Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Tosi 12:45, 15 lip 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Hortensjowy szał już tuż, tuż

fajne połączenie wrzosów/ wrzośców z limkami

ja właśnie szukałam pomysłu co dać hortkom pod nóżki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:35, 15 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Śliczna ta fotka.

Nieskromnie powiem, że udało mi się ono
głogowniki znowu idą w nowe listki, aby były ładne- trzeba często ciąć....tak myślę.. i koło nich jakoś ruszyła hakone, ale ta odmiana wolniejsza jednak.....ocenię pod koniec sezonu, porównam te 2 moje odmiany

czerwień tej hortensji trudno pokazać......w towarzystwie ma wilczomlecz, uwielbiam tę odmianę od Ani an_tre

a ta jakaś inne ma kwiaty, nazwy nie mam

patyki całe w pąkach

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 15 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Ależ u Ciebie pięknie, bujnie, kolorowo i miłkowo Taki rajski ogród Irenki tworzysz. Bardzo mi się podoba. I tak kwitnąca kostrzewa też. Pozdrawiam Irenko

Anuś dzięki miło słyszeć, że zmierzam ku lepszemu
wprowadziłam kolejne ozdoby, reszta czeka na powieszenie

i tu w tym miejscu przy motylach i ważkach, sadzę powojnik Solidarność, ma intensywnie czerwone kwiaty, ciekawe czy w tym roku je zobaczę

Aniu pozdrawiam
Ogród Tosi 12:23, 15 lip 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

no, elegancko !
Ogród Tosi 12:17, 15 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

To tak jak ja z moim tulipanowcem.... I mam wielka nadzieję ,że się nie wyrwie spod tej kontroli , o której piszesz , bo inaczej cały ogródeczek mi zarośnie

Buziaki Tosiu

Eluś będziemy czuwać Buśki

Ogród w cieniu brzozy 12:10, 15 lip 2014

Do góry
Przemku, Ewo dziękuję, również nigdy mi dość widoczków różanych.

Gabrysiu, ja wyjątkowo jak na mnie mam ją z doniczki, więc szybszy start, myślałam, że masz ją już od tamtego roku. Także zawsze czekam na kwiat, nie obrywam aż nie zobaczę.

Violu, Ozz witajcie, już u Was byłam.

Borbetko, Doniu
witam i zapraszam, dla Was moja stipa.

O zachodzie słońca.

Ogród Tosi 12:09, 15 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Coś od Tosi nie można się doprosić nowych foteczek.... szkoda

Jakoś doba mi się ostatnio skurczyła

Kosolkowa Pasja 12:07, 15 lip 2014

Do góry
to tutaj - gdzie te czerwono różowe kwiaty będzie kratka
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 12:02, 15 lip 2014

Do góry
Gabrysiu - bardzo, ale to bardzo dziękuję za tę opinię. Bardzo się ,,napaliłam" na ten rejs, ale w podobnej cenie jest wycieczka autokarowa, którą więcej się zwiedzi... choć dla mnie to też męczarnia Wszystko zaczęło się od faktu, że byliśmy umówieni ze znajomymi by jechać tam dużym samochodem, wyładowanym jedzeniem i nocować na zasadzie biwaku, ale plany się posypały i nie mogę odżałować.
To mamy zagwozdkę. Ja jestem raczej nie-drinkowa, ale nie lubię ,,ukrytych" opłat i łapania się za kieszeń No i wolę zwiedzać samodzielnie, gdzie nogi poniosą

Sebek - pożycz kosiarkę

Laurowiśnio - boję się tej Pomponelli głównie przez rozmiary. Padła propozycja, żeby ją np. zamienić na Baronesse, ale tej z kolei nie mogę nigdzie znaleźć do kupienia...
Kolorystyka ogrodu jest ustalona - niebieskości, trochę bieli i różu, plus różne odcienie zielonego. Dawidy na ten moment mają zielono-żółtą barwę, a docelowo będą w lekkim zacienieniu, więc nie będą się intensywnie wybarwiać.
Co myślisz? Tu jest miejsce na różową różę (po prawej w żywopłocie z buxów). Centralnie ma być wąskie lustro i świeczniki na patyku.

Z drugiej strony, miejsca nie jest dużo. Taka miniaturowa Pomponella byłaby w sam raz

Trochę plan w międzyczasie ewoluował ale róże myślałam rozłożyć w ten sposób:

edit - jeszcze widok... w sumie na prawo od Larissy, jak wywalę rozchodnika to też się jakaś wąska róża zmieści
Ogród Tosi 11:59, 15 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Tosia, hortensjowy szał u Ciebie?
zaprezentuj przesadzone Chopeny

gorąco pozdrawiam

Hortensjowy szał już tuż, tuż

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:52, 15 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Liatria i umnie kwitnie. Motyle ją lubią.
Pięknie jak w pudełeczku.

Wcześniej tego jakoś nie widziałam, ale faktycznie uwielbiają ją mnóstwo nowych siewek, z czego się cieszę bardzo....rok temu myślałam, że to chwasty i wyrwałam wszystkie o zgrozo
dumam, co dać z przodu zamiast żurawek, podpowiedzi mile widziane, sucho tam i na okrągło słońce

a ta strona u mnie wymaga najmniejszych nakładów pracy

zaraz czad limki

Haniu dzięki
Wichrowe wzgórze 11:50, 15 lip 2014

Do góry
Zapomniałam o jeżówkach - posadź koniecznie, są cudne
Tutaj rózowa w środku kompozycji

Na pierwszym planie czosnki, które długo kwitną latem - lekko się przewieszają, dodają lekkości rabatom.
Ogród w cieniu brzozy 11:42, 15 lip 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Agatko,to ta Nowa różanka? śliczne róże za mną od wiosny chodzi Ascot i chyba ,ją kupię.

Renato, część róż tylko z nowej rabaty, aktualnie róże na niej odpoczywają, naparstnice wycięte, trawy i werbeny podrosły.

Werbena przyciąga mnóstwo motyli.

Wczoraj spotkałam takiego, jest większy od innych.

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:40, 15 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
O matko, jakie lilie cudne!!!

Papageno pachnie u Ciebie? Moja bardzo słabo i brzydko przekwita, takie brudne kwiaty się robią. To u mnie róża do wymiany. Miejsce Williamowi zrobi

Papageno słabo pachnie ale coś za coś, Wiliam wcale ładniej nie wygląda jak przekwitapo prawej to Wiliam

Mój maleńki ogród 11:26, 15 lip 2014

Do góry
Dzisiaj zatrudniłam Pana do pomocy który mi plantuje teren . Panowie brukarze wczoraj rozwinęli mi sznurki wyznaczyli poziomy i trzeba zdjąć trochę ziemi wyrównać wszystko żeby tej nowej ziemi troszkę było można ładnej nasypać no i żeby za płytko nie było bo jak będę robić wertykulacje trawnika żeby kratki na krety nie uszkodzić .Prawa strona już częściowo wypoziomowana .

Siatka rozłożona i oczywiście idzie burza oby nie lało
Zostało mi sporo siatki zastanawiam się czy drugiej warstwy nie położyć pionowo jeden pasek rozwinęłam pionowo i gdybam hmm , zakładki porobiłam ok 10 cm .Wyczytałam że nie mogą być małe oczka bo zakłóci to system korzenny więc pionowo już jej nie będę rozkładać bo będzie za gęsto .Boków nie dam rady wkopać w ziemię i ciekawie czy bokami nie wyjdzie mi kiedyś kret choć do tej pory u mnie nie było krecików więc mam cichą nadzieję że takich odwiedzin nie będzie .

Moje spełniające się marzenie 11:26, 15 lip 2014

Do góry
Co jakiś czas wkleję jakieś pomysły na domek. Malowanie tak myślę pod koniec lipca, jak dzieci pozwolą

lawenda z białym

Blaski i cienie nowego życia 11:21, 15 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ula - nawet prawie dwie były no albo jedna z odbiciem... z cieniem Fajnie mieć "swoją" tęczę Dobrego dzionka
Ogród i nie tylko... 11:20, 15 lip 2014

Do góry
Pięknie, cudownie. Zazdroszczę Ci tych wrażeń i widoków.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:16, 15 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

i dla takich momentów warto było wymyślić internet
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies