Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój "Ogród" 22:28, 09 lip 2014

Do góry
vagnieszka napisał(a)
w weekend zabrałam się za to miejsce i efekt jest na razie taki:

Proponowałabym zrobienie opaski osuszającej wokół domu. Tak rabata usytuowana i nasadzone rośliny (a co za tym idzie i podlewanie) nie dobrze robią fundamentom i tynkom. Opaski zza roślin nie będzie widać, a i łatwiej będzie przejść pod ścianą nie uszkadzając roślin. No i tę folię będzie można schować.
Nie traktuj mnie jak krytykanta, a tylko jako podpowiedź - prędzej czy później sami byście do tego doszli. Lepiej prędzej
Zielona odskocznia 22:27, 09 lip 2014

Do góry
Coś mi tu brakuje ... łyso jest pod trzmielinami... i nie wiem co tu wsadzić
Są tu posadzone limki i gracki (jeszcze małe słabo widać).
Przed trzmielinami mają być kulki bukszpanowe z carexami.

Czy dać coś za trzmielinami i zrobić im plecy ???
Tylko co??
Trzmieliny są biało-zielone

Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:26, 09 lip 2014

Do góry
dwie vetigo, zkupione do doniczek powędrowały do ziemi

baron ledwo zipie, ale widać małe, świeże przyrosty

skarpeta jabłonki
funkiowo-paprociowo-zielskowo
Ogród, który ciągle zmieniam 22:25, 09 lip 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
widoczek

pysznogłówka z różyczką nn

piękne są te pysznogłówki, zadam głupie pytanie, ale czy to bylina?
Dla odmiany czas na zmiany... 22:24, 09 lip 2014

Do góry
Zielona odskocznia 22:23, 09 lip 2014

Do góry
Mój zawijas z trzmieliny
W środku ma być posadzony miłorząb Mariken, albo pendula, ... ale chyba będzie mariken.... tylko nie mogę go znaleść. Jak by ktoś w okolicy namierzył miłorzęba to proszę wołać!!!!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:23, 09 lip 2014

Do góry
100 lat Sebuś !
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:23, 09 lip 2014

Do góry
Berberysy dla Malkul. Nie wiem o jakie ujęcia chodziło. Zrobiłam całe krzaki z boku i z góry.

W sprawie ukorzeniania berberysów: Dziś wykopałam 2 szt. Ukorzeniły się, ale problem jest w odnalezieniu ich, bo urosły już jak szalone. Niektóre kamienie widzę, że są odsunięte, więc nie będzie 100% sadzonek. Mogę jeszcze przycisnąć trochę młodych gałązek, te powinny się teraz szybciej ukorzenić, bo nie są tak zdrewniałe.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:21, 09 lip 2014

Do góry
Moi Drodzy macham i pozdrawiam Was bardzo serdecznie. jakzę miło czyta się takie sympatyczne wpisy i pochwały. Czy każdy ogrodnik jest taki łasy na pochwały?
Mimo deszczu posadzialm róże.... Bo przecież to idealna pogoda na sadzenie.......
Chetnie odpowiedzialabym na wszystkie posty ale nie dam rady. Ja zwariuje orzez ten mundial... Nie spie codziennie do 1 w nocy, wstaje o 6, wrama ok 18, noram w ogrodzie i tak codziennie
Huuura wczoraj nasi wygrali . Tylko nie bic bo ja z. Niemcami emocjonalnie zwiazana . Pierwszy własny TV, komputer i samochod ze środkow zarobionych w Reichu ponad 20 lat temu. Wiec mimo ze Brasil to piekny kraj to ja wole sasiadów zza miedzy

Konstancja30 napisał(a)
Ascot ... Astrid ... Comte de szacoś ... Madżenka spomponiałam !!!

ale ... ale żeby n ie było całe to różane szaleństwo skrupulatnie jest spisywane ... a Adamo jak go gonię gdzieś na moich nie do ogarnięcia hektarach i drę siem wniebogłosy "a Adam wiesz bo Madżenka ... " to prawie jakbym Ascot miała na areale ... tak chłopina purpurowieje )))) ...

zaintrygowałaś mnie Big Purple ... norałam ... norałam bo zdarzy się, że można o zapachu przeczytać i poczuć aleee ... co jest ? ... przy tej róży różane towarzystwo wymiekło i specyfikacji brak ... mała wzmianka "zapach starych róż" ... no .. to musi być coś ... i nie prowokuj bo o ile na szkolenie z eeg wybieram się z nadmiernym ociąganiem o tyle by powąchać różę jestem skłonna odbyć podróż na drugi koniec kraju ... co jest o tyle niebezpieczne, ze posiadam zmysł orientacji kury ... więc jak trafię to będzie cud )))

wiesz ludziom to się zawsze we łbie wywróci ... więc uprasza się o bardzo konkretne opisanie która z którą i która za którą )róża oczywista oczywistość) bo żebym czegoś koślawo nie odtworzyła jak już będę miała te skarby i ja ... ściąga taka

rubrum jest nieprzyzwoicie uwodzące ...

Iza Adamo ascot rozbroil mnie do łez
Wybiesz sie na szkolenie powachasz rozyczke, warto. Dzisiaj. Big purple rozwineła kolejny kwiatek. Oj chyba obok Burgundy. Ice i Astrid to będzie moja kolejna ulubienica

Chetnie ponoralanym w Ziemi Kieleckiej

mira napisał(a)
To ja dodam Ci moje 3 grosze o Rose de Rechst - mam 2 sezon tam gdzie gromadzę ciemne, mam do niej małe ale - ona pasuje superaśnie do miejsc w pobliżu warzywnika - taka kuchenna róża - zapach i płatki nadają się do konsumpcji - na wiosnę cudne kupki okrągławe pączków, kolor raczej bardziej różowo-filoletowy , jak by nie było historyczna -
oj róże cudne są a ta Twoja Grafin cudna lepiej już zapłace za moje zamówienie
pozdrawiam

Mira rose de rechst zachwyciła mnie kolorem u Pszczołki. Ponadto nie mialam jeszcze żadnej róży dasmaceńskiej a mialam na jakąś ochotę pachnie cudownie. Posadziłam chyba ją w złym miejscu i myślę... Czy wytrzyma to palące słońce???

Kindzia napisał(a)
Róże...cudne wszystkie!!!

I tak mnie naszło...bo szukasz swoich chciejstw różanych wszędzie...gdybyś zobaczyła gdzieś Williama Morissa Marzenko...daj cynk, proszę

W Pszczynie wczoraj nawałnica paskudna przeszła...zobaczę jutro czy mam ogród jeszcze...

Kindzia pamietam, ze go szukasz . Jeśli mi wejdzie w oczy dam znac

nicol21 napisał(a)
Szkoda mi tych budlei. A nie da się ich jakoś przyciąć żeby spełniały Twoje wymagania wzrostowe?

Trawy piękne. Gdzie Ty takie duże je kupujesz?!

a różyczki - cud-miód-malina!

Nawet gdybym je bardzo ostro cięla budleje to kupilam widocznie największą odmianę, która dorasta do 3 m wysokosci i ma ok 2 m szerokosci. To zdecydowanie za dużo dla tej rabaty. W tym roku byla (???) bardzo łagodna zima, więc nawet pędy nie po przemarzały. Poza tym, że pieknie kwitna wprowadzają straszny bałagan na tej rabacie co mnie mocno drażni. Dlatego dla dobra sąsiadow i mojego ogrodu idą out
Trawki kupuję wszędzie, gdziekolwiek bym nie była zawsze oglądam trawki i wychodzę z jakimiś pod pachą do domu
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:21, 09 lip 2014

Do góry
Czy to jest Ogrodzieniec ?

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:21, 09 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Ale piękne oszalałam na punkcie czosnków w tym sezonie
Mój "Ogród" 22:19, 09 lip 2014

Do góry
vagnieszka napisał(a)
modrzewik

Agnieszko, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że to nieszczepione modrzewia (ten drugi też) i błyskawicznie urosną ci wieeelkie drzewa?
czy jesteś na to przygotowana?... i na kilogramy igliwia zrzucanego na jesieni?
Tak między nami, kobietami ci powiem, że bez drastycznego cięcia i formowania (modrzew bardzo dobrze znosi cięcie) to absolutnie nie są drzewa na rabatkę
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:19, 09 lip 2014

Do góry
Prezent na siłę, znaczy się róże na pniu, całkiem ładnie zakwitły

Dla odmiany czas na zmiany... 22:19, 09 lip 2014

Do góry
Początki w Kruklandii 22:18, 09 lip 2014

Do góry

Póżniej ścięłam jesienią i wyrosły takie

Obok widać jak brzydkie były już starsze lawendy, więc ściełam na bardzo króciutko i później było już tak

A teraz tak
Po lewej są jeszcze przesadzone siewki

doczekałaś się pięknej lawendy ... domyślam się jaka musi być Twoja radość ...cieszę się razem z Tobą
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:14, 09 lip 2014

Do góry
Maju, Małgosiu, Bożenko serdecznie pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki podczas mojej nieobecności

Urlop jak zwykle udany. Miała być Rumunia była Chorwacja
Pogoda boska, widoki nieziemskie... powrót deszczowy, więc chciało się zawrócić
Parę fotek roślinności.

Dla odmiany czas na zmiany... 22:10, 09 lip 2014

Do góry
tak jak już wcześniej wspominałam wczoraj byłam u Magdy...nawet kilka zdjęć zrobiłam
wklejam, coby dużo nie gadać...

tu fajnie wyszło...najpierw 'obcinka' mojej torebki...a potem grzebanko
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:09, 09 lip 2014

Do góry
hakonechola, rh Nowa zambia do przesadzenia, a tak w ogóle cała rabata do korekty, zrobiło się za gęsto i naciapane

ciemierniki, o ile to one, nie powalają

ta też się rozszalała...
Ogród niby nowoczesny ale... 22:03, 09 lip 2014

Do góry
mam coś...na pamiątkę

Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:03, 09 lip 2014

Do góry
czy lilie się jakoś przycina po przekwitnięciu??

Ice dance toszkowe

Jenda na 7 limek ma takie oto kwiatki

garcki kwitną...nie za wcześnie???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies