Nie no nie mogiem.... Dobrze że widzialam że już posadzony na rabacie bo myślałabym że się do salonu z ogrodem przenosisz... Ładny klonik Odpoczęłaś? Buziolki Eluś - dobrego tygodnia
Asiu czy na tej rabacie ice dance rośnie w pełnym słońcu? Mam 5 sztuk i zastanawiam się, czy na słonecznym stanowisku będą mi rosły... Super wygląda stipa za nimi
a tutaj np trawy nie będą widoczne jak będziesz miała tulipany, a i żurawki i trawy będą mniej widoczne po zimie w czasie kwitnienia tulipów.
Ale zawsze można przecież zrobić korektę za rok.
Na teraz to fajnie wygląda
Witaj, cebulowe wykopuję co 2-3 lata zmieniając im miejsce, no chyba, że coś przy kwitnieniu okazuje się, że nie pasuje, to wykopuję tego samego roku po kwitnieniu i zmieniam miejsce, dalie wykopuję co roku, po ścięciu liści przez mróz, dobrze je zostawić w bryle ziemi w której rosły, to wtedy jest naturalna ochrona, a jak nie to wiórach wcześniej pryskając środkiem grzybobójczymRównież pozdrawiam, właśnie wróciłam z zakupów upał niesamowity
Dalia Smokey
Haniu, nie mam kogo....ale cięłam co innego, nie dotarłam tu...ręka w nocy mi drętwiała od cięcia bukszpanów, cisów, a zwłaszcza jałowców ala bonsai
jeszcze ciut i koniec, 2 dni lub 3 zejdzie
wczoraj mimo upału było pracowicie, ale cień też jest, było fajnie
na tegorocznej werbenie i jeżówkach i budlejach tłok
Oj pachnie koniecznie przy okazji zmian, niestety wywalam pigwowce i jeden jaśmin, dosadzę więcej pachnących lilii i buków....muszę to zmienić, ale jakoś końcem sierpnia, teraz za gorąco...wczoraj o 9 było już 32 stopnie
tu pod murem po prawej zmiany...wyleciały przekwitłe firletki i mam puste place, coś mus wymyślić
a pigwowiec strasznie się rozłazi, zbyt inwazyjny i stale wymaga cięcia
Zaczęłam sobie "ustawiać" te pomarańczowe żurawki
ale chyba bliższe mojemu sercu są różowe w tym miejscu
zostawię sobie jednak te pomarańczowe na okolice ambrowca, tak jak mam w projekcie
to pokażę co zaczęłam i nie skończyłam
a co myślicie o lokalizacji/przebiegu tych roślin?
tulipany jakiekolwiek nie będą pójdą raczej w rejon funkii, bo tam będzie pusto wiosną, przypominam rzut