Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:40, 20 lip 2014

Do góry
A te szalone pomarańcze nic sobie nie robią z tego , że nie konweniują!!!! Miały wygnić lub wymarznąć... Nie przesadzilam ich bo bylam pewna że padły...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:40, 20 lip 2014

Do góry
Miałam w ub roku posadzone 3 kępki przetaczników rózowych, ładnie mi kwitły a w tym roku tylko jeden z nich sie "wysilił" na 1 kwiatek.....coś im u mnie nie pasuje? towrzystwo zurawek może.....zielone krzaczki sa ale kwiatów nie maja....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:38, 20 lip 2014

Do góry
Moja ulubiona rabata przy kuchni - po rewolucji ubiegłojesiennej. Tylko zdechł klon plamowy purpurowy a orange dream posadzony miesiąc temu odchorował czerwcowe upaly.... Jak nie urok to s.....

Jeszcze muszę poczekać aż trawki podrosną. Molinię variegata na samym tyle chyba wymienię na miskanty

Przy okazji widać, ze bonzaja bukszpanowego jeszcze nie cięłam... A trzmielina znów sie wkalifikuje pod noż, znaczy się sekator...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:37, 20 lip 2014

Do góry
Tu zasłona klapy betonowej kanału - w smym środku rabaty mam tki właz który szpeci rabate więc kamufluje to miejsce donicami z kompozycjami sezonowymi i dookoła jest bergenia, troche to pomaga.....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:34, 20 lip 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Oj chyba będę Twoje nowe różyczki podglądać. Też mi się marzy taka różanka różowo-purpurowa

Na różyczki musimy poczekać co najmniej rok aż się ukorzenią i wzmocnią-
A na tę hortensję czekałam 3 lata aż porządnie zakwitnie. Groziła jej eksmisja i chyba w tym roku zdobędzie moje serce. To ta po lewej passion you & me. Mam 5 krzaków... Ale pozostałe dopiero startują

I ogrodowa w odcieniu rózu
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:34, 20 lip 2014

Do góry
Wkleję reszte dzisiejszych porannych zdjęc - najpierw rabata z kulkami i hortensjami pod lasem, hortensje dorodne ale kwiat zawiązał sie nie na wszystkich, nie wiem moze eszcze potrzebuja troche czasu bo jesienią wsadzałam takie właściwie patyczki...tam jest pólcien - może dlatego...

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 23:33, 20 lip 2014

Do góry
wiunia napisał(a)

Pięknie się u Ciebie robi
Ciekawa jestem, co to za trawa?
Ja się zakochałam ostatnio w trawach i zapisuje sobie nazwy
Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:30, 20 lip 2014

Do góry
Teraz nadszedl czas hortensji ogrodowych
I mimo, że dociera do nich zachodnie słońce po godz 17 to potrafi im przypalić liście...
Makowo na Kociewiu 23:28, 20 lip 2014

Do góry
Na dobranoc miejsca, które lubię
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 20 lip 2014

Do góry
Dla odwiedzających mnie pierwsze kwiaty sadzonej tydzień temu Princes Alexandra of Kent

Jeszcze malutkie ale zapowiada się niezwykle obficie.
Dosadze do niej drugą Ascot. Tylko nie wiem dlaczego ma taki kolor a miał być chłodniejszy...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:24, 20 lip 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Iza czy obcięłaś juz wszystkie lawendy? juz trzeba ciąć? szkoda mi jeszcze ich................ja wiem że drugi raz maja sznse pojawic sie kwiatki, ale uz musze ciąc ? naprawde ?

Małgosiu lawenda ładniej się zasusza gdy ścinamy ją w pełni rozkwitu ... ja się bawiłam i moje ok 40 krzaczków ciełam po źdźble niemal ... własnie po to by nie ściąć już wychylających się młodych z drugiego tłoczenia ... viva (ta polegująca o aparycji trawki ) już ma zielone z drugiego aktu ... hidcote jeszcze nie ale ma mnóstwo przyrostów i lada moment ... nie bojaj się ... ja w zeszłym roku tak się wahałam i ścięłam za późno ... nie było kwitnienia replay ...

słabo ale widać nowe źdźbła ...

Zakątek z fioletową ławeczką 23:24, 20 lip 2014

Do góry
w sumie mamy lato
czego chcieć więcej ...

pozdrowionka dla Ciebie Doniu z równie upalnego Podkarpacia

Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:24, 20 lip 2014

Do góry
No i za namową Filipa przycięłam moje cyprysiki. Nie połowę, ale na pewno jedną trzecią. Byłam dzielna, nie płakałam.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:23, 20 lip 2014

Do góry
Jeszcze inne dobrodziejstwa

wiesiołek o cudownym różowym kwiatku

Dziewczyny dziękuję Wam za cudowne zdjęcia z ogrodu
Mój nowy stary ogród 23:23, 20 lip 2014

Do góry
Wkleję sobie ku pamięciTakie spotkanie to super sprawa

Od lewej
Aga,Kuba i Nikola(pagap)mąż Kasi WB, mąż Vivy, Beatka(Betka), Aneta1309, Kasia(Zetka), Kasia WB z Olą, Viva, Dorota(dorciabe), Gosia
Nieforemny ogród na przodzie 23:22, 20 lip 2014

Do góry
Ola miło, że do mnie zaglądasz...

dziękuję

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:20, 20 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Dzięki za zdjęcia

Ta 'Pomponella' naprawdę taka jasna? Czy to światło tak pada?
Na Pastellę mam już miejsce - będzie się mogła pokładać do woli

Witaj Ozz, witaj Karola - ja mam twoja pomponelle na fotce z konca czerwca tego roku, z naszego spotkania objazdowego - wydaje mi sie że kolor bardziej zblizony jest na niej do tego realnego - oto ta fotka

ogrodek bijou 23:19, 20 lip 2014

Do góry

Ogród - Moje spełnione marzenie 23:19, 20 lip 2014

Do góry
Irenko, Buki mają być formą żywopłotową, na razie są malutkie, ale rosną... A w sadzeniu i ich pielęgnacji pomagał i pomaga M... Widzę, że mu na nich zależy, więc mnie to bardzo cieszy...
Pozdrowienia zostawiam...

Wiuniu, dziękuję bardzo...
Co do nagany, to masz rację, sporo czasu mnie nie było...

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:14, 20 lip 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Gosia, wiesz dobrze że mnie w Końskowoli nie było, bo nie wiem jak by to sie skończyło
podaj na priv swój adres mailowy, to wyśle zdjęcia
Jeszcze raz dziekuję za spotkanie

Dorotko ja oczywiście mówiłam mojemu M. , że nic nie będę kupowała, ale oczywiście ja nie jestem konsekwentna jeżeli chodzi o rośliny. Kupiłam trochę traw- carexy po 5 zł. , hakone po 7 zł. żurawki po 6 zł, jeżowki pomarańczowa pełna ma być - po 10 zł. I jęczmień grzywiasty - po 8 zł. tylko mam nadzieję , że on będzie ładny. i jeszcze primule jakieś dziwne , na wiosnę się okaże jakie to.
Zdjęciejęczmieni a zrobił mój M.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies