Trzeba kupować te większe cebulki - u mnie albo był jeden kwiat, ale duży lub kilka ale małych.
Jednak mi całkiem nie wychodzi hodowla pacioreczników, ale tylko tych z torebki. Te pomarańczowe kupiłem gotowe od hodowcy i rosną super, za to te z torebki okropnie. Sadziłem ich chyba kilkanaście i niewiele mi zostało - chyba trzy, ale w tym roku kwitnąć nie będą . Myślę, że to wina hodowców, że sprzedają kłącza czy cebulki niegotowe do zakwitnięcia - byle by była z nich kasa.
Dzięki Sebek Może w wakacje ktoś z Was będzie w tych stronach to serdecznie zapraszam
Ja może w przyszłym roku, albo za dwa pojadę w te okolice, ale mieszkam na śląsku, przy granicy z Czechami, więc mam daleko. A pojedziemy, ponieważ mamy tam rodzinę. Tata pochodzi z okolic Sejn, jedzie z mamą tam w sierpniu. Fajni ludzie tam mieszkają. Pozdrawiam.
No proszę, jaki świat mały. Ja również pochodzę z okolic Sejn, chociaż teraz mieszkam 70 km od mojego rodzinnego domu. Zapraszam jak będziesz w tych stronach.
NO pięknie masz, a te hortensje - hmmmmm
A Kocierz przez 'rz' - w końcu to nie tak daleko ode mnie - mam bliżej
Hej! Sebek, Kocierz to miejscowość? Duża?Co tam ciekawego w okolicy? Mąż znalazł fajny hotel pod tą nazwą, ale nawet nie wiem, czy to tam? Chyba pojedziemy tam na krótkie wakacje( z bobasem nie da się ani dłużej, ani dalej )
Dzięki Sebek Może w wakacje ktoś z Was będzie w tych stronach to serdecznie zapraszam
Ja może w przyszłym roku, albo za dwa pojadę w te okolice, ale mieszkam na śląsku, przy granicy z Czechami, więc mam daleko. A pojedziemy, ponieważ mamy tam rodzinę. Tata pochodzi z okolic Sejn, jedzie z mamą tam w sierpniu. Fajni ludzie tam mieszkają. Pozdrawiam.
ja też
w poprzednim mieszkaniu mąż nie chciał zmywarki, ale powiedziałam, że w takim razie ON będzie zmywał.... w nowym domku już nie protestował kupił zmywarkę !
Marto - ja chyba sam bym do domu na nogach przyszedł po jednej nocy.
Konsekwencja - jeszcze do niej chyba nie dorosłem
Ale dalia, róża pasuje do kolorystyki - łubin ujdzie
Reszta - hmmmm
Już straszył ,ze wróci sam busem do domu ...Sebek ,a to ten co był ze mną na spotkaniu ...
Idę chyba po coś mocniejszego ...Ty jeszcze nie możesz ,wybacz ,że ci nie naleję
Marto - ja chyba sam bym do domu na nogach przyszedł po jednej nocy.
Konsekwencja - jeszcze do niej chyba nie dorosłem
Ale dalia, róża pasuje do kolorystyki - łubin ujdzie
Reszta - hmmmm