Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:41, 28 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Wpadłam z rewizytą Asiu niczego nie żałuj a tujke może gdzieś przesadzisz lub komuś oddasz, js w ten sposób oddalam prawie cały poprzedni ogród Danusi rady traktuj poważnie nie bez przyczyny jej ogród został uznany jako jeden w najlepszych 100 ogrodach świata mówi samo za siebie Irga błyszcząca dorasta do 2 m, moim zdaniem nadaje się na żywopłot i tak ładnie się przebarwia na jesieni, no i można ciąć, lubi to pozdrawiam serdecznie i zapraszam

Zostawiam jeszcze takie male coś

Witaj Aniu, dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Przykazania już sobie wydrukowałam - znalazłam je na forum
To, o czym Danusia mówiła czyli "wyciąć wierzbę i jałowca" - nie będę żałowała, bo tu nie ma czego. Hihi chociaż, jak jałowiec poczuł piłę, to tak jakoś się zazielenił. No ale, nawet bonsaia z niego nie zrobię, bo wyglądałby dziko z jednym badylkiem A wierzbę trzeba wyciąć, bo sąsiedzi boją się liści , ale ... na Wielkanoc po gałązki przychodzą "bo tak pięknie zdobią"
Dziękuję za piękne kwiaty, z pasażerem na gapę w środku
Miłego dnia
Ogródek Iwony 07:09, 28 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Z niedzielnego spaceru przynieśliśmy takie widoki:

Piękny widok , Iwonko
Sporo się ostatnio napracowałaś, efekty już widoczne i cieszą oko podoba mi się geometryczny układ rabat , który ładnie się komponuje z murkami.
Pisałaś, że zadaszenie tarasu masz od strony południowej. Zastanawiam się, czy nie będzie za gorąco, jeśli położysz blachę na zadaszenie. Ona mocno się nagrzewa.
Miłego dnia
Ogród do odświeżenia 01:17, 28 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

A może ja Cię skuszę zestawieniem hortensji z rozplenicą ??... Te różowiejące kwiaty w komplecie ze szczotkami są według mnie prześliczne

Cudne! <3
Mój kawałek planety 01:10, 28 sie 2014

Do góry
Inspirka po 1 w nocy? Czemu nie?

źródło:
http://www.fmix.pl/zdjecie/3977529/londyn-ogrod-05/rozmiar/2
Kolorowy ogród na piasku 23:54, 27 sie 2014

Do góry
wesoły słoneczniczek i dostojna Grafini

-

Bonica zasilona jeżówkami i utopione Limki w rozplenicach

-

jakiś poranek

i przy zachodzącym słońcu

Kolorowy ogród na piasku 23:47, 27 sie 2014

Do góry
Kwiaty późnego lata

zawilec japoński

dzielżany i języczka pomarańczowa

-

kolejne dzielżany i agastache

i moje ulubione trawki

Do raju daleko - u Ewy 23:40, 27 sie 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ok, wrzucam moje kanciki. Tylko proszę nie komentować trawy w kostce. Będzie w najbliższym czasie potraktowana Roundupem

W końcu doczekałam się na kanciki zrobione zawodowo trawsko też randapuję na bieżąco

Hortki piękne kupiłaś. Czemu mi się nie udają??? Tylko krzaczory wieelkie rosną Mus klimat u nas ostrzejszy
Ogródek Ewy 23:36, 27 sie 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Zapraszam na śliweczki, obrodziły, starczy dla wszystkich.

Mniam, mniam pysznościuwielbiam śliwki
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 23:16, 27 sie 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
Dynia, podobnie jak winogrono, duma mojego męża:

Aniu zarzucaj zdjęciami (proszę), masz, co pokazywać. Dary ogrodu cudowne. Cebule też już zebrałam i suszyłam tydzień temu, jak było słońce, bo teraz u nas jesień na pełnej lini.
Rozchodniki zachwycające, a córeczka prześliczna. Bywaj tu Dobrej nocki
poziomki 23:11, 27 sie 2014

Do góry
Tradycyjnie, jak co roku, uprzejmie informuję, że poziomek mam nadmiar i chętnie ów nadmiar oddam - do odebrania osobiście lub przesyłką listowną ( koszt 13 pln za przesyłkę zawierającą około 30-40 sadzonek, jak sprawdziłam w tym roku).

Poziomki owocują od czerwca do mrozów, są baaaardzo smaczne i baardzo duże, szybko się rozrastają i ładnie owocują, w sezonie co dwa dni zbieram około 1 litra poziomek.

Zainteresowanych proszę o pw z adresem wysyłki lub terminem odbioru ( odbiór Kanie, koło Strzeniówki, 5 minut od Danusi)
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:07, 27 sie 2014

Do góry
Pamiętacie moją nową hortensję?
Wyglądała tak:

A teraz przebarwiła się tak:

Bardzo mi się podoba

Ogród w Tarnowie 22:59, 27 sie 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Jak zawsze perfekcja do kwadratu - fryzjer doskonały z Ciebie. I strasznie mi się Twój zakątek z hortkami podoba, taki elegancji w tej bieli ...
Pozdrawiam

Dzięki Kasiu że się podoba i za fryzjera
Jeszcze kilka fotek...

Ogródek Ewy 22:56, 27 sie 2014

Do góry
Zapraszam na śliweczki, obrodziły, starczy dla wszystkich.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:50, 27 sie 2014

Do góry
Madżenko, zapraszam do mnie na oglądanie na żywo, zawsze miło będzie Cię gościć mój Gospel jest z Rosarium, rośnie jak szalony, obok ma Ascot ale też Angelę która niby całkiem nie pasuje ale mi się wydaje że tworzą ładny tercet

Angela z Ascot

i z góry Gospel i Angela
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 22:49, 27 sie 2014

Do góry
Witam proszę pomóżcie co to za roślinka?

Ogród niby nowoczesny ale... 22:49, 27 sie 2014

Do góry
Na 8-ą seteczkę teraz wklejam, bo nie wkleiłam wcześniej....a jeszcze zobaczysz, że nie było...gratulki zostawiam
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:48, 27 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Jest to hortensja drzewiasta Anabele ,na wiosne ścina się krótko i są piękne duże kwiaty.

Nie znam sie aż tak ale mam annabelle kilkanaście sZt w ogrodzie i zaraz pokaże jaka jest różnica pomiędzy annabelle a nr 3 nn
Pierwsze zdjecie to kwiat annabelle a drugie to kwiat nn nr 3 oba zdjecia zrobione dzisiaj

I fota zasuszonej annabelle a druga fota tej nr 3 nn
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:39, 27 sie 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Dziewczyny, jak można to chętnie podłączę się do Waszego zamówienia

a tymczasem Gospel dla Madżenki, trochę na zdjęciu przejaskrawiony, na rabacie ciemniejszy, jeszcze ma z 5 pąków, sadzony 1,5 miesiąca temu,
jak dla mnie pasuje do Ascot

Karabela moja Gospel ma maluuuuutkiego pączka... Może się przekonam jaki kolor, bo jeśli mnie pamięć nie myli to była ciemna... Ale że to był jeden jedyny pąk to może się mylę.... Wprawdzie teraz bez słońca róże duzo ciniejsze kolory mają. Moja fairy aż razi w oczy
Do Ascot posadziłam red leonardo da vinci, gdyż jest podobnie malinowy, chociaż ciut jasniejszy. Pasuje do żurawek georgia peach. Ale gdzieś przeczytałam że posadzona obok princess alexandra of kent (wybaczcie nie chce mi sie uzywać dużych liter.....) ma nie konweniujący kolor... tak się pięknie przyjęła, ma dużo pąków i muszę przesadzić?? wot i efekt kupowania kolorów w oparciu o oglądanie fotek na ekranie monitora......
W Gąszczu u Tess 22:23, 27 sie 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies