A te szalone pomarańcze nic sobie nie robią z tego , że nie konweniują!!!! Miały wygnić lub wymarznąć... Nie przesadzilam ich bo bylam pewna że padły...
Miałam w ub roku posadzone 3 kępki przetaczników rózowych, ładnie mi kwitły a w tym roku tylko jeden z nich sie "wysilił" na 1 kwiatek.....coś im u mnie nie pasuje? towrzystwo zurawek może.....zielone krzaczki sa ale kwiatów nie maja....
Moja ulubiona rabata przy kuchni - po rewolucji ubiegłojesiennej. Tylko zdechł klon plamowy purpurowy a orange dream posadzony miesiąc temu odchorował czerwcowe upaly.... Jak nie urok to s.....
Jeszcze muszę poczekać aż trawki podrosną. Molinię variegata na samym tyle chyba wymienię na miskanty
Przy okazji widać, ze bonzaja bukszpanowego jeszcze nie cięłam... A trzmielina znów sie wkalifikuje pod noż, znaczy się sekator...
Tu zasłona klapy betonowej kanału - w smym środku rabaty mam tki właz który szpeci rabate więc kamufluje to miejsce donicami z kompozycjami sezonowymi i dookoła jest bergenia, troche to pomaga.....
Na różyczki musimy poczekać co najmniej rok aż się ukorzenią i wzmocnią-
A na tę hortensję czekałam 3 lata aż porządnie zakwitnie. Groziła jej eksmisja i chyba w tym roku zdobędzie moje serce. To ta po lewej passion you & me. Mam 5 krzaków... Ale pozostałe dopiero startują
Wkleję reszte dzisiejszych porannych zdjęc - najpierw rabata z kulkami i hortensjami pod lasem, hortensje dorodne ale kwiat zawiązał sie nie na wszystkich, nie wiem moze eszcze potrzebuja troche czasu bo jesienią wsadzałam takie właściwie patyczki...tam jest pólcien - może dlatego...
Małgosiu lawenda ładniej się zasusza gdy ścinamy ją w pełni rozkwitu ... ja się bawiłam i moje ok 40 krzaczków ciełam po źdźble niemal ... własnie po to by nie ściąć już wychylających się młodych z drugiego tłoczenia ... viva (ta polegująca o aparycji trawki ) już ma zielone z drugiego aktu ... hidcote jeszcze nie ale ma mnóstwo przyrostów i lada moment ... nie bojaj się ... ja w zeszłym roku tak się wahałam i ścięłam za późno ... nie było kwitnienia replay ...
Witaj Ozz, witaj Karola - ja mam twoja pomponelle na fotce z konca czerwca tego roku, z naszego spotkania objazdowego - wydaje mi sie że kolor bardziej zblizony jest na niej do tego realnego - oto ta fotka
Irenko, Buki mają być formą żywopłotową, na razie są malutkie, ale rosną... A w sadzeniu i ich pielęgnacji pomagał i pomaga M... Widzę, że mu na nich zależy, więc mnie to bardzo cieszy...
Pozdrowienia zostawiam...
Wiuniu, dziękuję bardzo...
Co do nagany, to masz rację, sporo czasu mnie nie było...
Dorotko ja oczywiście mówiłam mojemu M. , że nic nie będę kupowała, ale oczywiście ja nie jestem konsekwentna jeżeli chodzi o rośliny. Kupiłam trochę traw- carexy po 5 zł. , hakone po 7 zł. żurawki po 6 zł, jeżowki pomarańczowa pełna ma być - po 10 zł. I jęczmień grzywiasty - po 8 zł. tylko mam nadzieję , że on będzie ładny. i jeszcze primule jakieś dziwne , na wiosnę się okaże jakie to.
Zdjęciejęczmieni a zrobił mój M.