Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Karabela 22:50, 27 sie 2014

Madżenko, zapraszam do mnie na oglądanie na żywo, zawsze miło będzie Cię gościć mój Gospel jest z Rosarium, rośnie jak szalony, obok ma Ascot ale też Angelę która niby całkiem nie pasuje ale mi się wydaje że tworzą ładny tercet

Angela z Ascot

i z góry Gospel i Angela
JulkAd 22:57, 27 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Karabela moja Gospel ma maluuuuutkiego pączka... Może się przekonam jaki kolor, bo jeśli mnie pamięć nie myli to była ciemna... Ale że to był jeden jedyny pąk to może się mylę.... Wprawdzie teraz bez słońca róże duzo ciniejsze kolory mają. Moja fairy aż razi w oczy
Do Ascot posadziłam red leonardo da vinci, gdyż jest podobnie malinowy, chociaż ciut jasniejszy. Pasuje do żurawek georgia peach. Ale gdzieś przeczytałam że posadzona obok princess alexandra of kent (wybaczcie nie chce mi sie uzywać dużych liter.....) ma nie konweniujący kolor... tak się pięknie przyjęła, ma dużo pąków i muszę przesadzić?? wot i efekt kupowania kolorów w oparciu o oglądanie fotek na ekranie monitora......

No właśnie i dlatego mam dylemat czy róż to na pewno róż?, czy czasami nie różowa morela?....tegoż się obawiam....a miejsca u mnie zdecydowanie na róże mniej niż u Ciebie i w razie ewentualnych przeprowadzek nie wiem gdzie przesadzić taką...jak piszesz niekonweniującą
Pozdrówka
Luki 23:32, 27 sie 2014

To pod kocyk i czytać każdemu przecież przerwa potrzebna nawet takiemu wulkanowi energi jak Ty
Madzenka 06:47, 28 sie 2014

monteverde napisał(a)
Też jestem na bieżąco i serdecznie pozdrawiam, a tu dodatek do postu Irenki
http://www.rozarium.org/roze/r-a-caprice-de-meilland/

Aniu w konkursie startuje inna róża Caprica Poultren.
kamasja 08:50, 28 sie 2014

Uwielbiam róże -oglądać u Was, ja mam tylko fairy i jeszcze nie dorosłam do kolejnych róż z moimi marnymi umiejętnościami. Marzenko jesteś guru ogrodowiskowym, z tego co czytałam, podpowiesz coś u mnie-bo pomysłów brak(:
Kindzia 09:15, 28 sie 2014

I znowu różami kusicie...już uwiązałam moim sześciu kokardki...do wywalenia. Na koniec września czekam...czy uda mi się zdobyć mojego Williama Morrisa???

Pozdrawiam Madżeno

P.S. Jest duża szansa, że na 28-go będziemy
Gardenarium 10:28, 28 sie 2014

Tutaj jest większa relacja z konkursu Roślin Nowości

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4840-zielen-to-zycie-2014?page=2

Instagram Ogrodowiska
Milka 12:32, 28 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aniu w konkursie startuje inna róża Caprica Poultren.

Na nią polować będę i na berberys Inspiration, ten duet mi się podoba i do tego ta nowa brzoza na pniu
Zielona 20:40, 28 sie 2014

Marzenko - czy mogę Cię prosić o odebranie PW? Z góry dzięki
Bogdzia 20:50, 28 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bogdziu bo przez tę elewację to zamiera moje życie towarzyskie i forumowe... Chwilowa przerwa bo M chory i nie ma kto oszlifować kolejnych kawałków... A ja weny do życia nie mam. Najchętniej bym pod kocykiem czytala

Ja też troche w ogrodzie popracuję , trochę do kocyka sie przytulam....Czytac mi oczy nie pozwalają .Pozdrawiam a M zdrówka życze.