Dołożyłabym jeszcze 1 szt Hortensji ( nr 7 ) żeby były 3 szt łącznie . Bo lepiej wyglądają nieparzyste ilości nasadzeń i zrobiłabym dróżkę w kształcie łuku analogicznie jak kształt wykuszu ( tam gdzie masz nr 11) . Siódemki przesunąć bardziej do rogu, a w miejscu jedenastek zrobić ścieżkę = rzeczkę, a wtedy jedynastki przesunąć bliżej płotu.
Takie o są moje spostrzeżenia. Ciekawe co doradzi ci Danusia ?
Bardzo ładnie wyszło. Rozumiem, że środek przy płocie został narazie wolny na jakieś wysokie drzewa ? Może śliwa Nigra ? Wydaje mi się, że pięknie by wyglądała przy tych jasnych dereniach. Wyobraź sobie 3 szt śliwy nigra i jeszcze ze 2 takie same derenie pomiędzy nimi. Miałabyś zaporę przed wścibskim wzrokiem przechodniów.
Jedynie co mi tu nie za bardzo konweniuje , to ten posypany korą środek rabaty. Przydałaby się taka wąska wijąca się dróżka z trawnika lub żwirku . Przełamałaby monotonię kory
o kurcze pełen profesjonalizm i tak to mniej więcej wygląda jak naszkicowałeś. Te 7 metrów jest do końca kostki a do orzecha będzie gdzieś ok. 5 m żywopłocik pociągnęłabym już z tujek, żeby to miało ręce i nogi + rośliny, które znajdują się wg projektu Przemka
a propos szkoły - nie wiem, czy chciałabym prowadzić zajęcia w przedszkolu, chyba nie mam do tego wystarczająco cierpliwości, zawsze chciałam mieć do czynienia ze starszymi dzieciakami, młodzieża i realizować normalny program. Wczesnoszkolne i przedszkole to chyba nie dla mnie... nie czuję tego .. i pracy z maluchami
Wyszukałam sobie trochę zdjęć = motywatorów.
rok 2013
rok 2014
rok 2013
rok 2014
Tu na pierwszym planie jest śliwa Pissardi . Jej aktualny stan jest dowodem na to, że nie powinno się przesadzać drzew w sierpniu
To wysokie z zielonymi liśćmi po prawej stronie , to jest atak chwastów zza płotu !
Potrzebuję Waszej pomocy - mój trawnik zakładany 4 lata temu wygląda jak na zdjęciach niżej. Dokładnie nie jest taki sam w całości- przed tarasem trawa wygląda całkiem dobrze, a reszta ma teraz żółte ( jakby suche ) plamy.Piszę teraz, bo przez lato kiedy był regularnie koszony (co tydzień), nawożony Hydrocomplexem (co miesiąć) i podlewany wyglądał dobrze- był cały zielony. Ma jeszcze mnóstwo chwastów z którymi walczę cały czas.Teraz po skoszeniu posypałam go Florovitem jesiennym. Może jest to związane z ziemią. Jaka może byc przyczyna ,że ma te placki i co z tym zrobić?
To są zdjęcia z daleka i bliska tej ładniejszej trawy:
Tak,jest efekt
Trochę trzeba poczekać ale łatwo się mnoży i nie jest ekspansywny.
Mam pod tujami róże okrywowe ale jakoś słabo rosną.
Staram się tym nie przejmować ale dlaczego nie mogą mieć lepiej?
Głowię się nad tym co posadzić na wyżej wzmiankowanej rabacie a przecież mogłabym te róże spod tui przesadzić na tamtą rabatkę tak jak mówisz,Ewcia.