Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Martek 10:16, 12 lip 2011

Sebek nie mów ,że śpisz ))
an_tre 10:28, 12 lip 2011

Martek napisał(a)
Sebek nie mów ,że śpisz ))

oj Martek bądź wyrozumiała : przecież sa wakacje!!!
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
anetawi 11:15, 12 lip 2011

anula_wn napisał(a)

Ania kupowałam w kilku miejscach .W tym roku już wyciągałam rękę po takie gotowe nasadzenia kolorystyczne ufając ,że tu dali dobre cebule ,ale w końcu nie skusiłam się Jednorazowo kupiłam 40 szt.po nieudanych wcześniejszych próbach.Pomyślałam sobie ,że chyba z 40-ki jedna się wykluje i wtedy miałam 4 szt.))

no ja 2 lata temu kupiłam 100 cebul krokusów, miał być łan pięny a było....łysawo ;/
ale (!) moja mama przysłała mi cebule krokusów, od rau widziałąm, zę są leosze - dorodne i zdrowe no i miałam rację ! kwitły jak szalone! ważna jest jakość cebuli ale nie próbowałąm jeszcze moich ukochanych frezji !

Poczułam się trochę lepiej, jak to przeczytałam. Ja myślałam, że je źle sadze, albo w złe podłoże, albo coś jeszcze...Szkoda tylko tej kasy..
Sebek 12:42, 12 lip 2011

anula_wn napisał(a)
DALIA cudna jest !!!! czy ona się jakoś nazywa Sebek?

Ania raz odgadła - Tsuki Yori No Shisha

Marto - gdyby mnie nie obudzili to pewnie bym jeszcze spał o tej porze, ale wstałem wcześniej - niestety
Sebek 12:49, 12 lip 2011

anula_wn napisał(a)

Ania kupowałam w kilku miejscach .W tym roku już wyciągałam rękę po takie gotowe nasadzenia kolorystyczne ufając ,że tu dali dobre cebule ,ale w końcu nie skusiłam się Jednorazowo kupiłam 40 szt.po nieudanych wcześniejszych próbach.Pomyślałam sobie ,że chyba z 40-ki jedna się wykluje i wtedy miałam 4 szt.))

no ja 2 lata temu kupiłam 100 cebul krokusów, miał być łan pięny a było....łysawo ;/
ale (!) moja mama przysłała mi cebule krokusów, od rau widziałąm, zę są leosze - dorodne i zdrowe no i miałam rację ! kwitły jak szalone! ważna jest jakość cebuli ale nie próbowałąm jeszcze moich ukochanych frezji !

Trzeba kupować te większe cebulki - u mnie albo był jeden kwiat, ale duży lub kilka ale małych.

Jednak mi całkiem nie wychodzi hodowla pacioreczników, ale tylko tych z torebki. Te pomarańczowe kupiłem gotowe od hodowcy i rosną super, za to te z torebki okropnie. Sadziłem ich chyba kilkanaście i niewiele mi zostało - chyba trzy, ale w tym roku kwitnąć nie będą . Myślę, że to wina hodowców, że sprzedają kłącza czy cebulki niegotowe do zakwitnięcia - byle by była z nich kasa.
Sebek 21:30, 12 lip 2011

Dziś mało pracowałem w ogrodzie z powodu upału, ale po południu wpadłem na pewien pomysł.
Otóż kładę trawnik . Oczywiście nie kupiłem rolek, ale za to mam niedaleko siebie pewne zasoby które warto wykorzystać
Wypłukało mi tą trawę co zasiałem na miejscu skalniaka, więc się na to zdecydowałem. Dziś mam już położone 1/3 - jutro pewnie uda mi się skończyć - wtedy pokażę całość. Nie ma takiego efektu jak w realizacjach Danusi, ale źle nie jest - zagęści się za kilka tygodni i będzie git
Gardenarium 21:33, 12 lip 2011

To ciekawe, czekam na fotki

Instagram Ogrodowiska
Sebek 21:34, 12 lip 2011

Powiem Ci, że od razu fajniej to wygląda, choć jedna rolka ma rozmiary około 20 cm na 35
Niage 21:56, 12 lip 2011

Sebek napisał(a)
Powiem Ci, że od razu fajniej to wygląda, choć jedna rolka ma rozmiary około 20 cm na 35

Wycinasz darń i wkładasz w nowe miejsce, tak?

Dalia super mi się podoba, a jaka jest wysoka?
Gardenarium 21:59, 12 lip 2011

Znaczy się, tniesz prostokąty?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies