Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:10, 21 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeszcze dodam, że motyl zamiast na jeżówkach - najpierw usiadł na wizualizacji projektu haha, a potem na trzonku od grabi

Pięknie uchwycony moment! zatem z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia
Mój wymarzony ogród 15:09, 21 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

winogronka muszą zostać
kulki mam prawi na każdej rabacie więc o powtarzanie nie trza się martwić
czyli rozumiem, że dotychczasowe roślinki powinny wylecieć ??

Nie, nie, nie mówię że rośliny zupełnie out. Ale pomyślałam, że może chciałabyś ciut przysłonić widok na dalszy plan, i w końcówce tego kwadratu bądź prostokąta posadzić coś wysokiego, zrobionego na stożek albo ekran. Na zdjęciu wygląda to jak zawieszone w powietrzu, ale to zrobione na szybko jest. a pomiędzy kulkami a tym wyższym piętrem możesz wsadzić inne roślinki

Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:59, 21 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wyrzuciliśmy stare drzwi. Stały sobie oparte w kącie, brzydkie i zapomniane. Dziewczynki bawiąc się w chowanego zapytały po co te drzwiWymyśliłam że do Narni tylko klucz zaginął i tak pomysł powstał Oto moje drzwi do Narni

ależ ciekawie bajka!
Liliowo i kolorowo:) 14:57, 21 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

to jest po prostu cudo!!
ale okaz!
Liliowo i kolorowo:) 14:56, 21 lip 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Kupilam dzis roze w donicy na targu NN czy ktos mi pomoze co to za roza? Nie wiem czy posadzic do pełnego slonca czy polcienia? Poczekam az ktos mi rozpozna. Jest cudna Ma delikatny zapach

Doczytałam o hortkach a ta róża, to Rahpsody in Blue, może i do 3 metrów dorosnąć, ma piękny kolor, pachnie średnio, ale pachnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:54, 21 lip 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Irenko pozdrawiam z Twojego pięknego ogrodu

Dziękuję Wiuniu, zmienia się na korzyść, ale ile potu trzeba wylać
lilie, jeżówki i budleje, ale je kochają motyle...ale na białych mniej przysiadają niż na różowych...werbenę też uwielbiają i złocienie...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:38, 21 lip 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko, ta fotka z bezproblemowym ogrodem SUPER, trawki,bukszpany, hortensje...
Pokazuję stan trawy na dzisiaj, takie sreberko...przerosło najwyższe miskanty. Jeżeli wciąż Ci odpowiada, będziemy dzielić. Buziaki i fotka z Twoją kaczusią. Kajtek pozuje, jak powiedziałam, że robimy fotkę dla Ciebie.

A jednak jest inny kwiatostan,m więc jeśli można to proszę kawałeczek tej trawki
Kajtuś to model nr 1! cudny jest
moja Dżaga od kota po mordzie dostała, cała w ropie, wygląda strasznie, wszystko w okolicach oczu...
a ja cięłam namiętnie...również cis i kulki jałowca i jeden wywaliłam, brązowiał i wnerwiał mnie
tu go widać.....cis też cięłam

a tu bez niego, kulki jałowca machnięte, o wiele lepiej...nie cierpię cięcia jałowców..

te też cięłam, 3 gałęzie uhartałam, zawsze o 3 kulki mniej

tego też cięłam i tego w chodniku i lawendę tę wielką i ognik i berberys i ten żółty, nazwa mi wyleciała z tego cięcia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:36, 21 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Rewelacja Warto było się pomęczyć.
A pomalowane mebelki sa prześliczne i bardzo klimatyczne
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:24, 21 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
O rany! ten biały jest cudowny....masz do nich rękę, u mnie w tym roku tylko fiolety jak zawsze kwitną..

Irenko to Summer Snow, jak masz jakieś brzydactwo w ogrodzie to wszystko zasłoni jest bardzo ekspansywny i pięknie zarasta
Moja bajka 14:19, 21 lip 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 21 lip 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Piszesz, ze u mnie wakacyjne widoki. Pewnie troszkę wakacyjnie jest, ale jeśli tak, to u Ciebie jak napisać. Ja jestem zauroczona. Twój ogród zawsze wprawia mnie w zachwyt. I pomimo, że jest ich wiele na Ogrodowisku- pięknych- to taki właśnie jest moim niedoścignionym wzorem.
Roślin ogrom, zieleń, klimatyczne zakątki, ścieżki i wszystko razem i osobno....

Hortensje w 2 metrowym kole- już to widzę, zachwyt mega.

Ja wczoraj kupiłam dwie hortki Great Star- nie mogłam się oprzeć. W Przytoku mieli ją posadzona- taką kilkuletnią- po prostu rewelacja. Pokrój krzaka lekko rozrzucony, pędy sztywne, a kwiatostany takie trochę ażurowe. Mówię Ci - odlot.

Buziaki zostawiam

Ojej, Kasiu jak miło to słyszeć
mam tę Gret Star, rok temu mizerna, w tym już piękno pokazuje....czyli za 2 lata będzie wielka, super!buziaki

Gret Star

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 14:16, 21 lip 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
kilka fotek

danici przed cięciem

po cięciu

co to tak cudownie kwitnie?
a ja moje danici nie tnę i jakos same w kule rosną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:11, 21 lip 2014

Do góry
Rench napisał(a)
O jak u Ciebie kolorowo I te przesliczne róże....
Pozdrówka

Dzięki
zaczynają niektóre ponowne kwitnienie, a inne non stop kwitną
te stale kwitną

Irena na nowo i Angela non stop

a tu kolor róż prawie identyczny z pysznogłówką, jak się patrzy na wprost i kolejna zakwitła, śliczna, ale strasznie choruje, czym jej te liście opryskać?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:01, 21 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Irenko pięknie w ogródku mnóstwo kwiatów, a ta różyczka wymiata, znasz nazwę?i widzę łodyżki werbeny pozdrówka

To Abraham Darby, bardzo mi się podoba pod murem łany werbeny wysiane w marcu, wszystkie dorodne i kwitnąmnóstwo sadzonek lokowałam w inne miejsca, więc pełno jej w ogrdzie
w innej części werbena

tu w pobliżu też mam jej pełno

tu pod murem, ale przez biel nie można jej urody pokazać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:01, 21 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moja ulubiona rabata przy kuchni - po rewolucji ubiegłojesiennej. Tylko zdechł klon plamowy purpurowy a orange dream posadzony miesiąc temu odchorował czerwcowe upaly.... Jak nie urok to s.....

Jeszcze muszę poczekać aż trawki podrosną. Molinię variegata na samym tyle chyba wymienię na miskanty

Przy okazji widać, ze bonzaja bukszpanowego jeszcze nie cięłam... A trzmielina znów sie wkalifikuje pod noż, znaczy się sekator...

a czy te duże kwadraty to kiedyś były kulami?

i jak się mają te kostrzewy golden taupeee? Mają się w ogóle jakoś? Bo moje duże były ale przez deszcze strasznie zmarniały strasznie!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:57, 21 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Teraz nadszedl czas hortensji ogrodowych
I mimo, że dociera do nich zachodnie słońce po godz 17 to potrafi im przypalić liście...

Uwielbiam ten etap gdy kwiatki już nabierają koloru, ale są jeszcze zielonkawe.
Widoki jak zwykle zapierają dech w piersiach!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 21 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pewnie się powtarzam, ale to hakone jest niesamowite - jak będę kiedyś je sadzić to tylko u finki je kupię, bo chyba tylko od niej takie rosną
U mnie purpurowe i czerwone żurawki tylko dają radę w słońcu - zielone co zawsze miały parę listków poparzonych w tym roku okropnie wyglądają - jutro będę je wycinać...

Te u mnie też dają radę i chyba tylko one na słońce, reszta woli półcień...
zawsze coś, taki los
a mnie się dość zgrały kolorem dalie z resztą, bo z nimi stale niespodzianki w kolorze

i bardzo lubię za tę delikatność i wytrzymałość ten wilczomlecz
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:50, 21 lip 2014

Do góry
drastycznie odchudzony Hoopsii nabiera kształtów

młody Szpek będzie od początku prowadzony na szczuplaka

widać szmaragdową zieleń trawnika taka sama jak ściernisko za płotem
Ogródek Ewy 13:47, 21 lip 2014

Do góry
moje dziecko nosi takie w łapach i jak protestuję mówi: "mamo zostaw, to mój psyjaciel"

Nallar napisał(a)
A dziś przyłapałam w domu takiego gościa, wlazł przez drzwi balkonowe.
Paskudny.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 21 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko to samo mam z żurawkami. Nie ma rady w tropikalnym słońcu nie daja rady, trzeba przesadzać,...
Z powojnikami drugi rok wlaczę.... Uwiąd je męczy mimo profilaktycznych oprysków.... Gdyby nie moja miłość do nich, już bym je wykopała... A tak to ścinam przy samej ziemi.... I odrastają.... Do połowy lata piekne a potem ostre cięcie.....

To prawda, zmienił się nam klimat.....jeszcze wszystkim nie zmieniłam miejsca, ciut za gorąco i boję się, ze padną...poczekam
u mnie stare powojniki bez zarzutu, nowe z problemami, może jak się zadomowią będzie dobrze, przestaję o nich myśleć

cięłam kulki aż ręce mnie bolały, ale od razu ładniej i stwierdzam, że w końcu mi te kulki wychodzą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies