Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Siejsko czarodziejsko 09:11, 15 lip 2014

Do góry
Tak płożąca irga. Jednak pierwsze co trzeba by tam ziemi dosypać i pozbyć sie kamieni. Masz psa?
Jeżeli nie ma tam wiele słońca można posadzić też trzmielinę Emarald'n Gold i do tego coś zielone na pniu (np cis ale jest drogi, może też być tuja)

Tu masz przykład jak takie połączenie wygląda zimą (irga i trzmielina)

Warto żebyś przejrzała ten wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu. Danusia wyczarowała istne cudo u Pani Ani

Verbena bonariensis - werbena patagońska 09:01, 15 lip 2014

Do góry
Jak patrzę na wasze werbeny to już jestem pewna, że moja to nie jest ta właściwa o którą nam chodzi a jakaś inna, choć też werbena, nasiona kupione na al... firma Leg.... zdjęcie niżej,

Miejsko & sielsko 08:47, 15 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
]

Ewcia nie wyrzucaj stąd tych hortek bo zdjęcie jest pierwsza klasa
Podwórkowa rehabilitacja 08:31, 15 lip 2014

Do góry
Witam serdecznie w ten piekny poranek.
Moje smolinosy
Pomoc dla ogrodu 08:29, 15 lip 2014

Do góry
Wreszcie mamy ładną pogodę.
Wczoraj biegałam z kosiarką, bo przez kilka dni deszczu trawa strasznie urosła.
Oto trawniczek po wczorajszym koszeniu - świeżutkie zdjęcie zrobione przy porannej kawie na balkonie

A To różyczka z mojej małej rabatki, szkoda tylko że wiatr z deszczem większość zniszczył ;-(

Mam pytanie gdzie w okolicach Lublina można kupić ładne roślinki, drzewka na pniu itp.
Może ktoś robił udane zakupy

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 08:26, 15 lip 2014

Do góry

Witam,

U mnie również problem z hortensja. Od kilku dni jej stan się pogarsza i wygląda tak jak na zdjęciu. Proszę o pomoc.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 08:19, 15 lip 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

LEDWO DOJECHAŁAM Z "TOWAREM"

To zdjęcie będzie jednym z hitów roku Z serii "jak wożą się ogrodomaniacy"
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 08:09, 15 lip 2014

Do góry
tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Niektórym to ten etap zostaje na zawsze

To moze jakiś powojnik albo wiciokrzew z winobluszczem? Będziesz miała ścianę cały rok i piękne wybarwienie. A hortkom w nogi daj moze lawendke? Biała tez fajna.

Może masz i rację, nie będę kombinować i dam winobluszcz, który na pewno się rozrośnie i będzie na tym słońcu się super wybarwiał. I w ogóle mam do niego mega sentyment
A teraz wczorajsze fotki z telefonu Z lewej zarys nowej rabaty.

Rabatka przy płocie. W oddali stoi "kosiarka" najmłodszego, który nią namiętnie kosi całymi dniami, udaje odpalenie silnika i dodaje do wszystkiego dźwięki. Byście go widziały - no dzieciak ciężko haruje

Muszę popracować nad kancikiem

Verbena bonariensis - werbena patagońska 07:54, 15 lip 2014

Do góry
Zakątek z fioletową ławeczką 07:35, 15 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No a ja właśnie przyszłam na nowe fotki, a tu puchy, starczy tego świętowania Doniu pisałaś, że u Ciebie nie pada u mnie też ślicznie dzisiaj było, a w ogóle miałam dobry dzień bo sąsiad chwaściory trochę poucinał, to tak się u mnie nie będą wysiewały, no i o 19.00 podlało mi ogródeknie widziałaś białej liatrii? znalazłam nie za ładne zdjęcie swojej z tamtego rokuw tym jeszcze nie kwitła

Aniu, fotki wstawie dopiero w sierpniu, jak wroce do domku
A biala liatra fajna jest, musze na taka zapolowac
Ogród, który ciągle zmieniam 06:24, 15 lip 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

masz tu laweczke ? bo mozna patrzec godzinami...
Mój 4 arowy azyl... 05:58, 15 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

ze kwiaty piekne to juz nie musze mowic

ale co to takiego ?

i jeszcze te listki rozowe i fioletowe na fotkach wczesniej ?
Mój jesienny ogród 04:00, 15 lip 2014

Do góry
Zawitko, remont poważna sprawa, wiadomo że to ogrom roboty do wykonania ale za to później jak będzie miło posiedzieć przy komputrze w świeżym i czystym mieszkanku, nieprawdaż? Na fotki z pięknej kanady zawsze zapraszam.

Haniu, mi też się podobało, tu gęsi to jak w Indiach święte krowy. Mają też wszędzie swoje wizerunki, od monet po pomniki.

Moniko, Postaram się częściej odzywać. Smród skunksa jest tak silny że ubranie trzeba spalić i nie można nawet oczu otworzyć. Smród przypomina zepsutą kapustę kiszoną, nawet przejechany przez samochód tak wali że nie można ulicą przejść a podobno takie ładne zwierzątko Właśnie tylko pomidory mogą zniwelować ten straszny odór. Moniko na liczniku mam już 1300 km.

Monteverde, to super że Ci tak pięknie rośnie. Skunksy jakoś mnie omijają a jest ich tu ponoć bardzo dużo ale to też jak szop nocny łowca. Ciekawe jak daleko sięga ten miotacz smrodu
Pozdrówka i do następnego

Mój jesienny ogród 03:21, 15 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich. I minął kolejny piękny dzionek. Urobiłem się przy tym miskancie, jak głupi. Zostałem dwie godziny, do 7 żeby posprzątać po robocie i najważniejsze podlać, sucho jak na pustyni. Wracałem spokojnym tempem, cieplutko 24 i ani jednej chmurki, podziwiałem ogródki po drodze.

Dziś pokaże Wam znów polskie akcenty, pomniki zesłańców syberyjskich, tych co ruskie zamordowali w Katyniu i jak to się teraz mówi, tych co zginęli w katastrofie smoleńskiej.

To widok spod pomnika katyńskiego, jadę sobie do domu drogą rowerową, nad samym jeziorem, do tych krzywo obciętych dwu wieżowców, po lewej stronie. Mieszkam kawałek drogi za nimi.

Tu ograniczenie do 15, dobrze że jeszcze tu fotoradarów nie ma

Kwiatowy ogródek Monteverde 01:40, 15 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Idę sfocić swojego olbrzyma(lilia) bo otworzyla kwiatyno i jakiś obiad trzeba zrobić
Chopin

Aniu, witaj. Cały czas zachwyca mnie Chopin. Szukam róży na moją rabatkę biało- żółtą. Robaczek pisał, że ta róża będzie za wysoka, a ja nie mogę znaleźć nic równie pięknego. Jaką wysokość ma twój Chopin?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:11, 15 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
po ciężkim tygodniu miałam dziś plan dokończenia zawijasowej, a tu jak na złość paaaaaaada
w oczekiwaniu na limki, widok z okna

Też bym chciała taki widok z okna. Ana, co jest posadzone z brzegu rabaty?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:38, 15 lip 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Fajne sprawozdanie. Nie byłam dawno u Ciebie na wątku, muszę sprawdzić czy są jakieś zdjęcia. Jeśli nie, to może coś wrzucisz, choćby wspomnienie z niemieckiego ogródka na polskiej ziemi
Ciekawią mnie róże, które wybierzesz, albo może już wybrałaś.
Pozwolenie na budowę to jest coś! Teraz ja gratuluję!
Zaglądaj i odezwij się czasem.

Nie, nie ma zdjęć, poza jednym samotnym wieczornym chaberkiem. To już wygasły wątek.
Róże - jakieś okrywowe hardcorowce, co by sobie poradziły. A propos Twoich - Stadt Rom mi się podoba.
Pozwolenie - dziękujemy, teraz to już tylko trzymać kciuki ...
Dorzucę Ci motylka (można?)- egzotyczni koledzy z pawilonu motyli w poznańskim zoo.A może nie egzotyczni, w sumie to nie wiem. Ładnie tam.

Ogród Hrabiego 00:32, 15 lip 2014

Do góry
Dziś nakręciłem krótki filmik z alejki:

https://www.youtube.com/watch?v=X5y6tGhXETg&hd=1#

Kilka dzisiejszych fotek:

Rododendronowy ogród II. 00:29, 15 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś same słoneczka

Piękne słoneczka Bogdziu, pozdrówka
Kolorowy ogród na piasku 00:20, 15 lip 2014

Do góry
Dobranoc

-
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies