Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:27, 20 lip 2014

Do góry
MałaMi- Oskar ogrodowy za zapiernicz to na pewno Przyjmuję Zasłużylam hihihi prawda że skroman kobitka ze mnie

Ala- pytasz o tę ciemną trawkę duża i cieńką - to rozplenice a jasne to carex frosted curls.

MArzenko- oto igiełki

Ogród cichy i przytulny 18:27, 20 lip 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Asiu dziękujemy za zaproszenie No to z Melką jesteśmy umówione,kto wie,może na przyszły rok
Mam wrażenie,że Twój ogród jest przeogromny.Tak go urządziłaś,że nie można się w nim nudzić.Jest pięknie ale to już na pewno wiesz.Chciałabym zobaczyć jak z góry on wygląda.
Urocze są kamienne ścieżki i ta roślinność spływająca na nie.Tu można wejść,tam wyjść
Napisałaś,że jodła choruje,zmartwienie bo drzewo piękne i okazałe.Mam nadzieję,że dasz radę ją uratować,szkoda by było bo ma już sporo lat i człowiek przyzwyczajony,trzymam kciuki.
Pozdrawiam

Anula bedę czekać
Mój ogród a właściwie cała działka ma 20ar . TAk masz rację ciężko się w nim nudzić zwłasza jak idę w nim popracować
Chciałbys zobaczyć jak wygląda z góry cała działka - ze mną jak z dzieckiem mówisz - masz. Co prawda wykroiłam nie swoje bo ciężko byłoby mi przedstwić inaczej - działka to dwa trapezy - przesunięte względem siebie. Zdjęcia zrobione z samolotu z dwóch stron z tyłu i od frontu

Jeżeli chodzi o jodłę to będę dalej walczyć w poniedziałek powinien przyjść następny preparat Confidor i będę podlewać.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Pozdrawiam serdecznie
Makowo na Kociewiu 18:09, 20 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przyszłam po imprezce ale nie miałam wczesniej internetu. Trudno , może innym razem sie załapie.Pozdrawiam.

Bodziu zapraszam nieustannie
Posadzony Leoś
Makowo na Kociewiu 18:05, 20 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja tez tak lubię się urlopować z ipadem na kolankach i z Wami Paleciak wymiata!

dziękować Ten weekend jest baaardzo tOwarzyski, więc paleciak jest intensywnie użytkowany
Abraham szaleje i robi się z niego wielki krzew
Makowo na Kociewiu 18:02, 20 lip 2014

Do góry
Sebek w ogrodzie pracuję sama (czasami tata skosi trawę) robię wszystko również opryski. Bardzo żle reaguję na chemię, mam maskę do oprysków, ale pomimo tego po każdej takiej akcji bardzo źle się czuję na pomorzu ciągle wieje) Dlatego wrotycz, który działa i na grzyby i na robale to dla mnie wybawienie, nie musze zakladać maski i mogę pryskać nawet kiedy wieje
Acha i chcę powiedzieć, że na pewno działa na rdzę, na wierzbie
Gospel nareszcie zakwitł
Ogród cichy i przytulny 18:02, 20 lip 2014

Do góry
Podejrzewam, że tylko motylom nie straszny ten upał
Ogród cichy i przytulny 17:56, 20 lip 2014

Do góry
Pochylające się yuki - kończą swoje kwitnienie. Utrzymać je w ryzach było niemożliwe - nie nadają się na żołnierzy trzymających wartę
Jedna w ręcz leży jak pijany żołnierz po odbyciu służby

Ogród cichy i przytulny 17:50, 20 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
A pokazesz swoje kaczuszki?

Nie było mnie kilka dni - nadrabiam zaległości na O.
Ale kaczuszki i gąski, których jeszcze nie pokazałam , pokazuję teraz - to jeszcze nie wszystkie ale ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:48, 20 lip 2014

Do góry
Trochę wody dla ochłody ???
Ogród cichy i przytulny 17:47, 20 lip 2014

Do góry
Może jednak wybierzemy się na mały spacerek

Teraz +33 - jakoś rośliny (oprócz hortensji) dają radę
Są leekie przebarwienia w trzech miejscach na trawniku . Wieczorę w ruch pójdzie spryskiwacz Damy radę
Ogród cichy i przytulny 17:41, 20 lip 2014

Do góry
Pomidorki podlewam rano i wieczorem - może coś z nich będzie

papryczka też jest

Ogród cichy i przytulny 17:38, 20 lip 2014

Do góry
Nawet na spacer ciężko zaprosić - co za temperatura - czy to Polska czy Rodos ????
Ogród cichy i przytulny 17:33, 20 lip 2014

Do góry
Upał niesamowity a te biedne roślny muszą tam stać jak za karę nie mogą schować sie w dom u jak my

Ostnica - Stipa 17:33, 20 lip 2014
Do góry
Moje też liliputy.Nie "takich okazów" się spodziewałam.Może coś źle poszło mi z nimi pilęgnacji Ale dbałam o nie,podlewałam,hartowałam,przemawiałam do nich i co? Mizeroty,że wcale ich nie widać na rabacie,dwa dno temu podlałam je nawozem. Mają może 15 cm wysokości i to nie wszystkie.Czy takie zasychające źdźbła to normalne czy tylko tak u mnie mają?
A to moje obrażone waćpanny

Ogród cichy i przytulny 17:30, 20 lip 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Dzień dobry Asiu
Pamiętam Twój ogród bo takiego ogrodu nie można zapomnieć a podglądałam cały czas.Każdy zakątek zachwyca i masz głowę pełną pomysłów
Aaaa..i stwierdziłyśmy z Melą,że musimy Cię odwiedzić...( a jak doszło do tego poczytaj u mnie 4,5 strona)...ja mam upiec szarlotkę a Melka ma przywieźć swoją szlachecką osobę po mieczu
Miłego dnia Asiu

Anulka, dziękuję
Mój dom i ogród jest dla Was otwarty. Tylko musicie dać znać, żebym mogła kupić i urządzić ogród tak by nie odbiegał od tego co pokazują zdjęcia. A szarlotka mile widziane ale i bez nie możesz z Mellą wpadać - zapraszam

P.s. Może bez szarlotki

A tak dla porównania zdjęcie z rzeczywistościa (10znaków różniących)
Datura 17:24, 20 lip 2014

Do góry
Osteospermum - stokrotka afrykańska 17:21, 20 lip 2014

Do góry
Moje stokroty
Rabata-pomoc mile widziana:) 16:50, 20 lip 2014

Do góry
Witam,
trochę misz masz na rabacie. Trudno się zorientować co na niej rośnie. Wiesz, że te z pozoru małe iglaki płożące mogą się bardzo rozrosnąć w szerokość? A ten niebieski jałowiec w tle to jałowiec 'Meyeri'? on potrafi dorosnąć do 3 m wys. i 4 szerokości.
Zamiast wierzby (śmieci, choroby) może wyższe drzewo np. grusza drobnoowocowa 'Chanticleer'.

Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:37, 20 lip 2014

Do góry
Mam sporo miejsca w ogrodzie, to fakt, jeszcze niewiele zrobione i mogę sobie planować do woli Na razie na przyszłej różance totalny "miszmasz" - to co miałam z drobniejszych roślin tutaj sobie rośnie, no i trochę jednorocznych, żeby było kolorowo. Kolory bez ładu i składu Ale zawsze coś

Miejsko & sielsko 16:35, 20 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
leniwie... Mocne espresso z ciastem z malinami i czarną porzeczką

miam...........

poprosimy przepis bo wygląda kusząco
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies