Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 08:19, 05 kwi 2012

ana_art napisał(a)
a mi się wydaje że Danusia na żywopłot sadzi świerki co 1metr (pień od pnia) i 0,5m od siatki...

Aniu, pewnie masz rację, zwłaszcza z Danusinym projektem w ręku . Postanowiłam posadzić u siebie serby rzadziej, ponieważ metr od pnia do pnia, to już teraz by się stykały, a za rok-dwa musiałabym je ciąć. Poza tym u mnie one nie muszą tworzyć gęstego żywopłotu, bo taki już mam. Serby będą taką przegrodą dzielącą ogród na 2 części. A przynajmniej taki jest plan...
Wieloszka 08:21, 05 kwi 2012

Marzenka, Monika - nie oczekujcie zbyt wiele - w przeciwieństwie do Was ja jestem plastyczno-dekoracyjne beztalencie. Jak nie odgapię czegoś z ogrodowiskowej kopalni pomysłów, to sama na pewno nic nie wymyślę
Ewa 08:28, 05 kwi 2012

pozdrowienia
Domi 08:41, 05 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Domi dzięki, że zaglądasz . A jak Twoje zakupy u Kulasa?

Z moich planów wyszły nici, bo M. nie miał czasu tam ze mną pojechać. Kolejna szansa na pozbycie się brzóz....już za kilka miesięcy... jesienią 2012 Nadzieja umiera ostatnia...
Wieloszka 08:45, 05 kwi 2012

Ojej, to szkoda, bo wiem jak Cię te brzozy irytują, a lada moment znów pojawią się na nich listki... Ale w natłoku innych zajęć, może nie będziesz tak bardzo zwracać na nie uwagi...
popcorn 08:53, 05 kwi 2012

U mnie piwonie dopiero łebki z ziemi wystawiają... gdzie im do takiego kwitnienia - czekam
Ja też sadzę wszystko rzadziej niż Danusia... pewnie nie ma efektu od razu, za to za parę lat nie będzie tragedii i przymusowego usuwania co drugiego drzewa... tak myślę
Miłego dnia!
Wieloszka 08:57, 05 kwi 2012

Dzięki Karolina! Oglądałam Twoje pergole i zapisałam sobie nazwę firmy, w której je zamawiałaś, choć u mnie to pieśń przyszłości
Również miłego dnia!
Bogdzia 13:19, 05 kwi 2012

Poleciałam zmierzyc co ile u mnie sa serby, no i są sadzone co 1,9-2m. Po 10 latach wyglądaja tak.

Ten jeden niższy w środku chorował ucielismy mu uschnięty czubek i wygiął jedną z gałązek i sam utworzył nowy czubek. Zajęło mu to prawie trzy lata i dlatego jest niższy.
aga_pe 13:43, 05 kwi 2012

to żeby osłonić szczelnie szopę koniecznie muszę wsadzić co 1-1,2 no może 1,4
Wieloszka 14:30, 05 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Poleciałam zmierzyc co ile u mnie sa serby, no i są sadzone co 1,9-2m. Po 10 latach wyglądaja tak.

Ten jeden niższy w środku chorował ucielismy mu uschnięty czubek i wygiął jedną z gałązek i sam utworzył nowy czubek. Zajęło mu to prawie trzy lata i dlatego jest niższy.

Dziękuję Ci Bogdziu - tylko mnie utwierdziłaś w przekonaniu, ze dobrze chcę posadzić moje - czyli co 2 m od pnia do pnia Przepiękne są Twoje serby!!! Moje już odebrane, jutro wielkie sadzenie