czy mogę prosić o pomoc? Miałam w kilku doniczkach posadzone cebulice syberyjskie. W jednej z doniczek cebulki wyglądają zupełnie inaczej i zastanawiam się, czy mi się tam coś nie rozsiało. Czy moglibyście pomóc w identyfikacji?
Dołożyłam tam dwie cebulki na górze, co do których jestem (prawie) pewna, że to cebulice. Nie jestem pewna tych małych, białych. Jest możliwość, że tam się jakieś inne cebulowe rozsiały, bo pod koniec budowy wszystkie doniczki stały obok siebie przez kilka miesięcy i nie miały przycinanych kwiatostanów po przekwitnięciu.
Przymrozki brzmią okropnie, skasować tyle piękna?
Dobrze, że masz zdjęcia i bukiety. Po prostu zjawiskowe kompozycje! Malujesz kolorami.
W kwestii jeżyków, robimy tyle ile można, reszta należy do natury. U mnie śladów jeża już nie ma, może poszedł dalej lub hibernuje się. Znajduję za to regularnie odchody, które mi wyglądają na ślady kuny.
Przeiękne obrazki u Ciebie! Dawka piękna, krajobrazów i kolorów. Dzięki za obfitą relację!
Pies wącha kwiatki - nie dziwi mnie to wrażliwy i zdążył wyczuć, o co chodzi w Waszej rodzinie
Tama świetnie zdobi.
Jaka to odmiana astrów?
Lidka, bardzo dziękuję, lubię takie ładne kolorki i faktury w ogrodzie
I lubię tę ciągłość kwitnienia, zawsze coś jest ciekawego na rabatach
Deszcz potrzebny, więc trzeba się nim też cieszyć, wiem że później trudno nadrobić zaległości, bo dni już bardzo krótkie
Fajnie, że jest ktoś chętny ogrodowo w okolicy i że możesz tam pomóc
A doniczkowo nabyłam fikusa moclame, nie jest rachityczny w odbiorze, ale wyglada dobrze w salonie
Jeden błotny już dostaje kolorków. Obok po lewej chyba wypadnie zbrazowialmi chyba schnie nie wiem jaka przyczyna
Znalazłam Twojego dąbka, pięknie się przebarwia no ten mój biedak zielony, w zeszłym roku coś tam mu się przebarwiło ale też słabo, wierzba go zagłuszała.
A propos ciemierników, których nie mam w ogrodzie, byłam w ogrodnictwie i było dużo różnych odmian w sporych donicach ale cena 48 zł. Czemu one takie drogie są?
Ja oczywiście zachwycałam się przebarwieniami jesiennymi.