Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 20:16, 14 sie 2014

Do góry
na miły wieczór... Ogród Babci Zuzi w obiektywie...

Zapraszam na przechadzkę...

Gailardie, cynie, kocanki, aksamitki..

Hortka i begonie

Astry się zbierają ...

Czosnki, hortka, pelargonia ....

Ogród..

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:15, 14 sie 2014

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:11, 14 sie 2014

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:10, 14 sie 2014

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:10, 14 sie 2014

Do góry
Witajcie choć na chwilę
Ja w szale urlopowym, właśnie znowu śmigam z chałupy nad Rożnów więc wybaczcie że mnie nie ma. Nadrobie po wakacjach
Buziaki dla Was i zaraz Wam wkleje jakieś fotki z ogródka (zrobione w biegu

Agnieszka
dzięki, będę w nich się wylegiwać po urlopie

Agania
w tym roku morze i dość ciepłe to lato ale strrrasznie deszczowe - dla mnie za bardzo.

Katka
Owszem lokator skrzeczy tak że zagłusza mi ptaki, tak więc mam ameryke południową A floksik śliczny - u mnie też tak kwitną, ciesze się że Ci sie przyjął i tak ładnie za opiekę podziękował

Eluś
no trochę się porobiło, strasznie teraz mamy złe myśli jak gwałtowne burze idą, no ale cóż, na pogodę nie ma rady, tylko znów na grzyby muszę pryskać bo tam gdzie rośliny były zalane coś je wzięło....
Ale ogród zielony i bujny za to jak w Amazoni

Kitek
no trochę Cię poniosło ale miło słyszeć, nawet baaaardzo

Richie
No na początku było przerażenie, ale jak zobaczyliśmy że nie podtopiło domyu tylko wszystko poszło do ogrodu to trochę nam ulżyło. Dopiero dziewczyny rozładowały sytuacje widząc pływającą orke po ogrodzie - jak stały tak na nia się wdrapały cichocząc że jeszcze takiego stawu nie mieliśmy Dobrze że ryby nie wypłynęły, ot mądre stworzonka

Martuś, Kasiu
Jeszcze chwilę i wakacje dobiegną konca a ja znów grzecznie będę na ogrodowisku

Buziaki dla wszystkich i foty zostawiam...

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:08, 14 sie 2014

Do góry
To jest miejsce, które musi przejść metamorfozę. Rabata ze 20 metrów - jako tło cyprysy. Na razie wszystko zarośnięte, berberysy i leszczyna czekają na eksmisję. Rabata ma wystawę południową.

Początki mojego ogródka. 19:54, 14 sie 2014

Do góry
Heliotrop wychodowany z nasion i pomidorki takze z nasion
Początki mojego ogródka. 19:52, 14 sie 2014

Do góry
Troszke moich rewolucji w ogrodzie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:40, 14 sie 2014

Do góry
Agnieszko, Sebek, Bogdzia, Anita, Aneta, Ela - dokładnie to samo mówię, było blisko z gorszym nieszczęściem niż połamane drzewo.. u nas co roku jak powieje to mam jakieś straty.. cytując "sorki taki mamy klimat"

Mira - współczuję.... bo nawet jak bez strat, to stres jest....

Alka - ja też zawsze coś chlapnę... zamiast ugryźć sie w język.... lub najpierw pomyśleć a potem otworzyć dzioba

Jagódka - dziękuję za przesyłkę... miałam wrażenie, że przyszedł do mnie św. Mikołaj

Jagódka , Aneta - drzewo zasmarowane i skręcone .... śrubami... taśmami i żadnymi ściskami nei byliśmy tej masy w stanie złożyć by części w miarę przylegały...
Uwaliło naprawdę grube konary... do porównania moja stopa.. pień pękł do samego dołu...

A to po operacji chirurgicznej... maż sie śmieje, że tyle lat chodzi ześrubowany i żyje.. to może i katalpa przeżyje...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:32, 14 sie 2014

Do góry
Sebek - mus poszukać co to takiego... i gdzie to jest.... tzn ten AdBlock.. ale na forum reklama trzyma sie już paska na górze jak trzeba .. i nie wiem czy pisałam, ale te nowe reklamy mi sie podobają Niech tylko będą na górze, a nie na tekście..

Julka - ja dużo rośłin sadzę na zasadzie, że maja zapchać puste miejsce, a jak coś rośnie ....i zasłania.. to łopata... i biegam gdzie to przesadzić.... a jak coś brzydkie to jest out...

Grembosiu - ja też funkcji nie ogarniam.. robię wszytko z automatu i on myśli za mnie Innym też trzeba dać sie wykazać

Agata - trawnik najczęściej dopada różowa plamistość lub czerwona nitkowatość.. albo jedno i drugie. Ja sypię sól potasową... i nic więcej, bo jak piszą .. chemia niewiele już daje przy zainfekowanym trawniku... trawnik to najbardziej pracochłonna i wymagająca część ogrodu.... i na nim widać każdą niedoróbkę.... dlatego ja zajmuję sie rabatami, a M trawnikiem... mam teraz w plamy trawnik z powodu grzyba i z powodu psa, co siusia jak dziewczynka.... trudno... patrzeć na niego żal, ale co ja mogę zrobić???

Madżen - pojawiły sie róże.... pojawią sie jeżówki... nie ma bata byś nie chciała więcej Kwitną rekordowo długo jak na byliny I ilość odmian.. dla każdego coś dobrego

Dowód, że Pudelki bez podparcia przetrwały nawałnicę i wietrzycho.... terminatorki Lezy tylko jedna... ale może leżeć też z powodu psa, bo tu sobie spaceruje..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 14 sie 2014

Do góry
Kasial, Ula, Dorota - oświetlenie w ogrodzie mam od kilku lat... ale foty robiłam tylko zimą, bo latem zawsze coś sie rusza... a czas naświetlania jest długi, jak nie listek to łodyga, a to woda zmącona rybami.... a tym razem była taka cisza, że aż szok.... teraz wiem, była to cisza przed burzą.... ale foty udało sie zrobić, że przez kilka sekund nic nie drgnęło.... dzięki temu podzieliłam sie widokiem którym się zachwycam codziennie, a nie mam jak Wam tego pokazać... niestety ogrodu już nie dało sie zrobić.... jednak coś tam drgało....

I kfiotki z oczka, ale już za dnia

Kosolka - zapraszam... obiecuję rewizytę, ale wybacz.... nie tym razem.... widzę ile stron mam do odpowiedzi...

Borbetka - oglądałam Twoje jeżówki na telefonie... ale tam kiepsko widać.... wróce zobaczyć jakie to kupiłaś jeżówki... widziałam tylko, że białe Jeżówki czasami potrafią się wysypać... ja sie tym nie martwię i sadzę kolejne... oczywiście te popularne czyli moje siewki... są nie do zdarcia .. ale ich nie masz..
Tym nic nie szkodzi.. nigdy

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:20, 14 sie 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dzieki Boziu wszystko w porzadku ale obserwować sie syn powinien do kilku dni.

Wszystkiego najlepszego z okazji I rocznicy Majowego nagrania

Dzięki Joluś Wiem kochana jam piguła
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:10, 14 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, jestem u Ciebie na bieżąco. Ale nie piszę, żeby nie zapełniać słowami wątku. Z ogromną uwagą przeczytałam wyznanie Łukasza (legalne wprosiny - dobre).
Co do Mai, to wiesz, że możesz spać spokojnie. Dobry ogród, prawdziwa właścicielka - mogłoby lecieć od razu nagranie live.

Dzięki Tobie mam liliowce i lilie w ogrodzie, bo mnie nimi zaraziłaś. Lubię hosty i żurawki, bo to świetne, ładne rośliny, które doskonale spełniają swoją rolę w każdym ogrodzie.

Pięknie wygląda to podświetlenie - wielka sztuka. Poziom techniczny Twojego ogrodu mnie wprawia w nieustający podziw. Bo, że byliny cudne to wiadomo i już nawet nie piszę o tym.

A mnie teraz teoretycznie te wszystkie języczki, świecznice, rodgersje i tym podobne się podobają - teoretycznie, bo nie dla mojego ogrodu one w masie (brak stawu i cieku stałego). Rozgadałam się.

PS Jeżówki pod koniec lipca przesadzałam z masą ziemi, nic się nie stało - musiałam je uporządkować.

Jakie ciekawe kwiatki ma Pan Bylinowy?

Kolejny poemat

Live mogło by być.... mniejszy stres.. i tak szybko gadałam bez kamery, że i tka nikt niczego by nie rozumiał

Liliowce i lilie to super rośliny do ogrodu takiego jak nasz Taki sielski anielski krajobraz tworzą

Ja jeżówki też przesadzam.. i nie tylko.. dziś też .. ale o tym potem..

Pan bylinowy chyba nic ciekawego z Twojego punktu widzenia nie ma.. jeżówki..

Moje języczki rosną .. w suchym... jak widzę, że mdleją to oznacza, że w ogrodzie już bardzo sucho.. pora podlać.. zawsze sie podnoszą... szkoda, że nie powiedziałaś, że chcesz.. mam do wydania siewki..całkiem duże, już kwitnące.. o takie, o bordowo-zielonych liściach.. w słońcu bordowe, w cieniu zielenieją.. i nie są nad żadnym ciekiem wodnym, tylko taka fajna zapchajdziura..

Te z kompletnego cienia... dlatego foto też do niczego

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:02, 14 sie 2014

Do góry
Mirella - odpozdrawiam kwiatkiem.. hibiskus bagienny... kupiłam i powiedziano mi , że ma rosnąć w oczku, wiec wrzuciłam doniczkę do oczka (w zeszłym roku).. niby zima słaba, ale oczko było prawie cały czas zamarznięte... i zakwitł.. rośnie w wodzie !!! Szukam po necie i nigdzie nei widziałam by ktoś miał hibiskusa w wodzie.... bagienny rośnie w gruncie... to inaczej hibiskus bylinowy.. mam jednego od kilku lat.. ale jak widać w oczku też może przeżyć.. i nie wiem wyciepać do gruntu czy zostawić w wodzie.. bo że zakwitł raz.... to nic nie oznacza.. wygląda pięknie... ale kwaty ma mniejsze niż ten bylinowy w gruncie..

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 19:00, 14 sie 2014

Do góry

Vertigo szaleje, ale za to ją lubię
Altana w ogrodzie 18:58, 14 sie 2014

Do góry
To i ja dołożę zdjecie altany mojego serdecznego kolegi artysty, rzeźbiarza, ja w tym roku też taką w podobie będę stawiała. pewnie później Was poproszę o pomoc w obsadzeniu jej roślinkami.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:58, 14 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
W nocy była masakra.... brak pradu burza ulewa i wiatr. Wydzieralam po ciemku co sie da z gniazdek elektrycznych. Wiem juz dlaczego ta burza byla taka okropna. W poblizu przeszla traba powietrzna. Na szczęście mnie oszczędziło..... tylko ....katalpa poszla na pół. ... ale piekna w tv sie zaprezentowala. Odetniemy najwieksze gałęzie. ..i sprobujemy ja skleic.... ciekawe czy z polowy pnia ma szanse przezyc. Lepsza oskubana niz zadna.

Masakra z tą pogodą. Wielka szkoda ale może odratujesz?
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 18:56, 14 sie 2014

Do góry

Jeżówki ładnie kwitną, ale po ostatnich ulewach leżą prawie na ziemi
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:56, 14 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

CUDOWNA kompozycja
Ogród cioci czyli ciociogród :) 18:56, 14 sie 2014

Do góry
Dzieki Boziu wszystko w porzadku ale obserwować sie syn powinien do kilku dni.

Wszystkiego najlepszego z okazji I rocznicy Majowego nagrania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies