W moim małym ogródeczku II
17:12, 18 paź 2025
Sylwio dziękuję za tak dokładną instrukcję odnośnie sadzenia wrzosów. zastosuję się do niej. W tym roku co prawda kupiłam tylko 3 sztuki, ale jeśli jeszcze spotkam to dokupię. Teoretycznie wrzosy i lawendy powinny u mnie dobrze rosnąć. Mój piach i dużo słońca sprzyjają tym roślinom. Niestety z wrzosami zawsze ponosiłam porażkę, a lawendy rosną tak se
.
Troszkę mam wysypane żwirem, miałam i korę, ale ja mieszkam blisko lasu, w koło pełno nieużytków. Podczas suszy mam wrażenie, że wszystkie krety i nornice idą do mnie, bo rabaty mają wilgoć. Rozkładam też poidełka bo lęgnie się u mnie sporo ptaszków. Krety ryją ziemię i mieszają ją z tą korą i żwirem. Tam gdzie teraz mam trochę żwiru rozłożyłam firankę, żeby nie wywalały mi ziemi. To robią tunele pod spodem i co jakiś czas jest taka poducha pod spodem.
Dziękuję za miłe słowa
i porady.Jak na ogrodniczkę przystało zrobiłam sobie kwiatkowy sweter.
Troszkę mam wysypane żwirem, miałam i korę, ale ja mieszkam blisko lasu, w koło pełno nieużytków. Podczas suszy mam wrażenie, że wszystkie krety i nornice idą do mnie, bo rabaty mają wilgoć. Rozkładam też poidełka bo lęgnie się u mnie sporo ptaszków. Krety ryją ziemię i mieszają ją z tą korą i żwirem. Tam gdzie teraz mam trochę żwiru rozłożyłam firankę, żeby nie wywalały mi ziemi. To robią tunele pod spodem i co jakiś czas jest taka poducha pod spodem.
Dziękuję za miłe słowa