie co z tego wyjdzie, obornik już mam, ale nie ukrywam jakoś niezbyt chętnie zabiorę się za pracę z nim

Marto bardzo mi miło

Aniu ja będę sobie tak marudził na brak miejsca już wiecznie do momentu aż się dorobię własnego ogrodu ale to też zapewne wtedy potrwa kilka lat i znowu będę narzekać

Mateusz zaraz wpadnę zobaczyć

Iwonko teraz już raczej nic nie zrobisz możesz obsypać dookoła kompostem, ale z tym ostrożnie aby ich nie zasypać lub położyć obok nich trochę obornika, który sobie wiosną wniknie łądnie w glebę. Moje w tym roku z powodu suszy też prawie w ogóle nie przyrosły i będę wszystkie w przedogródku przesadzał wiosną.

Kasiu wiesz zwalić też trzeba mieć na kogo Ja tam krzewy przesadzam i przesadzałem zawsze w październiku bez szkody dla nich
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 09 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu jesień i dokładnie ta pora to najlepszy czas na przesadzanie drzew i krzewów, a na dodatek Ci to mocny zawodnik Ja bym tam przesadził, ale zapytaj jeszcze kogoś bo nie chce mieć takiego okazu na sumieniu

Olu i to jak

Dobra, jakby co to będzie przynajmniej na kogo zwalić . Żartuję oczywiście . Ale na bank go przesadzę, bo przecież nie wytrzymam .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:12, 09 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
(...)

Ewo w każdym ogrodzie chyba przychodzi taki moment, że przestajemy narzekać na brak roślin tylko na ich nadmiar i brak miejsca na nowe. Ja tak z tym miejscem marudzę od 3 lat, ale z roku na rok powstawały nowe rabaty to i rośliny się mieściły, teraz nadszedł już moment całkowitego przesytu
Zawsze jesienią mam takie chwile kiedy dużo rzeczy mi się nie podoba, ale pooglądałem sobie zdjęcia z lata i humor mi powrócił, może być tylko lepiej
Dziękuje
(...)

U mnie nigdy chyba nie dotrę do momentu kiedy powiem, że nie mam na coś miejsca prędzej powiem, że nie mam już czasu, siły... część nadal jest nieużytkowa i tylko kosimy systematycznie
Pięknie masz w ogrodzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:14, 09 paź 2015

Do góry
Gosiu to ja jeszcze dorzucę zwyczaje z mojej wsi. Zazwyczaj daje się młodej parze jakiś upominek bardziej praktyczny. U mojej siostry posypały się jakieś filiżanki, ręczniki itp z kasą się nie spotkałem, to już działka gości weselnych
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:24, 08 paź 2015

Do góry
Marzenko zobacz sobie bezpośrednią konfrontacje Polar Bear z Limelight u Ilonki Na Łowieckiej
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:38, 08 paź 2015

Do góry
Ewik - e tam cudeńka to co akurat jeszcze kwitnie

Madzenka - moja rośnie w półcieniu,kolor miała nawet fajny,bardziej mnie denerwuje ten jej kształt kwiatków,taki luźny.

Może to przez ten półcień ?

Hogata - w Rosaplant trzeba zamówić

Edyta10 - Wszystkie nie są ładne, pokazuję tylko te ładne

barbara_kraj... Cieszę się,że się podobają

Milka - Tak Irenko,magiczna,ale i chorowita.

Luki - Czyżbyś nie był zadowolony ze swoich różyczek ?
W kolejnych sezonach są zawsze piękniejsze,może się jeszcze przekonasz

ewsyg - mam nadzieję,że mój Hume będzie w przyszłym sezonie tez miał takie kiście
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:17, 08 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nakropkowałem sobie na rysunku

Dwie bordowe kropki to Munstead Wood
Pod nim z zieloną obwódką bodziszek Himalajski Johnson`s Blue mnie to zestawienie kolorystyczne zachwyca, niby nie powinny za bardzo do siebie pasować, ale na żywo... dla mnie bajka.
Taka czerwonawa kropka nad MW to Ascot
Różowe z czarną obwódką to jeżówki Secret Romance
Jagodowe? (te nazywanie kolorów) to szałwia.
Nad nimi 5 kropek np floks Red Carrabien.

Pozostaje dziura przy amanogawach. Te kulki bardziej bym rozsunął nie koniecznie w taki trójkąt dookoła drzewa.

Luki, przepraszam, że wczoraj sie nie odezwałąm ale padłam jak mucha... starośc,proszę pana, starość...

Obejrzałam wczoraj pogodę i dostałam kopa w .... bo dziś sadziłam i sadziłam... zbliża się ochłodzenie, a ja zimna nie cierpię...

Dostosowałam się do tego co narysowałeś, a przynajmniej sie starałam

Jednego nie chcę - floksów. NIe wiem co mi sie w nich nie podoba ale ich nie lubię...
Jagodowe (jakie słodkie okreslenie) kropki to szałwia - miałeś jakąs na mysli, czy tak ogólnie?
Bo ja mam 5 szt Caradonny, ale wyczytałam ze ona potrafi nawet do 60 cm wyrosnąć, wiec nie wiem czy nie za wysoka na drugie piętro zaraz za obwódką...
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:35, 08 paź 2015

Do góry
Leonku i już jesień ...rozplenice żółkną i nadchodzi zimno wielkimi krokami..

Madżenka - +39 to za ciepło ...teraz ledwo po wyżej zera ... Nie wiem co lepsze

Agam - rozchodniki w moim odczuciu ładnie się komponują z brązami, ale nie każdy ten kolor lubi ... mnie on nie drażni

Aga_pe - jeśli Ci się podoba to przenoś do siebie bez skrępowania ..na zdrowie!

Luki - nie bądź taki skromny ... Twój ogród mieni się kolorami i to jest piękne ! Nad kosodrzewinami bawiącymi się w chowanego będę dumać na wiosnę , teraz nie widać problemu

Nulla - te wysokie trawy to miskant gracillimus ... teraz na jesieni kwitną ale nie wszystkie ...

Martaibartek - jeżówki o które pytasz to green jewel...

ewa 004 - szałwia ponownie zakwitła ale już nie tak spektakularnie jak w ubiegłym roku , właśnie planuję ją ściąć tylko czekam aż mi się zachce bo ostatnio ogrodowo się mocno ociągam

Zeta - praca w ogrodzie zawsze się znajdzie na leżaki tego lata tylko patrzyłam ale ja nie lubię leżeć i tylko dlatego stały puste ... Myślę nad delikatną modernizacją miejsca basenowego z uwzględnieniem przyzwoitego płaskiego placyka na leżaki ... Może wówczas bardziej będą zachęcać do wypoczynku...

galla - wydmuchuję brudy tornado jak mi się chce oczywiście ... teraz na tej rabacie główne skrzypce grają rozplenice , liści i igieł nie widać

Nicol21 - zdjęcia nocne to wyzwanie ... spróbuję kiedyś , może się wyrobię przez zimą ale nie obiecuję

ZielonaAnia- Rozchodniki mam drugi sezon (chyba) Również kupowałam malusie , ale one bez dokarmiania szybko się rozrastają . Chcę je jeszcze powielić w inne miejsca

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:26, 08 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mogę pokazać taki migawki wybaczcie ale całą robotę robi słońce

Oczywiście to "wina" słońca
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 02:50, 08 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Załatwiłem sobie dzisiaj kilka taczek przekompostowanego koniaka i nie mówię tu o trunku... zadziwia mnie to jak człowiek w sumie z gó... potrafi się cieszyć

No i najgorsza jest jedna sprawa... miałem w tym roku praktycznie cebulowych nie sadzić, ale nie wiem jak to się stało, nie mam najbledszego pojęcia jak. Wykopałem mnóstwo czosnków, lilii tu się coś do łapy przykleiło, tam coś w oko wpadło i zrobiła się z tego zawrotna liczba.
Mimo wszystko jestem niewinny

Uśmiałam sie dwa razy Ogród jak zawsze zachwyca
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:51, 07 paź 2015

Do góry
Mam u siebie w pobliżu właśnie MW przetacznika i bodziszka niestety tego ostatniego kupiłem po okresie kwitnienia i małe sadzonki, więc poszedł bardziej w liście, a zdjęcia gdzie przykładałem kwiat do róży niestety nie zrobiłem. Jak dla mnie gra to ładnie fakturą liści i kolorami. Kwiatek bodziszka jak się przyjrzeć można dojrzeć o ile pominie się gwoźdź programu czyli rurę z nawadniania
Powiększyłem mocno zdjęcie by było coś widać.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:33, 07 paź 2015

Do góry
Nakropkowałem sobie na rysunku

Dwie bordowe kropki to Munstead Wood
Pod nim z zieloną obwódką bodziszek Himalajski Johnson`s Blue mnie to zestawienie kolorystyczne zachwyca, niby nie powinny za bardzo do siebie pasować, ale na żywo... dla mnie bajka.
Taka czerwonawa kropka nad MW to Ascot
Różowe z czarną obwódką to jeżówki Secret Romance
Jagodowe? (te nazywanie kolorów) to szałwia.
Nad nimi 5 kropek np floks Red Carrabien.

Pozostaje dziura przy amanogawach. Te kulki bardziej bym rozsunął nie koniecznie w taki trójkąt dookoła drzewa.

Pozostaje jeszcze wkomponować gdzieś kilka róż by miały swoje miejsce i zobaczyć gdzie miejsce zostanie.
Oczywiście to tylko moja propozycja.
Na Łowieckiej 22:26, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Taka już pora, że jeden przymrozek i po ptokach ale najbardziej podoba mi się ten jeden nie zmrożony kwiat, walczy dzielnie za wszystkich

Sama się z niego wczoraj śmiałam
U mnie ostatnie noce były zimne. Na termometrze -4
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:12, 07 paź 2015

Do góry
Kasiu jesień i dokładnie ta pora to najlepszy czas na przesadzanie drzew i krzewów, a na dodatek Ci to mocny zawodnik Ja bym tam przesadził, ale zapytaj jeszcze kogoś bo nie chce mieć takiego okazu na sumieniu

Olu i to jak
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:04, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Załatwiłem sobie dzisiaj kilka taczek przekompostowanego koniaka i nie mówię tu o trunku... zadziwia mnie to jak człowiek w sumie z gó... potrafi się cieszyć

Małe rzeczy a jak cieszą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:37, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Asiu ostrzegam tylko, że bez impregnacji cienka powłoka z mieszanki jest bardziej wrażliwa na uszkodzenia mechaniczne(może się kruszyć) i co najważniejsze na zabrudzenia.

Beatko jak dla mnie żurawka nie do zdarcia z jednej rośliny kupionej w 2011 zrobiłem chyba z 80 sadzonek, a gdybym podzielił to co mam obecnie na rabatach byłoby dwa razy tyle Słońce cień nic jej nie uszkodzi. Fakt idzie w pieniek i drewnieje, ale to jak zostawi się kępę na 3 lata bez dzielenia
Zaraz się wybieram do Twojej rabaty

Gosiu choć barwnie i pstrokato, dziękuje

Jestem tego swiadoma.moze zrobie jakas probke i zobacze.dzieki
Ps jesli chodzi o uszkodzenia mechaniczne to M walil z 20 razy mlotkie w jedna i nie bylo sladu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:33, 07 paź 2015

Do góry

No i najgorsza jest jedna sprawa... miałem w tym roku praktycznie cebulowych nie sadzić, ale nie wiem jak to się stało, nie mam najbledszego pojęcia jak. Wykopałem mnóstwo czosnków, lilii tu się coś do łapy przykleiło, tam coś w oko wpadło i zrobiła się z tego zawrotna liczba.
Mimo wszystko jestem niewinny
Ogródek Iwony 21:28, 07 paź 2015

Do góry
Dobre... z tą łopatą na prawdę dobre uśmiałem się.
Kawał roboty za Wami w tym sezonie, najważniejsze, że praca dała świetne efekty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 07 paź 2015

Do góry
Asiu ostrzegam tylko, że bez impregnacji cienka powłoka z mieszanki jest bardziej wrażliwa na uszkodzenia mechaniczne(może się kruszyć) i co najważniejsze na zabrudzenia.

Beatko jak dla mnie żurawka nie do zdarcia z jednej rośliny kupionej w 2011 zrobiłem chyba z 80 sadzonek, a gdybym podzielił to co mam obecnie na rabatach byłoby dwa razy tyle Słońce cień nic jej nie uszkodzi. Fakt idzie w pieniek i drewnieje, ale to jak zostawi się kępę na 3 lata bez dzielenia
Zaraz się wybieram do Twojej rabaty

Gosiu choć barwnie i pstrokato, dziękuje
Moja bajka 21:19, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ten jegomość za 4 lata może być majątkiem ogrodowym trzeba mu troszkę gałązki ponaciągać, nadać jakiś ciekawy kształt i może być niezłe cudo

I jam to nie chwaląc się uczyniła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies