Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:07, 06 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

moje serby mają tworzyć zasłone i tło dla ściany wodnej i teraz mam mętlik czy chcę taką 'zbitą' ścianę czy bardziej malowniczą może zamiast 9 szt posadzę 8 lub 7?bo i tak będzie tam jeszcze ekran z cisa

Aniu, ja bym się na Twoim miejscu trzymała projektu Danusi, bo ta zbita ściana to będzie dopiero za ładnych parę lat... No chyba, że od razu kupisz takie kilkumetrowe serby
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:03, 06 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Wieloszka chyba się poddam ... ten stelaż z tchibo się nie przyda, przycięłam kulki bez niego i nie są to kulki, nie wiem jak to można na oko zrobić ...kupię chyba jedną kulkę , żeby mieć na czym się wzorować

Noemi, nie poddawaj się! Już niedługo nasze spotkanie przy kawusi - Marzenka pokaże jak "kulkować"
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:32, 05 kwi 2012

Do góry
Wieloszka chyba się poddam ... ten stelaż z tchibo się nie przyda, przycięłam kulki bez niego i nie są to kulki, nie wiem jak to można na oko zrobić ...kupię chyba jedną kulkę , żeby mieć na czym się wzorować
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:30, 05 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Poleciałam zmierzyc co ile u mnie sa serby, no i są sadzone co 1,9-2m. Po 10 latach wyglądaja tak.

Ten jeden niższy w środku chorował ucielismy mu uschnięty czubek i wygiął jedną z gałązek i sam utworzył nowy czubek. Zajęło mu to prawie trzy lata i dlatego jest niższy.

Dziękuję Ci Bogdziu - tylko mnie utwierdziłaś w przekonaniu, ze dobrze chcę posadzić moje - czyli co 2 m od pnia do pnia Przepiękne są Twoje serby!!! Moje już odebrane, jutro wielkie sadzenie
Nasz przydomowy ogródek 10:24, 05 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A efekt końcowy ....... jeszcze trzeba posypać korą sosnową.

Zbyszku, cud rabatka godna samej Szefowej!!! I jakie kanciki!!!
Ogród Sylwii od początku :) 10:17, 05 kwi 2012

Do góry
Syla, pięknie przycięte bukszpany, ale tak jak Karolina zwróciłam uwagę na żurawki - przezimowały tak dobrze czy już odbiły po zimie? Okrywałaś je? Dopiero przymierzam się do zakupu żurawek, ale jeśli mam ich mieć duże ilości (u mnie małymi się nie da ) to powinny być jak najmniej wymagające - czasu na zabiegi pielęgnacyjne . Czytałam, że trzeba obcinać im wiosną przemarznięte listki. Czy to bardzo czasochłonne zajęcie? I czy dużo listków przemarza? Twoje żurawki wyglądają bardzo dobrze po zimie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:04, 05 kwi 2012

Do góry
Witaj Motylku! Podglądałam w wątku projektowym, podglądam i realizację Ależ idziesz jak burza z nasadzeniami - bynajmniej nie po motylkowemu . Podziwiam zapał i ścisłe trzymanie się planu !
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:16, 05 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ewa odpozdrawiam Piękna Twoja śnieżnobiała hortensja... A u mnie zero dekoracji świątecznych - muszę wziąć z Ciebie przykład - piękna hortensja wystarczy za dekorację prostą i elegancką i chyba najmniej czasochłonną

A wiesz ile zachwytów wzbudza ciągle , jedni nie wierzą, że to prawdziwy kwiat
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:06, 05 kwi 2012

Do góry
Aga, a nie mówiłam że ogrodowe zakupy trochę Cię uspokoją? A jak humor poprawiły!
Co do sadzenia serbów zrobiłabym na Twoim miejscu tak, jak Danusia radzi - czyli usypałabym im niską a szerszą górkę. Rododendrony piękne, a gdzie je posadzisz?
Ogródek Hanusi po zimie 09:00, 05 kwi 2012

Do góry
Haniu, według mnie to nie kaprycho, tylko znalezienie czasu i uszanowanie dla drugiej osoby - "towary" deficytowe w dzisiejszych czasach, ale naprawdę godne podziwu i naśladowania!
Duże buziole !!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:57, 05 kwi 2012

Do góry
Dzięki Karolina! Oglądałam Twoje pergole i zapisałam sobie nazwę firmy, w której je zamawiałaś, choć u mnie to pieśń przyszłości
Również miłego dnia!
Ogródek Hanusi po zimie 08:56, 05 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Haniu, dziękuję za piękne piwonie i muszę Ci powiedzieć że jesteś naprawdę niesamowita! Odpowiedzieć każdemu życzącemu, jeszcze wstawić zdjęcie - też każdemu inne i napisać parę słów - powtórzę: jesteś niesamowita!!!

Miałam takie kaprycho! A co?Zawsze ma być sztampowo i w skrócie?Emotkę najłatwiej wstawić,ale z niej niewiele się wyczuwa,a słowo osobiste chyba coś warte......tak myślę.Spostrzegawcza jesteś.
Pozdrawiam.
Ogródek Hanusi po zimie 08:48, 05 kwi 2012

Do góry
Haniu, dziękuję za piękne piwonie i muszę Ci powiedzieć że jesteś naprawdę niesamowita! Odpowiedzieć każdemu życzącemu, jeszcze wstawić zdjęcie - też każdemu inne i napisać parę słów - powtórzę: jesteś niesamowita!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:45, 05 kwi 2012

Do góry
Ojej, to szkoda, bo wiem jak Cię te brzozy irytują, a lada moment znów pojawią się na nich listki... Ale w natłoku innych zajęć, może nie będziesz tak bardzo zwracać na nie uwagi...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:41, 05 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Domi dzięki, że zaglądasz . A jak Twoje zakupy u Kulasa?

Z moich planów wyszły nici, bo M. nie miał czasu tam ze mną pojechać. Kolejna szansa na pozbycie się brzóz....już za kilka miesięcy... jesienią 2012 Nadzieja umiera ostatnia...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:35, 05 kwi 2012

Do góry
Ewa odpozdrawiam Piękna Twoja śnieżnobiała hortensja... A u mnie zero dekoracji świątecznych - muszę wziąć z Ciebie przykład - piękna hortensja wystarczy za dekorację prostą i elegancką i chyba najmniej czasochłonną
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:27, 05 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No kto by pomyślał, zż wystarczy kopiuj i wklej zdjęcia z iphona zamiast synchronizacji.... Dobrze, że młodzież jest w domu to wyratowała z opresji :0
Zatem obiecana nowa dostawa w Wilczychach. Donice ceramiczne
Ale w cenie ok 80-120 zł w zależności od rozmiaru. Czyli już nie tak tanio

Te po ok 70-80 zł

I taki komplet zamówiłam do postawienia na schodach przed drzwiami, ale cena za 3 donice 250 zł...

Piękne te donice i kuszą znowu...
Te na ostatnim zdjęciu w tle, beżowe (tylko dołem je widać) takie jak moje, wtedy były 2 ostatnie sztuki. Teraz będzie mnie kusiło, żeby następne kupić, choć tamte jeszcze nieobsadzone (czekają na ładne drzewka laurowe)...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:21, 05 kwi 2012

Do góry
Marzenka, Monika - nie oczekujcie zbyt wiele - w przeciwieństwie do Was ja jestem plastyczno-dekoracyjne beztalencie. Jak nie odgapię czegoś z ogrodowiskowej kopalni pomysłów, to sama na pewno nic nie wymyślę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:19, 05 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a mi się wydaje że Danusia na żywopłot sadzi świerki co 1metr (pień od pnia) i 0,5m od siatki...

Aniu, pewnie masz rację, zwłaszcza z Danusinym projektem w ręku . Postanowiłam posadzić u siebie serby rzadziej, ponieważ metr od pnia do pnia, to już teraz by się stykały, a za rok-dwa musiałabym je ciąć. Poza tym u mnie one nie muszą tworzyć gęstego żywopłotu, bo taki już mam. Serby będą taką przegrodą dzielącą ogród na 2 części. A przynajmniej taki jest plan...
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 10:14, 04 kwi 2012

Do góry
I to jest główny powód, dla którego mając duży dom i działkę nie mam psa... Jak pomyślę ile pracy trzeba włożyć w naukę takiego czworonoga, to się zniechęcam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies