Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 15:10, 04 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Za ławką hortensje bukietowe, zamiast mdłych tawuł, kilka ciętych w kulkę berberysów Bagatelle, na lewo 15 szt Carex Evergold, a po prawej 15 szt Ophiopogon planiscapus 'NIgrescens"

Donicę z plastiku wywal, psuje cały efekt, na drzewo daj bluszcz lub różę pnącą.

Ten projekcik wykorzystam. Z tyłu już posadziłam 3 hortensje bukietowe, ale sa jeszcze małe, choć zaczynają kwitnąć, tylko są jeszcze mało widoczne. No pieknie i ślicznie dziękuję Danusiu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:10, 04 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Irenko rozplenicę rubrum i vertigo przechowujesz czy co roku kupujesz?

Podjęłam próby przechowania, niestety nie udało się, ewidentnie jednoroczne są; w tym roku nie wykopuję, zostawię w gruncie, ciekawa jestem, co będzie, a nuż zima łagodna...ale wiosenne mrozy szkodzą tym trawom, choć moja Vertigo 2 razy przymrożona w tym roku i odrosła na nowo od korzeni, jak były te mroziki w kwietniu...
Moje Takie Tam w Ogródku 15:08, 04 sie 2014

Do góry
aga_k napisał(a)
Z dużym opóźnieniem i niewiele ale są....

jak mi się to podoba...baaardzo!!
Ogródek Iwony 15:07, 04 sie 2014

Do góry
Danusiu Kochana, dzięki, że zajrzałaś, ale te te rabatki są już przerobione. Faktycznie, liczyłam na twoja pomoc i piknie narysowałaś ten projekcik. I pomysły wykorzystam, tylko trochę w innym układzie, bo teraz linie rabat są zmienione, Coniki wyautowane z racji tego, że brzydkie z wiekiem się robiły i łyse. Kostka, co przerastała trawą, wyrzucona i kanciki zrobione. Róże dosadzone. I jeżówki. Donica fajnie zaplanowana, dziękuję, wykorzystam.
Teraz te rabatki wyglądają tak:
Za różami pnącymi przy płotku posadzę chyba ekran z cisa. Przed różami choć jedną większą kulkę bukszpanową, są tam małe na razie.

Róże dostały podpory (2 New Dawn), a na piątym zdjęciu muszę dokończyć dosadzanie róż białych, chciałam powtórzyć twoją inspirację żółtych i białych róż i lawendy.

Mój kawałek planety 15:07, 04 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
to mój pierwszy różanecznik, moja duma te jasne przyrosty to za mojej kadencji choć posadziłam go w miejscu gdzie ziemia jest bardzo zbita i wydaje mi się że stoi w niej woda, roślina czuje się b. dobrze przynajmniej na razie, ale i tak będzie przeniesiona

ale ładny, zdrowy
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:57, 04 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na razie młodzianek
ćwiczy mięśnie w przedramieniu
na kowadle i na trzpieniu.
Przeważnie przydzwania tam gdziemu każe tata,
A co z niego wyrośnie?
Okaże się za 22 lata.

Niejeden tego fachu uczył się u mistrza,
a po kilku latach nic, a nic nie zbystrzał,
I wyrósł z niego "taki specjalist"
Co umie w wiadrze z wodą zrobić tylko "Pssssst"

Wow! i wiersz i chłopaki wspaniałe wracam dalej czytać i ślimora szukać
Zakochana w ogrodach 14:55, 04 sie 2014

Do góry

To faktycznie molinia, tez mam ich 6, u mnie drugi rok, co o nich powiesz, jak się u ciebie sprawują i jak długo masz?
Koszyczek cudowny, podziwiam, mnóstwo roślin i oczywiście chodniczek, butki będą suche a po bokach masz pole do popisu, pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:49, 04 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko goździki posadzone ...Jeszcze raz wysyłam podziękowania
podlewam je dzielnie, bo u nas upały duże ...

czytam o stratach w ogrodzie ...
przykro mi baaaaaaaardzo

To super, niech rosną zdrowo, są śliczne
jak przekwitną, to ścinaj i będzie taki jeżykowy dywan ale to za rok
już ok Agatko
teraz zachwycam się wszystkimi trawami, ich pora, a rozplenica rubrum ma cudne kotki

miskant cukrowy, mimo że inwazyjny, u mnie jakoś nie jest źle, lubię go bardzo

i Vertigo z Bonicą
i lecę na kominki

Ogródek Iwony 14:45, 04 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/672882/original.JPG[/img]

Zakryj oczko kratką, włókniną i kamyczkami i postaw jeden porządny głaz, kamień jako ciurkadełko.
Ogródek Iwony 14:42, 04 sie 2014

Do góry

Za ławką hortensje bukietowe, zamiast mdłych tawuł, kilka ciętych w kulkę berberysów Bagatelle, na lewo 15 szt Carex Evergold, a po prawej 15 szt Ophiopogon planiscapus 'NIgrescens"

Donicę z plastiku wywal, psuje cały efekt, na drzewo daj bluszcz lub różę pnącą.
Ogródek Iwony 14:38, 04 sie 2014

Do góry
Daleko trzeba zasłonić budynki, najlepiej bukami kolumnowymi, jeden przy drogim

Za sliwą wiśniową posadź hortensje bukietowe kilka szt- jednakowe, jaśniejszą i bardziej kolorową odmianę zurawki, ta jest za ciemna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:37, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O matko tosz to szok taki tłum u mnie???

Dziewuszki mam limit 2 minuty bo mam gosci - dziś robota zgodnie z planem zrobiona.
Kolejne etapy ukończone

Wróce jutro lub w poniedziałek

ps. jestem mega zadowolona z osiągniętych rezultatów i zamierzam niebawam pożegnac moje "grobowe pazur" na rzecz pięknych pazurków

Gosia, znalazłam taką fotkę, widać płytki chodnikowe i żwirek. Tak myślałam, ze będie to ładnie wyglądać. Całość też ekstra. Zaznaczam sobie twój wątek do oglądania, ale już nie wyrabiam z ilością pięknych ogrodów.Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 14:35, 04 sie 2014

Do góry
Trzmielina na pniu, białe miskanty

Pod domem donica zasłaniająca skrzynkę, klon palmowy plus bluszcz zwisający
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:31, 04 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Irenko, czytam, ze Ci koparka i betoniarka poniszczyly ogrod... Nie zalamuj rak, moze to poczatek czegos nowego Bedzie jeszcze piekniej. Promyczku, sciskam Cie mocno. Bedzie dobrze! Zobaczysz!

Betoniara, ale już ok, już kolejne wydarzenia i nie ma kiedy rozpamiętywać
Buziolki, fajnie że wpadłaś, ja zaraz biegam i czytam, co u was
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:24, 04 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Buziolki dla Ciebie Irenko...spokojnego weekendu

Jula, u mnie to chyba nigdy nie jest spokojnieale dziękibuziole
limki cudne i takie bezproblemowe są

ta też cudna, częściowo ucierpiała, wiosną będę rozmnażać
ta lawendowa, połowa z niej została

Vanilki się przebarwiają, ale szybko
i wielki patyk i na dodatek zakwitnie, to chyba też Vanilka będzie
a werbena to wszędzie zawędrowała, stale jakieś nowe wyłażą

Ogród przydomowy - Hosty 14:20, 04 sie 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Posadzone. ...

Wojtku, ładnie wyszło, choć koniecznie popraw linię trawnika, jak Małgosia radzi. I druga rzecz mnie zastanawia. Masz na rabatce chyba pojedyncze egzemplarze, wbrew zasadom ogrodowiska, aby powtarzać elementy. Czy to jest zamierzone?
Nawet hortki sa różnych odmian.
U mnie np. kupowałam 2 wiosną, miały być te same, posadziłam obok siebie,a teraz się okazuje, że są różne i mnie to wkurza. Jedna, to zapewne hortensja kyushu, a druga nie wiem, ale ma pełne limonkowe kwiatki. Z radością bym chciała stwierdzić, że to hortensja limelight, ale u Any kwiatki szybko się wybielają, a u mnie wciąż zielone. I nie wiem, co to za cudo?
Zapach ziemi 14:19, 04 sie 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
I jeszcze przy okazji . co dolega mojej młodej magnolce. Grzyb, czy przypalona słońcem?

Jeśli wszystkie albo większość mają takie plamy to grzyb ale jeśli tylko te dwa a reszta git to może być przypalenie.
Na wszelki wypadek popryskaj na grzyba.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 04 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko
tu już szaleństwo
kocham hortensje, wszystkie, tylko Anabellka ciut mnie wkurza tym omdlewaniem..jak nie dasz wody przez chwilkę

w tym miejscu mam najładniejszy trawnik, reszta beznadzieja
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:13, 04 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko jak dobrze że jesteś Cieszę się że już troszkę przebolałaś Buziaczki

Już mi Gosiu przeszło, stale coś się dzieje, nie ma co rozpamiętywać, ale trzepło mną
jeżówki też są bardzo wytrzymałe i śliczne, fajnie te ich czubki dotykać...mnóstwo siewek mam, będę na jesień za nimi nurkować w tych chaszczachmam tylko różowe i białe, tradycyjne
miałam jeszcze takie inne, ale nie widzę ich,

patyczki kwitną połamane hortki też włożyłam do ukorzeniania, a nuż..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:11, 04 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
To już dokleiłam
A teraz przymiarki Finkowych jeżówek
Skoro tojeść nie spełnia poczekiwanych nadziei w stipie będą jeżówki

Skoro ogrodowisko wykupiło w necie wszystkie southerm bell, zostały tylko po 19,90 !! To u mnie będą Finkowe raztamazz za połowę tej ceny
W rzeczywistości sa piękne purpurowe, aparat i słońce przekłąmały ich barwę

A co nie tak było z tojeścią ???
jeżówkom we wszystkich trawkach ładnie a wszystkim ładnie w stipie !!! Więc duet świetny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies