Lukasz dziekuje bardzo za odzew.Podsylam pare fotek swojej nieszczesnej skarpy.
A wiec tak sie prezentuje obecnie moja skarpa ze dwa zdjecia sa z kwietnia jak jeszcze rosliny nie byly posadzone ale chcialam pokazac jak w w calosci wyglada ta skarpa.Bardzo mi zalezalo na wrozsach i narazie wieksszosc sie przyjela ale te kilka uschlo i niestety w ich miejsce musze posadzic cos innego?tylko naprawde juz niewiem co na tej skarpie przezyje???
Na dwoch ostatnich zdjeciach chcialam pokazac moje zmagania z przodu domu posadzilam narazie dwie choinki a pomiedyz nimi krzew czeremcha ale jakos nie bardzo mi sie widzi ten zestaw chcialabym tam cos zmienic ozywic moze masz jakies pomysly?to samo tyczy sie ostaniego zdjecia znajduje sie tam tylko jedna choinka z przodu chce posadzic tuje a zamiast tej choinki to niewiem moze np magnolia?cos bardziej reprezentacyjnego?
Uwielbiam róże. Są takie wyjątkowe. W tym sezonie dosadziłem na pergoli właśnie żółte jak u Ciebie tyle że pnące mam zamiar osiągnąć efekt jak z tą na płocie. Pięknie u Ciebie.
Józia, pomysłu na kształt rabaty w rogu nie mam, choć nr 1 mi się najbardziej podoba.
Ale chciałam zasygnalizować, że moim zdaniem ścieżka wymaga oprawy roślinnej (niskiej).
Chyba, że docelowo nie będzie tak wyglądać.
Za bardzo rzuca się w oczy (przynajmniej na zdjęciu tak to wygląda),dzieli ogród na dwie części, niepotrzebnie.
I altanę także bym zakryła, żeby była taką tajemnicą Wysokimi trawami na przykład.
Marzenka, finalny wygląd niewiele się różnił od początkowego i jeśli to ma być nasza CHFS to daleko nam jeszcze do tej właściwej, oj daleko. Zresztą zobacz sama
Emil nie jest już do wzięcia! Zabrała nam go Magdalena na złe i dobre.
Mam nadzieję, że w ich życiu będą tylko dobre chwile, czego z całego serca życzę w imieniu własnym i całego Ogrodowiska.
Eluś po prostu zrobiłam porządki na rabacie i kilka roślinek przesadziłam, poczekam aż przekwitną dalie i te aksamitki. Muszę jeszcze dwie kępy host przesiedlić, zastanawiam się co posadzić czy żurawki bordowe czy wrzos?
Ta hosta przekreślona będzie przesadzona, nie wiem co posadzić tam gdzie ta czerwona linia :/
Powiedzcie czy to grzyb? Drugi wiąz sadzony w tym samym czasie ten z tyłu rośnie aż za dobrze. A tego najpierw podjadal przedzior i nic nie rósł a teraz z boku wypuścił gałąź. Mam nadzieję, że ktoś zajrzy bo na razie piszę sama sobie.