Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Konstancja30 12:17, 29 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Większość histrycznych sadziłam jesienia ubiegłego roku a mimo to całe zapączkowane. Ten sezon zapowiada sie na bogato, bo róze maja juz 2-3 sezon a to najlepszy dla nich wiek.
Nie cięłam historycznych ani ciut ciut, orzytnę mocno po tegorocznym kwitnieniu, bo maja takie wiotkie pędy. Chyba że Cardinal dostanie podporę i sie zltuję?

Madżenka ja mam dylemat ... widziałam takie zakulkowane różyczki i ten efekt ... i teraz nie wiem co kulkować co podpierać ... albowiem podpierając w ubiegłym roku Leosia mocno go wkurzyłam ...
Konstancja30 12:37, 29 maj 2016

Sebek napisał(a)

Wpatruję się w to zdjęcie dłuższą chwilę - mega wielkie wow!

I jak szybko wyrosł dom w tle - wreszcie jakiś z ciemnym dachem Pasuje do donic

Sebuś ja zapinsowałam ... a o czasie poświęconym na inteligentne gapienie siem nie wspomnę ... mam identyczne pelaśki i jakoś na własnym terenie taka nimi zachwycona nie byłam ... znaczy chodzi o całokształt
oliwka 12:47, 29 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Własnie pada, mam nadzieję ze wreszcie inetnsywniej

I co pada dalej ???? U mnie popadalo 15 min właśnie skończyło ...
Madzenka 13:16, 29 maj 2016

Kasiu nie ma pojęcia co z clematisem. Czy ma nogi w ceniu a głowę w słońcu? Wg mnie mdleje w te upały bo za słabo jest ukorzeniony i nie daje rady pobierać odpowiedniej ilosci wody w te gorące dni. U mnie tak jest z rutewka, mdleje w południe a wieczorem wraca do zycia. Codziennie ją podelwam
Madzenka 13:18, 29 maj 2016

Konstancja30 napisał(a)

Madżenka ja mam dylemat ... widziałam takie zakulkowane różyczki i ten efekt ... i teraz nie wiem co kulkować co podpierać ... albowiem podpierając w ubiegłym roku Leosia mocno go wkurzyłam ...

Leosia to ja upierdutalam ostro wiosna i wreszcie się porządnie zapączkował. Rok temu miał takie długie badyle z małą iloscią kwiatów. Mysle o kulkowaniu Cardinal Richelie, Souvenir Docteur du Jamin
Iza ja mam za mało miejsca na kulkowanie, ale gdybym miała to bym kulkowałam Jamesa. Będzie kulkowaly ale u tesciowej bo go wyeksmitowałam. Nie mam miejsca na duze roze...
Madzenka 13:20, 29 maj 2016

oliwka napisał(a)

I co pada dalej ???? U mnie popadalo 15 min właśnie skończyło ...

Ciut popadało, ale w nicy też ma padać, więc na to licze,. Nie zamierzam lini kroplujących iruchamiać mimoz, e Pan wczoraj wszystkie dziury polatał
Konstancja30 13:31, 29 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Leosia to ja upierdutalam ostro wiosna i wreszcie się porządnie zapączkował. Rok temu miał takie długie badyle z małą iloscią kwiatów. Mysle o kulkowaniu Cardinal Richelie, Souvenir Docteur du Jamin
Iza ja mam za mało miejsca na kulkowanie, ale gdybym miała to bym kulkowałam Jamesa. Będzie kulkowaly ale u tesciowej bo go wyeksmitowałam. Nie mam miejsca na duze roze...

Leoś w zeszłym roku wypuścił mega badyla ... i on jakoś tak sam z siebie się przewiesił (naturalne kulkowanie ), a że jest na wyższym poziomie to pod ciężarem kwiatów zwiesił się niemal do ziemi (ok metra różnicy w poziomach) Madżen na jednej gałęzi były rzeknę w uniesieniu setki kfiatków ... i co robi wybitna ogrodniczka ? haaa kupuje kijek i na siłę prostuje Leosia ... z nerwów to w plamistość popadł i w tym roku dochodzi do siebie po mocnym ciachaniu ...

no cóż jeżeli Ty nie masz miejsca na duże róże to co ja mam powiedzieć ale J szt 2 jest i podejmujemy próby kulkowania ... za późno moim zdaniem ale coś tam próbujemy ... SI też ... no i Gospel ale ta ma baty jak młode drzewko więc mamy problemik ...
z nowych najlepiej sprawuje się Księżniczka Kentu ... na młodych krzaczkach pełno pąków ...
Madzenka 14:35, 29 maj 2016

Iza u mnie Gospel nie ma batów.... Ma dwa paki... Jakąś podróbkę mam

Czekam na fotki Twoich księżniczek
KasiaWB 14:51, 29 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Kasiu nie ma pojęcia co z clematisem. Czy ma nogi w ceniu a głowę w słońcu? Wg mnie mdleje w te upały bo za słabo jest ukorzeniony i nie daje rady pobierać odpowiedniej ilosci wody w te gorące dni. U mnie tak jest z rutewka, mdleje w południe a wieczorem wraca do zycia. Codziennie ją podelwam

Dziękuję. Być może to słoneczne omdlenia ściółka jest, podlewam 2 razy dziennie. Jeszcze dodatkowo coś w nogi przekopię.
Pozdrawiam
Basilikum 15:51, 29 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Własnie pada, mam nadzieję ze wreszcie inetnsywniej

no popatrz jak ja ladnie tymi chmurami rzucam