Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:42, 21 sie 2014

kasiek napisał(a)
O rany cóżeś Ty dziewczyno nawyprawiała z tym kręgosłupem? Ale Lesio juz widzę zaciągniety do pracy i .... do twarzy mu z łopatą

Ale efekty widac, rabatki coraz bardziej dopieszczone i ogród nabiera cudownej elegancji, nie rozterkuj sie więc, na wszystko znajdziesz pomysły, czasem potrzeba odsapnąć i spojrzec na niektóre problemy z daleka.
Zdrówka życzę
Buziak

No to tak samo jak u Ciebie, jak tylko poczujesz się lepiej to do ogrodu
Agania 21:44, 21 sie 2014

JoannA napisał(a)
Jakie tu rewolucje odchodzą. Szkoda tego ognika, a nie dało się go jakoś przyciąć.
Uważaj na kręgosłup Aganiu, najważniejsze jest przecież zdrowie. Kto zadba o ogród jak ogrodniczka niedomaga.
buziaki

E tam, tam...sobie poradzimy.....2 były...3x3m cięte i co i byle co, mi ich nie szkoda
Agania 21:46, 21 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, pięknie kamień wkomponowałaś. Mam nadzieję, że z kregosłupem juz lepiej? Dobrze, że ogniki wykarczowałaś, bo tylko miejsce zajmowały, ja też niektóre krzaczory eksmitowałam już dawno, bo zabierały przestrzeń. Jest etap, kiedy krzaczory sadzimy i jesteśmy nimi zachwyceni, ale po kilku latach one brzydną i trzeba je niestety wyeksmitować albo przyciąć radykalnie. Pozdrawiam

Agnieszko właśnie ten etap przyszedł, ale wiesz mi, że o 5 lat za późno......sama wieeeesz jak to jest z tymi rozterkowymi
Agania 21:50, 21 sie 2014

Gabriela napisał(a)
Poczytałam o ogromie prac, obejrzałam dokumentujące zdjęcia i mam pytanie: czy żyrafa Fiskarsa nadaje się do grubszych gałęzi? Co tym można uciąć?

To tylko 2 ogniki....żyrafa fajowsko sie sprawdza do gałęzi młodych , nie zdrewniałych tych na wysokści ponad 4 m, które wyrastają ponad koronę drzewa,
do sosen w celu ich zagęszczenia, szczególnie dla tej co ci sie podoba.. ja nim przycinam wierzchołki świerków żywopłotowych, żeby im skutecznie zahamować wzrost
Agania 21:52, 21 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Aganiu ależ rewolucje u Ciebie.Doczytałam o Twoim kręgosłupie.Życzę zdrówka,mam nadzieję,że już lepiej,uważaj na siebie

Dzięki za troskę Aniula
Agania 21:56, 21 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Jak pomyślę, że z uporem maniaka, jeszcze dwa lata temu, usiłowałam ogniki u siebie gdzieś upchnąć... I zawsze gdzieś z tyłu głowy mi siedziały, te owocki kolorowe, że nie mam, a ładnie by zdobiły...do teraz! Dzięki Ci Panie, że do Ciebie przyleciałam i zobaczyłam...wyleczyłaś mnie Agatko

Kręgosłup Ci dokucza...paskudnie, znam to uczucie. Dobrze, że zastrzyki pomagają. Pewna byłam, że nie ma takiego leku, po którym będę już normalna, ale jest Tylko do ortopedy trafić trzeba Zdrowiej Agaciu
I dziękuję za słowa otuchy u mnie

Mi też choroba ognikowa minęła...dobrze, że jutro ma być pięknie, legutka robótka mnie czeka, posadzenie drugiej jodełki w miejsce ognika i przesadzenie dwóch trawek

Lekarze....bee. ale jak mus to mus
Agania 21:58, 21 sie 2014

Milka napisał(a)
Motyle kupiłam okazyjnie na przecenie w Praktiker, ale podobne ciut mniejsze są w Hortulusie

Hortulus daleko ode mnie, ale w Dolomitii takie widziałam po raz pierwszy, najwyżej sobie zimą zakupię
Kondzio 22:06, 21 sie 2014

A jakie zakupy zrobiłaś
Agania 07:08, 22 sie 2014

yolka napisał(a)

Do jałowców pasowałaby perowskia, ale czy nie za wysoka dla wrzosów? Ciężko rdzić jak samemu się nie daje rady

Jolu to świetny pomysł, pasasować pasuje i dobrze będzie się komponować, tylko nie wiadomo czy nie będzie się pokładać, ale stanowisko dla perowskii jest odpowiednie, warto spróbować, dzięki
zawitka 07:10, 22 sie 2014

Agatko dzięki za roślinki --cebule są przygotowane do wysłania wyślę je w poniedziałek 25 08 14 zeby nie leżały na poczcie w wekend. A co to za roślinka ta druga ??????