Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:14, 02 lip 2014

Do góry
reni napisał(a)
Aniu pozdrawiam..ale przetacznik gigant..pięknie jest
witaj Reniu

pozdrawiam
Ogrodowe zawirowania 22:14, 02 lip 2014

Do góry
Po długiej przerwie wróciłam stęskniona do ogrodu. Wszystkie rośliny mocno rozrośnięte a najbardziej chwasty, które skrzętnie wykorzystały nawóz rozsypany w kwietniu na rabatach. Wielkość niektórych okazów to ponad 1,5 metra.
Efekt odchwaszczania rabat jest widoczny dość szybko bo zielsko jest dorodne.

Imponująca jest wielkość i ilość taczek z jednej niewielkiej części rabaty.
A takich taczek to w dniu dzisiejszym było "tylko" 6, w czasie 2 godzin pracy. Nieźle, prawda?

Zakątek z fioletową ławeczką 22:13, 02 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Red Baron już wsadzony Na rabatę kamieniowo-trawiastą

Bukiecik od Emusia uroczy.
A Red Baron prezentuje się pięknie w kamykach.
pozdrówka
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:12, 02 lip 2014

Do góry
Nasza pierwsza Nigra , cudem zdobyta Mam nadzieje , że jej sie u nas spodoba

Cegiełki - niby takie zwyczajne ale je lubię

oczywiście lawenda
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:11, 02 lip 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Aniu zaległości nadrobiłam...i od razu pytam, bo mi znowu coś umknie... Ten czosnek olbrzymi to jakąś nazwę ma? Śliczny jest! Różyczki i hortensje też cudne, a Red Barona to po prostu zazdraszczam...u mnie wygląda jakby się cały czas zastanawiał, czy ruszyć po zimie....
Buziaki
Nikito dostałam go wiele lat temu od znajomej pani i oczywiście bez miana ale przetrwał i kwitnie i to mnie cieszy nazwałam go olbrzymi bo ma dużą kulę kwiatu i jest wysoki, tak ok. 1,5 metra

pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 02 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ewa to by tragedia była...
Nie wiem jaka miała być ta co to inaczej wygląda ale mimo wszystko mi się podoba
Kiedy masz nagranie, chyba lada moment?

Rybki ograniczyć mus, tylko nie da sie ich złowić.. głaskać sie dają, ale złowić już nie ... takie sprytne bestyje..

Liliowiec miał być taki.. foto ze strony http://sadzawka.pl/Hemerocallis_Magic_Dancer-Liliowiec

A jest taki.... szlag by wziął.. beznadziejnie brzydki

Leśne Wzgórze 22:11, 02 lip 2014

Do góry
Na zdjęciach tego nie widać, ale sówka obracała głową jak na horrorze, obeszłam ją naokoło a ona wciąż na mnie patrzyła

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:08, 02 lip 2014

Do góry
Serdecznie dziekujemy za odwiedzinki i pozdrowionka, kilka czerwcowych fotek
Ogród to życie 22:07, 02 lip 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Joasiu, witaj. Dziekuję Ci bardzo za takie pochwały, z Twoich ust to dopiero nagroda.
Zobacz jak wygląda "żywopłot" z ligustru. Już raz go przycinałam, choć wiadomo że było mi szkoda kazdego centymetra, ale wiem,ze trzeba więc tnę.

No pięknie rośnie Aniu. Cięcie spowoduje zagęszczenie więc śmiało ciachaj. Odwdzięczy się
Dostaje jakieś papu Aniu?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 02 lip 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Ja też pospacerowałam sobie tak,zeby mnie nie było widać )))))
Aniu dałabyś rybkom jeść w końcu ))))
Wczoraj karmiłam kabanosami dwa dzikie,małe kotki jak mi jeden palca złapał.Przypomniał mi ,że dzikie jest,dzikie ...

Dziękuję za śliczne lilie.
Kiedyś się pokażę Aniu,zadzwonię i chętnie uściskam
Tulę mocno.
martek

Na szczęście ryby moje zębów nie mają... wiec jest tylko cmok w rączki i wylizanie paluszków

Teraz liliowce miniaturowe... oczywiście nei wszystkie odmiany, tylko te co zaczynają.. i nie Stella, bo ona już od dawna.

I takie.. wielkie jeszcze w pąkach..

i szczegóły kępy, a raczej kępiszcza

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:04, 02 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Faktycznie olbrzym wyrósł, ja mam taki sam problem z krwawnikiem w rajskim rósł niższy a tu wśród róż olbrzym szczególnie czerwony a horti ładna, powinna sie jeszcze na fioletowo przebarwić pod jesień
w ubiegłym roku podlewałam nawozem barwiącym a w tym roku zostawiłam ją naturalną, ale ma kwiatki trochę pod fiole, jak będzie jutro dobre światło to cyknę fotkę
na tej fotce każdy kwiatek ma inny odcień

Moja codzienność - ogród Oli 22:03, 02 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Co do świerków pospolitych też mam ich sporo, całe tyły. Grubo ponad 20 lat temu rodzice posadzili mikruski by od łąk troszkę przysłonić. Wszyscy piszą ze pospolite nie mają uroku ale ja wcale tak nie uważam, bardzo lubię tę zieloną ścianę tym bardziej, że nic poza cięciem z nimi nie robię, tzn eM tnie
Nie wyrzucaj swoich

Niech tylko thuje szybko rosną bo nie mogę patrzeć na ten paskudny płot.... aha i tu będzie mała różanka z bylinami

Jak to się stało, że ja nie widziałam tego pięknego warzywaniaka. Tak u Ciebie wszystko pod linijkę. Trochę zazdroszczę,
Szkoda, że u mnie nikt nie wpadł na pomysł, że świerki należało ciąć póki były małe. Teraz z nimi nieogar.
Koncepcja nasadzeń 22:03, 02 lip 2014

Do góry
Witam ponieważ jestem nowicjuszem w wej dziedzinie mam ogromną prośbę o pomoc w moich poczynaniach. Próbowałem coś stworzyć ale po pierwsze brakło już pomysłu jak i wizji , a po drugie nie wiem czy to w ogóle gra z sobą .Mój plan był aby było piękne cały rok przesyłam zdjęcie z już posadzonymi wcześniej roślinami jak i miejscem planowanych obsadzeń no i oczywiście szkic z moją koncepcją którą prosiłbym o sugestie i podpowiedź co można zmienić ,dołożyć aby zagęścić wolne miejsce.Z góry Dziękuje za Pomoc.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:02, 02 lip 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Joanna werbena piękna dorodna siałaś czy kupiłaś sadzonkę?Ja siałam i moje jeszcze nie kwitną ale za to jedna limka od ciebie zakwitła

Mirko, to fotka z ubiegłego roku. Wstawiłam bo porównywałyśmy werbenę AgnieszkiW.
Moje werbena przezimowała i ma teraz około 1m wysokości ale jeszcze nie kwitnie. Ta wysiana w tym roku całkiem fajnie rośnie ale będzie późniejsza.
A to ci maleństwo sprawiło fajną niespodziankęCieszę się bardzo Mireczko, u mnie zakwitły Phantom z patyków z tego roku.
Dwa ogrody 22:01, 02 lip 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
hortensje ogrodowe nabierają koloru, białe kwitną nieprzerwanie od dawna, zimowały w nieogrzewanym pomieszczeniu

malinowa nn

kolejna nn blady róż, pomyłka wśród zamawianych limek

i annabelka, patyczki tegoroczne niektóre już kwitną, najlepiej i najszybciej ukorzenia się ze wszystkich hortensji

Pięknie wyglądają lubię anabelkę jak ma zielone i białe kwiaty na jednym krzaku i powolutku zmienia te kolory wstawiłam zaległe kartki z kalendarza można pooglądać
Leśne Wzgórze 22:00, 02 lip 2014

Do góry
Indorek
troszkę doszła do siebie i próbowała mnie nastraszyć

Ogród to życie 21:59, 02 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Jesteś Aniu
Tak czułam że wyjechałaś na swoje Podlasie
Historia piękna i romantyczna, ale ja muszę pochwalić Twoje roślinki. Tak pięknie rosną, a okrągła rabata już wygląda super. Wszystko bardzo urosło od momentu wsadzenia, widać że ogrodniczka ma dobrą rękę. Bukszpany niedługo okażą się pięknymi stożkami.
Pozdrawiam serdecznie

Joasiu, witaj. Dziekuję Ci bardzo za takie pochwały, z Twoich ust to dopiero nagroda.
Zobacz jak wygląda "żywopłot" z ligustru. Już raz go przycinałam, choć wiadomo że było mi szkoda kazdego centymetra, ale wiem,ze trzeba więc tnę.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:58, 02 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Zdjęcia werbeny z ubiegłego roku dla AgnieszkiW.
Joanna werbena piękna dorodna siałaś czy kupiłaś sadzonkę?Ja siałam i moje jeszcze nie kwitną ale za to jedna limka od ciebie zakwitła
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:54, 02 lip 2014

Do góry
milego oglądania kartek
Sosnowo 21:54, 02 lip 2014

Do góry
Acropolis

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies