Leosia to ja upierdutalam ostro wiosna i wreszcie się porządnie zapączkował. Rok temu miał takie długie badyle z małą iloscią kwiatów. Mysle o kulkowaniu Cardinal Richelie, Souvenir Docteur du Jamin
Iza ja mam za mało miejsca na kulkowanie, ale gdybym miała to bym kulkowałam Jamesa. Będzie kulkowaly ale u tesciowej bo go wyeksmitowałam. Nie mam miejsca na duze roze...
Kasiu nie ma pojęcia co z clematisem. Czy ma nogi w ceniu a głowę w słońcu? Wg mnie mdleje w te upały bo za słabo jest ukorzeniony i nie daje rady pobierać odpowiedniej ilosci wody w te gorące dni. U mnie tak jest z rutewka, mdleje w południe a wieczorem wraca do zycia. Codziennie ją podelwam
Madżenka ja mam dylemat ... widziałam takie zakulkowane różyczki i ten efekt ... i teraz nie wiem co kulkować co podpierać ... albowiem podpierając w ubiegłym roku Leosia mocno go wkurzyłam ...
Ensata tylko nie mów że masz jeszcze tulipany! Nie uwierzę, foty sprzed dwóch tygodni? Ale będziesz miała latem piekny busz, widzę ze lawenda pieknie ruszyła
Tricolor poza tym, ze był 3 razy przesadzany, męczyła go dwa lata zdobniczka i grzyb - to żywotny okaz wreszcie rosnie bez przesadzania, ukatrupiłam białe dziadostwo i wreszcie odżył
ESATA to laur wawrzynolistny, chociaż ostatnio widziałam takie laurowiśnie szczepione
Moje laury hoduję w donicy od początku 2012 r. W tym roku dostały wieksze donice. Ciagle jednak są atakowane przez tarczniki i w tym roku zbrązowiały im liscie bo za wczesnie wystawiłam je na słonce. Poobrywalam i teraz są całe w nowych zieloniutkich przyrostach
Zimą stoja w ogrodzie zimowym