Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe komplety mebli 10:17, 11 lip 2014

Do góry

Wreszcie i ja doczekałam się nowych mebelków .
Początki w Kruklandii 10:13, 11 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Szałwia blue? Czyli niebieska?
Sama nie wiem Gosiak...niebieskiego unikam

A daj se na luz...nie będę Ci gitary zawracać z wysyłkami

Tak wygląda ta szałwia: Zastanów się i w razie czego napisz mi PW

Mój maleńki ogród 10:12, 11 lip 2014

Do góry
aguleczka napisał(a)
pojawil się dzisiaj chodnik do ogródka jeszcze nie skończony nie ubity ale już cieszy me oczy z każdym krokiem coraz bliżej końca
ale i przy nim pojawił sie problem z jednej strony jest tak wysoki że nie wiem jak zasłonić ten beton wystający kamieniem chyba nie zdołam tak wyjść bo zsunie sie i będzie widać beton na tym zdjęciu widac ten felerny bok

a tu jeszcze kilka ujęć z dzisiejszego dnia
a tu po prawej pod schodami będzie donica z palisad i planuje posadzić w niej lawendę i zasypać białym kamyczkiem

Mam na myśli miejsce na zdjęciu drugim od góry .
Przyjazny ogród 10:08, 11 lip 2014

Do góry
Zdjęcia nieco pochmurne, taki jak dzisiejszy dzień, może potem będzie lepiej
Z miłości do bukszpanów... 10:04, 11 lip 2014

Do góry

Przed płotem moje hosty. Jeszcze nie mamy drogi ale chciaz trochę chcieliśmy uporzadkowac teren. Rosną tam dwie olbrzymie hosty i dwa jałowce prezent od koleżanki, którego chcę się pozbyć bo chorują. 8 m co dosadzic bo nie mam pomysłu Myslalam o miskantach oraz bordowym buku pendula. Doradzcie.?
Ogród i nie tylko... 09:55, 11 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Moja aleja gwiazd, brakuje tylko czerwonego dywanu

Pozdrawiam

piękne, zdrowe juki aleja wspaniała
Z miłości do bukszpanów... 09:54, 11 lip 2014

Do góry

To jest ten dereń i przy nim spadek.
Z miłości do bukszpanów... 09:51, 11 lip 2014

Do góry

Rabatka z lawendami kończy moje pseudo donice. Musieliśmy zrobic obrzeża ponieważ mamy tak ukształtowany teren z kilkoma spadkami. Spadek w kierunku domu, tarasu oraz skarpy. I właśnie na tej skarpie wzdłuż siatki chciałam posadzić szpaler hortensji.
Początki w Kruklandii 09:50, 11 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Mam!
Tylko coś Żon źle obliczył, a ja nie sprawdziłam i brakło ze dwie poduchy górne
Nie wiem czy domawiać, czy se darować...

Na plamy na polbruku nie patrzymy Spróbujemy się ich jakoś pozbyć w niedalekiej przyszłości

TADAM!

suuuper, suuuper !!!! następny paleciak na ogrodowisku
Co z tym ogródeczkiem począć 09:44, 11 lip 2014

Do góry
Wiecie co załamałam się ,płakać mi sie normalnie chce

Taka była ładna co sie z nią stało ? w ciągu kilku dni uschła

Nie daleko jest berberys i to samo ,od dołu cały usycha

To juz raczej nie do uratowania
Początki w Kruklandii 09:42, 11 lip 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Mam!
Tylko coś Żon źle obliczył, a ja nie sprawdziłam i brakło ze dwie poduchy górne
Nie wiem czy domawiać, czy se darować...

Na plamy na polbruku nie patrzymy Spróbujemy się ich jakoś pozbyć w niedalekiej przyszłości

TADAM!

Zarąbiste kiedy mogę wpaść na herbatke ?
Jesteś GENIALNA !!!!
Moja bajka 09:40, 11 lip 2014

Do góry
Lime marmalade i Rio. No to teraz już jestem PRAWIE fachura

Urocze koleżanki zza płotu
Z miłości do bukszpanów... 09:32, 11 lip 2014

Do góry

Trochę przeswietlone, ale może coś widać. To bok domu.
Życzenia z okazji 4 rocznicy Ogrodowiska 09:25, 11 lip 2014

Do góry
A ja się najbardziej cieszę, że nawiązały się trwałe pryjaźnie ludzi o ogrodowej pasji.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:20, 11 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Najmilsi moi Ogrodnicy, uwielbiam ten czas spędzony z Wami, posiedzę z Wami na uroczej ławeczce

Ławeczka zaiste mistrzowsko skąpana w kompozycji.

Ja bym na niej nie siedziała tylko jak obiektyw i podziwiała bo to jak siedzenie doopą na sztuce stworzonej przez artystę.

Ogród cichy i przytulny 09:11, 11 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Asiu spóźnione ale serdeczne gratulki dla syna, Tobie zaś na 200.
Kocham Twoją ostoję piękna i spokoju.
Wiem że masz opory ale proszę Cię wezwij policję, wiem co to za typ ludzi o których piszesz. Wiem że rozmowy i prośby nic nie pomogą... Wiesz że ja walczyłam 2 lata. Wezwałam policję 3x za każdym razem szybko gasili te ogniska. Teraz na mojej ulicy nikt się nie odważy zapalić takiego syfu .
Wiem że o mnie gadali, że plotkowali, że przeklinali...W tym kraju jest kulawe prawo ale jest i ja je zamierzam egzekwować przynajmniej wtedy gdy nie dają mi żyć. Kfiotek dla Ciebie

Pozdrawiam

Magdaleno, dziekuję w imieniu naszej dwójki
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:06, 11 lip 2014

Do góry
Chyba chca założyć na zewnetrznym kraniku, ale nie mam pewności (pomarańczowe jajko - nazywają to studzienką, chyba że tu macie jakąś studzienkę?), trzeba dopytac. Zresztą to wszystko jedno. Chodzi o to, żeby ten podlicznik ze wzgledów czysto ekonomicznych założyć i tyle.

Doliczyłam się 24 spryskiwaczy trawnika, a ile gdzieś masz m2 trawnika?
Ładnie zachodzą ich zakresy na siebie - tak powinno byc (chyba ok 60% powinno zachodzić z jednego spryskiwacza na drugi, z tego co pamiętam z ubiegłego roku). Ale. Spójrz na zakres spryskiwaczy trawnikowych: leją po rabatach, wiesz, co to oznacza dla roślin? Grzybek. U mnie też tak leją, co mnie wnerwia, te zakresy można troche regulować, ale wtedy np. trawa nie bedzie dolana. Wokół domu na rabaty w zasadzie nie leja, czyli ok, na zachodnią leją najbardziej. Przy tej zachodniej byłyby lepsze 2 xspryskiwacze lejace po prostokacie i jeden po srodku o mniejszym łuku - mniej by lały po rabacie i na warzywa.

Ana Art ma nawadnianie, chyba jej zakładał lub projektował Witek od Danusi, więc na pewno bardzo dobrze, ją możesz podpytac, co ona uważa (u mnie Witek chciał założyć 31 spryskiwaczy na ok. 150 m2 trawnika, byłoby idealnie, rabaty nie pozalewane, ale to łaczyło się z 2x wyższymi kosztami, obecnie mam chyba 14 czy 17). Przede wszystkim na rośliny, które nie lubią nie mozna lac, typu: lawenda, róża. Jeśli będzie lało płasko, że na dolne tylko listki i pod korzonki - można to przeżyć

Poorają trawnik przy zakłądaniu, nie ma bata. Ale zycie będziesz mieć łatwiejsze.
Gdzieś na końcu świata... 08:57, 11 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Gosiu .. Jak Ci ten bez przez moją pomyłkę nie konweniuje , to to siewyciepaj , albo oddaj w dobre ręce .. Niczym się nie przejmuj

Sama mam przechowalnik , z którym nie wiem co począć ....

Ściskam

Rośnie Eluś i ma sie dobrze, nie bede go wysiedlać mam nadzieję że bedzie mu dobrze u mnie Troche bidulek połamany ale mam nadzieję że weźmie się za siebie

Poniżej masz dowód na to że rośnie, druga fotka z kuchennego okna zrobiona ( sorki za jakość) ta strzałka to miejsce gdzie rośnie

Ogród i nie tylko... 08:53, 11 lip 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Moja aleja gwiazd, brakuje tylko czerwonego dywanu

Pozdrawiam

Aleja zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Przez chwile zaczęłam się zastanawiać gdzie pojechałaś , co to za miejsce. Mało podróżowałam ale dla mnie to klimaty południowe.
CUDO
Robi wrażenie
Pozdrawiam i zycze miłego weekendu.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:49, 11 lip 2014

Do góry
Kolejna wizualizacja zmian : rok 2012

Dzisiaj

Rok 2012

Dzisiaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies