Proponowałabym zrobienie opaski osuszającej wokół domu. Tak rabata usytuowana i nasadzone rośliny (a co za tym idzie i podlewanie) nie dobrze robią fundamentom i tynkom. Opaski zza roślin nie będzie widać, a i łatwiej będzie przejść pod ścianą nie uszkadzając roślin. No i tę folię będzie można schować.
Nie traktuj mnie jak krytykanta, a tylko jako podpowiedź - prędzej czy później sami byście do tego doszli. Lepiej prędzej
Coś mi tu brakuje ... łyso jest pod trzmielinami... i nie wiem co tu wsadzić
Są tu posadzone limki i gracki (jeszcze małe słabo widać).
Przed trzmielinami mają być kulki bukszpanowe z carexami.
Czy dać coś za trzmielinami i zrobić im plecy ???
Tylko co??
Trzmieliny są biało-zielone
Mój zawijas z trzmieliny
W środku ma być posadzony miłorząb Mariken, albo pendula, ... ale chyba będzie mariken.... tylko nie mogę go znaleść. Jak by ktoś w okolicy namierzył miłorzęba to proszę wołać!!!!
Berberysy dla Malkul. Nie wiem o jakie ujęcia chodziło. Zrobiłam całe krzaki z boku i z góry.
W sprawie ukorzeniania berberysów: Dziś wykopałam 2 szt. Ukorzeniły się, ale problem jest w odnalezieniu ich, bo urosły już jak szalone. Niektóre kamienie widzę, że są odsunięte, więc nie będzie 100% sadzonek. Mogę jeszcze przycisnąć trochę młodych gałązek, te powinny się teraz szybciej ukorzenić, bo nie są tak zdrewniałe.
Moi Drodzy macham i pozdrawiam Was bardzo serdecznie. jakzę miło czyta się takie sympatyczne wpisy i pochwały. Czy każdy ogrodnik jest taki łasy na pochwały?
Mimo deszczu posadzialm róże.... Bo przecież to idealna pogoda na sadzenie.......
Chetnie odpowiedzialabym na wszystkie posty ale nie dam rady. Ja zwariuje orzez ten mundial... Nie spie codziennie do 1 w nocy, wstaje o 6, wrama ok 18, noram w ogrodzie i tak codziennie
Huuura wczoraj nasi wygrali . Tylko nie bic bo ja z. Niemcami emocjonalnie zwiazana . Pierwszy własny TV, komputer i samochod ze środkow zarobionych w Reichu ponad 20 lat temu. Wiec mimo ze Brasil to piekny kraj to ja wole sasiadów zza miedzy
Iza Adamo ascot rozbroil mnie do łez
Wybiesz sie na szkolenie powachasz rozyczke, warto. Dzisiaj. Big purple rozwineła kolejny kwiatek. Oj chyba obok Burgundy. Ice i Astrid to będzie moja kolejna ulubienica
Chetnie ponoralanym w Ziemi Kieleckiej
Mira rose de rechst zachwyciła mnie kolorem u Pszczołki. Ponadto nie mialam jeszcze żadnej róży dasmaceńskiej a mialam na jakąś ochotę pachnie cudownie. Posadziłam chyba ją w złym miejscu i myślę... Czy wytrzyma to palące słońce???
Kindzia pamietam, ze go szukasz . Jeśli mi wejdzie w oczy dam znac
Nawet gdybym je bardzo ostro cięla budleje to kupilam widocznie największą odmianę, która dorasta do 3 m wysokosci i ma ok 2 m szerokosci. To zdecydowanie za dużo dla tej rabaty. W tym roku byla (???) bardzo łagodna zima, więc nawet pędy nie po przemarzały. Poza tym, że pieknie kwitna wprowadzają straszny bałagan na tej rabacie co mnie mocno drażni. Dlatego dla dobra sąsiadow i mojego ogrodu idą out
Trawki kupuję wszędzie, gdziekolwiek bym nie była zawsze oglądam trawki i wychodzę z jakimiś pod pachą do domu
Agnieszko, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że to nieszczepione modrzewia (ten drugi też) i błyskawicznie urosną ci wieeelkie drzewa?
czy jesteś na to przygotowana?... i na kilogramy igliwia zrzucanego na jesieni?
Tak między nami, kobietami ci powiem, że bez drastycznego cięcia i formowania (modrzew bardzo dobrze znosi cięcie) to absolutnie nie są drzewa na rabatkę
Maju, Małgosiu, Bożenko serdecznie pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki podczas mojej nieobecności
Urlop jak zwykle udany. Miała być Rumunia była Chorwacja
Pogoda boska, widoki nieziemskie... powrót deszczowy, więc chciało się zawrócić
Parę fotek roślinności.