Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 20:43, 15 sie 2014

Do góry
Kamieniste początki Channach 20:39, 15 sie 2014

Do góry
Zostało jeszcze sporo do zrobienia, głównie przy wejściu (obie strony chodnika) i liczę na jakieś podpowiedzi.
Musimy jeszcze dokupić sporo ziemi (mamy duże różnice terenu i stąd skarpy pod domem, dodatkowo macierzysta gleba to glina i trzeba ziemi dowieźć).
najpierw to co jest przed skarpą z pierwszego postu (po prawej stronie wejścia:

w narożniku rośnie różanecznik (ziemia jest kwaśna, chcemy jednak dowieźć tu torfu, bo mnie marzy się wrzosowisko. Jest tylko jeden wielki problem:skrzyp mu na imię. Właśnie usilnie poszukuje starane, może nim go zwalcze.
Pod siatką posadzone są trzmieliny pnące.
Pytanie jest takie: jak to będzie wspólgrało z górą?
Bo moje "chcę" może okazać się niewykonalne.

Druga strona chodnika ma się tak:
od siatki jest brzoza pendula jungi, kilka bukszpanów i jakieś kiepskie wrzosy wysadzone z doniczek kupowanych do domu. U góry pobojowisko bo brakło nam kamieni i czekamy na orki i siewy na sąsiednich polach.
tylko co tam zrobic?

Zastanwiam się czy góry z obu stron schodów nie utrzymać w temacie żurawkowo - marcinkowym (wiem monotematycznie),a dołu wrzosowym z obu stron.
Napewno nad bukszpanowo wrzosowo-brzozowym kawałkiem pójda kamienie w formie ścieżki, podobnewykonane do tych z drugiej stronywejścia, muszą tam być schodki bo mamy spad.przy chodniku będa się roswidlac z wyspa na skrzyżowaniu, do góry pójdą szerzej.
Ogródek Iwony 20:37, 15 sie 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:35, 15 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
To dla Was kwiatuch Jeżóweczka miała być biała pełna

Nieraz niespodzianki są fajne Muszę pomyśleć u siebie gdzie by takowe umieścić. A z czym u Ciebie rosną?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:34, 15 sie 2014

Do góry
Witam,
chciałabym zmienić swoją rabatkę przed domem (przedogródek). Jest to strona południowa. Bardzo ciepło i dość spokojnie jeżeli chodzi o wiatr. Na razie wzdłuż 1 płotu rośnie tawułka, wzdłuż drugiego 4 fioletowo-różowe hortensje ogrodowe, w półkolu - 3 róże wielkokwiatowe żółte i tuje (nie znam nazwy). W narożniku bez biały pełny

Chciałabym posadzić wzdłuż ścieżki obwódkę z bukszpanu i czymś zapełnić środek (zamiast trawy). Myślałam o lawendzie lub o białych różach okrywowych. Proszę o opinię i rady

Mój mały skrawek ziemi 20:34, 15 sie 2014

Do góry
Cd
Ogródek Iwony 20:34, 15 sie 2014

Do góry
Witam, a co tam, niech sąsiedzi się pukają w czoło. Dziś wyszłam z aparatem poza ogród i zrobiłam kilka fotek z innej perspektywy. Tak właściwie poleciałam z tym aparatem na ulicę w pogoni za czymś, co wyglądem zachowuje się, jak koliber. Niestety, uciekł mi i poleciał do ogrodu sąsiadki. Nie zdążyłam mu zrobić zdjęcia.

Znalazłam go pod nazwą koliber polski. Wygląda on tak: http://s8.flog.pl/media/foto_middle/7546060_furczak-golabek--polski-koliber-.jpg

A to kilka dzisiejszych fotek z perspektywy "Co sąsiad widzi w moim ogrodzie" :

Moja bajka 20:27, 15 sie 2014

Do góry
Od kilku dni pochmurno i pada, a dziś słonecznie było. Ale żeby się nie przyzwyczajać, to właśnie zaczęło lać :/

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 20:23, 15 sie 2014

Do góry
Karol99 napisał(a)
Witam, przepraszam że zamęczam was pytaniami, ale chciałbym się upewnić. Czy jest to tuja szmaragd czy kolumna?

Smaragd
Kamieniste początki Channach 20:22, 15 sie 2014

Do góry
I moje zakątki żurawkowe:
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 20:22, 15 sie 2014

Do góry
cygan napisał(a)

A może ktoś wie co to za drzewo

Jeśli dobrze dojrzałam w tej gęstwinie owoce, to jest

Nieszpułka zwyczajna (Mespilus germanica)
Ogrodowa symfonia 20:16, 15 sie 2014

Do góry
grembosia - wrzucam zdjęcia żurawek, które rosną u mnie na patelni od godz. 11 do późnego popołudnia

Black Beauty

Obsydian
Ogród Magdalenka 20:16, 15 sie 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Do kuli, dosadziłam hakone, które rosło w kącie a ładne jest … ale wyszło krzywo , jutro poprawię.

róże zaczynają drugie kwitnienie , stipe wyczesałam elegancko , ale siwa jest nadal … i oglądałam dzisiaj na domo program "jak pokochać swój ogród" , było o różach , które żeby ładnie rosły muszą mieć podłoże gliniaste i mokro , czarna plamistość , mączniak dopada róże jak mają sucho …

elegancko i ślicznie!
Kamieniste początki Channach 20:15, 15 sie 2014

Do góry
Dalej mam narożnik, na którym u góry zamieszkała kosodrzewina, pod spodem planowany jest urodzaj roślin skalnych, kolejna ściana to jałowce płożące w 2 kolorach i na środku leszczyna poskręcana o czerwonych liściach. Kolejna ściana to sosna na nózce, płożące jałowce, a z przodu rośliny skalne.

Ogród z pompą 20:14, 15 sie 2014

Do góry
Aniu, avatarek jest sprzed 4 lat (i sprzed jakiś 8kg - wtedy na +) Zdjęcie z ogrodniczego w Chorwacji Marzyłam o taaaakiej oliwce.
O!

Co ja mówiuę, do tej pory marzę!

Dzisiejszy ogródek w dziwnym deszczu

Ogród do kwadratu 20:13, 15 sie 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko... ty to jesteś miszczu pomidorowy ... i nie tylko

Bardzo mi się podoba oj bardzo!
Więcej nie jestem w stanie napisać bo to aż podniecające tak piękne hahhahah
Rozpoznawanie roślin domowych 20:10, 15 sie 2014

Do góry
Silje napisał(a)

A czy ktoś wie, czy to jest zielistka? Jeśli tak, jaka odmiana?

To może być zielistka, zwykła zielistka gatunek Chlorophytum comosum, nie odmiana. Odmiana ma zielono-białe, paskowane listki, a ta jest zwykła, zielona. Ma za mało światła, jest wybiegnięta, albo ma za mokro.
Kamieniste początki Channach 20:09, 15 sie 2014

Do góry
Witam wszystkich. Postanowiłam i ja pokazać swój kawałek świata, który jest ciągle w budowie. Na razie po kawałeczku zagospodarowuje okolice domu. Z czasem zajmę się pewnie obszarami pod płotem, na razie jednak finansów brak. Prosze o sugestje i podpowiedzi. Więc zaczynam fotorelację.
Najpierw skarpa przy wejściu:
na środku jest świerk srebrzysty na nóżce, wokół żórawki, kilka trawek i 3 fioletowe marcinki. ,
Mój kawałek planety 20:09, 15 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
Trochę nie na temat : Lokowata (lat 4) mi strzeliła manikiur i jeszcze kazała sobie zapłacić salon otwiera

Słodki buziak z okazji urodzin dla Lokatej. Ma duszę artystyczną, kolory dobrała zawodowo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:03, 15 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, mówisz i masz , poranek w bukszpanowym

Zachwycający poranek w Danusi OGRODZIE!
Nie dziwię się, że Danusi masz „wenę” toż to MUZA !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies