Basiu, rugosa pięknie się wybarwia na złoto , ta druga nn cudnie kwitnie, o tej porze roku tak obficie.
Pięknie pokazałaś różne zakamarki swojego ogrodu, wyglądają pięknie i tajemniczo. Wyobrażam sobie,
jak przyjemnie się tam spaceruje.
Ach, Ty nawet nie musisz iść na spacer /jak ja/, żeby znaleźć kolory jesieni, bo masz je we własnym ogrodzie, jest przepięknie
Co to za trawa na zdjęciu?, ma miotełki w ciekawym kolorze, bardzo mi się podoba.
I spodobało mi się obrzeże ze stojących pieńków, jakoś je przeoczyłam, a sobie pomysł odgapię /za co wielkie dzięki/
Moje leżące pnie całkiem się sypią, a takie stojące dłużej wytrzymają /na co nie wpadłam/.
Pięknie urósł u Ciebie ten niski rozchodnik. U mnie coś nie bardzo. Szukałam nazwy ale nie znalazłam.
Zdjęcia rewelacyjne, ogród i jego właścicielka poukładani. Nie wiem gdzie ten chaos mogę odnaleźć, proszę o namiary
Dzięki! Trochę pokopałam, ale na razie tylko wysadziłam trochę zbędnych roślin.
Rododendrony poszły do mojej mamy, bo u mnie słabo rosną.
Przesadziłam stipy-samosiejki (ok. 15 szt.) do przechowalnika.
Przeniosłam trochę siewek naparstnic do doniczek. Resztę wyrzucę.
Wykopałam mieczyki.
Muszę jeszcze wysadzić środkową hortensję Diamant Rouge. Chyba dam ją do donicy i zadołuję.
Agnieszka dziękuje A szpalery są najlepsze obojętnie z których roślin czy to z rozchodników, róż tak jak u ciebie, z rozplenic, hortek, rodków itp. Co do ciemierników to już niektóre kwitną z tych wczesnych np.ten Ale w marcu jest już u niego po kwiatach.
Kilka najbliższych dni ma być naprawdę ciepłych, ale na środę mam prognozowane nocne przymrozki. Muszę się nacieszyć kwiatami na zapas tym razem bukiety w trochę innej tonacji.
Nowych portretów też trochę narobiłam na zapas.
W tym roku to moje ulubione jabłonki - Transitoria i Freja
A czemu miałaby nie zakwitnąć w gruncie w kolejnych sezonach? Z tej serii bardzo dobrze one zimują w gruncie bo też mam i kwitnie niezawodnie każdego roku przez 7 lat
Dzień dobry,
Jestem nowy w tematach ogrodnictwa.
W tym roku zasadziłem czereśnie i po paru miesiącach w lato liście wyglądają dziwnie.
Proszę bardzo o pomoc co może być przyczyną.
Pozdrawiam
Mariusz
Hej dziewczyny, w środę miałam operacje ortognatyczną, wczoraj wróciłam do domu, w nocy straszny kryzys. Cóż, na ogrodzie już nic nie porobię, chyba że męża wyślę, ale widok na ogród daje duzo radości. Trzymajcie kciuki żeby szybko się wszystko goiło, bo rekonwalescencja jest niestety długa.