Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gdzieś na końcu świata...

Gdzieś na końcu świata...

GosiaJoanna 22:07, 28 sie 2014

Tego rozchodnika na wiosnę podzielę i przesadzę ponieważ zasłania mi rh.
GosiaJoanna 22:16, 28 sie 2014

Nie usuwaj, zawsze to jakaś inspiracja
Ewa777 23:27, 28 sie 2014

Jestem ciekawa jak rośnie rozchodnik. Jeszcze nie mam go w ogrodzie. U Ciebie jak długo rośnie? Z podziałem to dobry pomysł. Będziesz miała dwa i pewnie znowu się rozrosną.
GosiaJoanna 13:36, 29 sie 2014

Ewa777 napisał(a)
Jestem ciekawa jak rośnie rozchodnik. Jeszcze nie mam go w ogrodzie. U Ciebie jak długo rośnie? Z podziałem to dobry pomysł. Będziesz miała dwa i pewnie znowu się rozrosną.

Ewcia mam go drugi sezon, dostałam od szwagierki wiosną takie małe kłącze i już pierwszego roku kwitł ...to bardzo niewymagająca bylina
gierczusia 18:38, 29 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Babcia pojechała

Nie chciałam żywopłotu z tujek, wiem że robiłyby fajne tło ale one tak szybko się rozrastają, że za kilka lat pewnie zrobią hehehe.
Zawsze mogę coś dosadzić, póki co rosną po miedzy nimi róże
Tulipany kocham i z pewnością będzie ich z roku na rok coraz więcej

Pewnie Ci teraz smutno .......

Tak tylko pytałam o te tujki , bo zamysłu nie pamiętałam...a teraz już wszystko jasne ... Ja tż się sadzę na tulipany .. W tym roku juz nie popuszczę

Ściskam mocno
gierczusia 18:41, 29 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Tego rozchodnika na wiosnę podzielę i przesadzę ponieważ zasłania mi rh.

Hmmmmm.. Gosiu...ale rodki jeszcze urosną w górę pewnie....czuba ,że jakaś mikro odmianę masz.. Natomiast rozchodniki wysokości juz raczej nie zwiększą tylko wszerz w kępie będą przyrastały .. Podział super koncepcja . No potem są dwa

Udało Ci się cos z tą rabatą wykombinować czy po prostu wolałaś cieszyć się Mamusia ( ja bym chyba tak właśnie zrobiła !

Czyli nie usuwać .. Tak jest
GosiaJoanna 19:15, 29 sie 2014

Eluś po prostu zrobiłam porządki na rabacie i kilka roślinek przesadziłam, poczekam aż przekwitną dalie i te aksamitki. Muszę jeszcze dwie kępy host przesiedlić, zastanawiam się co posadzić czy żurawki bordowe czy wrzos?

Ta hosta przekreślona będzie przesadzona, nie wiem co posadzić tam gdzie ta czerwona linia :/

GosiaJoanna 19:19, 29 sie 2014

A z tym rochodnikiem to lipa w towarzystwie rh ponieważ jak kwitnie rh to juz rochodnik jest dość wysoki i dusi mi rh

Postaram się zrobić foto z góry jak to wyglada
Ewa777 19:35, 29 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Eluś po prostu zrobiłam porządki na rabacie i kilka roślinek przesadziłam, poczekam aż przekwitną dalie i te aksamitki. Muszę jeszcze dwie kępy host przesiedlić, zastanawiam się co posadzić czy żurawki bordowe czy wrzos?

Ta hosta przekreślona będzie przesadzona, nie wiem co posadzić tam gdzie ta czerwona linia :/

Gosiu, ale chodzi Ci co posadzić wzdłuż tej linii, czyli na granicy rabatki, czy na samej rabatce?
Czy myślisz o czymś kwitnącym?

gierczusia 19:45, 29 sie 2014

Ja Ci pokaże jak Szefowa rozrysowała wrzosową rabatę Kndzi....czekaj muszem poszukać
Mom

Komentarz był taki ( bo Kindzia ma już na brzegu wrzosy ) ze wrzosy trzeba posadzić grupami