Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co się stało kwiatom ... 08:01, 28 sie 2014

Do góry
Agnieszko wyszło słońce wreszcie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:00, 28 sie 2014

Do góry
otrzymałam wczoraj sadzarkę, powiem że jestem w szoku jeszcze nigdy nie miałam w ręku TAKIEJ sadzarki, a parę miałam świetna jakość , gruby metal, porządna rączka, super ząbeczki, wszystko git. Teraz mogę dokupić cebulek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:45, 28 sie 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ja to mam jednak dobre oko Jeżeli to invesa to jestem zdecydowana kupić ją do siebie. Nawet już rozpytywałam w szkółce, ale na razie mają albo malutkie, albo taka dużą sztukę za 900zł. Pięknie u Ciebie wygląda, choć faktycznie trochę ginie w gęstwinie.
Widziałam kilka stron wcześniej Twoje przymiarki do nowej rabaty z azaliami. Rozłożyłaś guano, a widzę, że masz już tam nasadzenia. Nie spali roślinek? Pytam, bo jestem na etapie przekopywania rabaty pod róże z obornikiem końskim, trochę już zleżałym, takim ze spodu pryzmy. Ale róże miałam sadzić dopiero na wiosnę. Chyba, że zdąży mi się to przerobić do października? To mój pierwszy raz z obornikiem Nie mam doświadczenia.

Wiesz czego chcesz w ogrodzie ......duży wybór mają w szkółce u Koniora, jeszcze szkółki będą mieć ofertę jesienną, to może dostaniesz taki egzemplarz jakiego potrzebujesz.

Azaliowa rabata, którą przygotowuję, dostanie jeszcze torf i dużo piasku, to razem będzie przekopane i jeszcze posieję na całość gorczycę i jeszcze raz całość przemerdam, już posadzone rośliny nie będą już ruszane, ziemię wokół nich tylko delikatnie wzruszę....do października masz jeszcze dużo czasu, zanim posadzisz róże, to przemieszaj całość kilka razy i będzie dobrze

Obiecałam nowe foty iglaków, ale mam problemy z moim pstrykaczem, wiec poszukałam starszych zdjęć dla Ciebie

świerk wężowy ma ciekawy pokrój

jałowiec horstmen i zwisłe formy modrzewi

świerk serbski i jodła kaukaska pendula

cyprysik nutkański
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:41, 28 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Wpadłam z rewizytą Asiu niczego nie żałuj a tujke może gdzieś przesadzisz lub komuś oddasz, js w ten sposób oddalam prawie cały poprzedni ogród Danusi rady traktuj poważnie nie bez przyczyny jej ogród został uznany jako jeden w najlepszych 100 ogrodach świata mówi samo za siebie Irga błyszcząca dorasta do 2 m, moim zdaniem nadaje się na żywopłot i tak ładnie się przebarwia na jesieni, no i można ciąć, lubi to pozdrawiam serdecznie i zapraszam

Zostawiam jeszcze takie male coś

Witaj Aniu, dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Przykazania już sobie wydrukowałam - znalazłam je na forum
To, o czym Danusia mówiła czyli "wyciąć wierzbę i jałowca" - nie będę żałowała, bo tu nie ma czego. Hihi chociaż, jak jałowiec poczuł piłę, to tak jakoś się zazielenił. No ale, nawet bonsaia z niego nie zrobię, bo wyglądałby dziko z jednym badylkiem A wierzbę trzeba wyciąć, bo sąsiedzi boją się liści , ale ... na Wielkanoc po gałązki przychodzą "bo tak pięknie zdobią"
Dziękuję za piękne kwiaty, z pasażerem na gapę w środku
Miłego dnia
Ogródek Iwony 07:09, 28 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Z niedzielnego spaceru przynieśliśmy takie widoki:

Piękny widok , Iwonko
Sporo się ostatnio napracowałaś, efekty już widoczne i cieszą oko podoba mi się geometryczny układ rabat , który ładnie się komponuje z murkami.
Pisałaś, że zadaszenie tarasu masz od strony południowej. Zastanawiam się, czy nie będzie za gorąco, jeśli położysz blachę na zadaszenie. Ona mocno się nagrzewa.
Miłego dnia
Ogród do odświeżenia 01:17, 28 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

A może ja Cię skuszę zestawieniem hortensji z rozplenicą ??... Te różowiejące kwiaty w komplecie ze szczotkami są według mnie prześliczne

Cudne! <3
Mój kawałek planety 01:10, 28 sie 2014

Do góry
Inspirka po 1 w nocy? Czemu nie?

źródło:
http://www.fmix.pl/zdjecie/3977529/londyn-ogrod-05/rozmiar/2
Kolorowy ogród na piasku 23:54, 27 sie 2014

Do góry
wesoły słoneczniczek i dostojna Grafini

-

Bonica zasilona jeżówkami i utopione Limki w rozplenicach

-

jakiś poranek

i przy zachodzącym słońcu

Kolorowy ogród na piasku 23:47, 27 sie 2014

Do góry
Kwiaty późnego lata

zawilec japoński

dzielżany i języczka pomarańczowa

-

kolejne dzielżany i agastache

i moje ulubione trawki

Do raju daleko - u Ewy 23:40, 27 sie 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ok, wrzucam moje kanciki. Tylko proszę nie komentować trawy w kostce. Będzie w najbliższym czasie potraktowana Roundupem

W końcu doczekałam się na kanciki zrobione zawodowo trawsko też randapuję na bieżąco

Hortki piękne kupiłaś. Czemu mi się nie udają??? Tylko krzaczory wieelkie rosną Mus klimat u nas ostrzejszy
Ogródek Ewy 23:36, 27 sie 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Zapraszam na śliweczki, obrodziły, starczy dla wszystkich.

Mniam, mniam pysznościuwielbiam śliwki
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 23:16, 27 sie 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
Dynia, podobnie jak winogrono, duma mojego męża:

Aniu zarzucaj zdjęciami (proszę), masz, co pokazywać. Dary ogrodu cudowne. Cebule też już zebrałam i suszyłam tydzień temu, jak było słońce, bo teraz u nas jesień na pełnej lini.
Rozchodniki zachwycające, a córeczka prześliczna. Bywaj tu Dobrej nocki
poziomki 23:11, 27 sie 2014

Do góry
Tradycyjnie, jak co roku, uprzejmie informuję, że poziomek mam nadmiar i chętnie ów nadmiar oddam - do odebrania osobiście lub przesyłką listowną ( koszt 13 pln za przesyłkę zawierającą około 30-40 sadzonek, jak sprawdziłam w tym roku).

Poziomki owocują od czerwca do mrozów, są baaaardzo smaczne i baardzo duże, szybko się rozrastają i ładnie owocują, w sezonie co dwa dni zbieram około 1 litra poziomek.

Zainteresowanych proszę o pw z adresem wysyłki lub terminem odbioru ( odbiór Kanie, koło Strzeniówki, 5 minut od Danusi)
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:07, 27 sie 2014

Do góry
Pamiętacie moją nową hortensję?
Wyglądała tak:

A teraz przebarwiła się tak:

Bardzo mi się podoba

Ogród w Tarnowie 22:59, 27 sie 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Jak zawsze perfekcja do kwadratu - fryzjer doskonały z Ciebie. I strasznie mi się Twój zakątek z hortkami podoba, taki elegancji w tej bieli ...
Pozdrawiam

Dzięki Kasiu że się podoba i za fryzjera
Jeszcze kilka fotek...

Ogródek Ewy 22:56, 27 sie 2014

Do góry
Zapraszam na śliweczki, obrodziły, starczy dla wszystkich.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:50, 27 sie 2014

Do góry
Madżenko, zapraszam do mnie na oglądanie na żywo, zawsze miło będzie Cię gościć mój Gospel jest z Rosarium, rośnie jak szalony, obok ma Ascot ale też Angelę która niby całkiem nie pasuje ale mi się wydaje że tworzą ładny tercet

Angela z Ascot

i z góry Gospel i Angela
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 22:49, 27 sie 2014

Do góry
Witam proszę pomóżcie co to za roślinka?

Ogród niby nowoczesny ale... 22:49, 27 sie 2014

Do góry
Na 8-ą seteczkę teraz wklejam, bo nie wkleiłam wcześniej....a jeszcze zobaczysz, że nie było...gratulki zostawiam
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:48, 27 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Jest to hortensja drzewiasta Anabele ,na wiosne ścina się krótko i są piękne duże kwiaty.

Nie znam sie aż tak ale mam annabelle kilkanaście sZt w ogrodzie i zaraz pokaże jaka jest różnica pomiędzy annabelle a nr 3 nn
Pierwsze zdjecie to kwiat annabelle a drugie to kwiat nn nr 3 oba zdjecia zrobione dzisiaj

I fota zasuszonej annabelle a druga fota tej nr 3 nn
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies