otrzymałam wczoraj sadzarkę, powiem że jestem w szoku jeszcze nigdy nie miałam w ręku TAKIEJ sadzarki, a parę miałam świetna jakość , gruby metal, porządna rączka, super ząbeczki, wszystko git. Teraz mogę dokupić cebulek
Wiesz czego chcesz w ogrodzie ......duży wybór mają w szkółce u Koniora, jeszcze szkółki będą mieć ofertę jesienną, to może dostaniesz taki egzemplarz jakiego potrzebujesz.
Azaliowa rabata, którą przygotowuję, dostanie jeszcze torf i dużo piasku, to razem będzie przekopane i jeszcze posieję na całość gorczycę i jeszcze raz całość przemerdam, już posadzone rośliny nie będą już ruszane, ziemię wokół nich tylko delikatnie wzruszę....do października masz jeszcze dużo czasu, zanim posadzisz róże, to przemieszaj całość kilka razy i będzie dobrze
Obiecałam nowe foty iglaków, ale mam problemy z moim pstrykaczem, wiec poszukałam starszych zdjęć dla Ciebie
świerk wężowy ma ciekawy pokrój
jałowiec horstmen i zwisłe formy modrzewi
świerk serbski i jodła kaukaska pendula
cyprysik nutkański
Witaj Aniu, dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Przykazania już sobie wydrukowałam - znalazłam je na forum
To, o czym Danusia mówiła czyli "wyciąć wierzbę i jałowca" - nie będę żałowała, bo tu nie ma czego. Hihi chociaż, jak jałowiec poczuł piłę, to tak jakoś się zazielenił. No ale, nawet bonsaia z niego nie zrobię, bo wyglądałby dziko z jednym badylkiem A wierzbę trzeba wyciąć, bo sąsiedzi boją się liści , ale ... na Wielkanoc po gałązki przychodzą "bo tak pięknie zdobią"
Dziękuję za piękne kwiaty, z pasażerem na gapę w środku
Miłego dnia
Piękny widok , Iwonko
Sporo się ostatnio napracowałaś, efekty już widoczne i cieszą oko podoba mi się geometryczny układ rabat , który ładnie się komponuje z murkami.
Pisałaś, że zadaszenie tarasu masz od strony południowej. Zastanawiam się, czy nie będzie za gorąco, jeśli położysz blachę na zadaszenie. Ona mocno się nagrzewa.
Miłego dnia
Aniu zarzucaj zdjęciami (proszę), masz, co pokazywać. Dary ogrodu cudowne. Cebule też już zebrałam i suszyłam tydzień temu, jak było słońce, bo teraz u nas jesień na pełnej lini.
Rozchodniki zachwycające, a córeczka prześliczna. Bywaj tu Dobrej nocki
Tradycyjnie, jak co roku, uprzejmie informuję, że poziomek mam nadmiar i chętnie ów nadmiar oddam - do odebrania osobiście lub przesyłką listowną ( koszt 13 pln za przesyłkę zawierającą około 30-40 sadzonek, jak sprawdziłam w tym roku).
Poziomki owocują od czerwca do mrozów, są baaaardzo smaczne i baardzo duże, szybko się rozrastają i ładnie owocują, w sezonie co dwa dni zbieram około 1 litra poziomek.
Zainteresowanych proszę o pw z adresem wysyłki lub terminem odbioru ( odbiór Kanie, koło Strzeniówki, 5 minut od Danusi)
Madżenko, zapraszam do mnie na oglądanie na żywo, zawsze miło będzie Cię gościć mój Gospel jest z Rosarium, rośnie jak szalony, obok ma Ascot ale też Angelę która niby całkiem nie pasuje ale mi się wydaje że tworzą ładny tercet
Nie znam sie aż tak ale mam annabelle kilkanaście sZt w ogrodzie i zaraz pokaże jaka jest różnica pomiędzy annabelle a nr 3 nn
Pierwsze zdjecie to kwiat annabelle a drugie to kwiat nn nr 3 oba zdjecia zrobione dzisiaj
I fota zasuszonej annabelle a druga fota tej nr 3 nn