Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:57, 25 lip 2014
Do góry
agata19762 napisał(a)

Czy to jest tojeść (ta żółta) na pierwszym planie przy hortensji i kulkach?
Powtórzę się...urocze te rabaty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:56, 25 lip 2014

Do góry
Rabata hortensjowa, ktora miała być najpiekniejsza... Trzeci rok zbierają się passion you and me ... I miskanty też się zbieraja.... Chyba dosadzę im w nogi azalii kermesina aby przynajmniej cieszyć oczy wiosną.... to widok za moim kominkiem z fotela w ogrodzie zimowym.... I ja ciagle czekam... A one się zbierają.... Sory za jość fotek ale po poludniu ta rabata jest w cieniu grabow i pissardi oraz magnoli.

Tu będą poprawki ale na razie nie mam parcia. W rzeczywistosci to lepiej wygląda. Hortensje są stale przypalane południowym słoncem. Niech się magnolia rozrosnie...
Zielonym do góry... 22:55, 25 lip 2014

Do góry
EwaG napisał(a)
Witam,
ja jednak lubię projektować przestrzeń na płaskim.
Czy tak wygląda Twoja działka?

A teraz pytanie gdzie co chcesz mieć (gdzie oczko, gdzie placyk wypoczynkowy, gdzie grill)?

Ja bym proponowała przy domu bardziej formalnie (tak jak już zacząłeś) a dalej od domu bardziej swobodnie, naturalistycznie.

Witaj, Dobrze kombinujesz...tylko małe poprawki naniosłem na to moje "arcyddziało" z googla...niestety ale moj plan zwymiarowany zostal na innem kompie iec na razie tylko tyle moge wrzucic...na czerwono altana, zółto plac zabaw dla dzieci pewnie z czasem zamieniony na rabate (za jakies 10 lat jak dzieci wyrosna z placu zabaw )

Na dole mapy (przy znaczku google) jest pusto bo z tej strony jeszcze bedzie robione przyłacze gazu a planuje tam zagajnik typowo brzozowy-ogrodowiskowy...

mniej wiecej taki mam pierwszy pomysl na ogrod jak piszesz tzn przy wjezdzie bardziej formalnie...a w ogrodzie co dusza zapragnia a raczej portfel pozwoli
Pszczelarnia 22:52, 25 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Rabaty kontynentalnego lata w Pszczelarni:

No to sobie nacieszyłam oczy po trudnym dniu

Dziękuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:52, 25 lip 2014

Do góry
Ogrodowe - ma być cały szpaler , jeszcz eprzed szlaeństwem kwitnienia. Uwielbiam je zaraz po incrediball. I jakiem nadżen to własną piersią będę je bronić przed mrozami!!!

Przed nimi mam posadzone azalie i aktulanie runiankę bo nie lubię łysych placów zimą. Wprawdzie to tyły ogrodu, do ktorych zimą nie zagladam ale wiosną owszem. Za pelcami pęcherznica diabolo - aktualnie po ostrym cięciu i wyglada niewyjsciowo. Z prawej strony rh a z lewej rozplenice Paul's giant.... Za chwilę będzie miala 1,5 m..

I orzy okazji tyły... Nie ma chętnych do ciecia grabow.... Sąsiad mnie utlucze.... nmi wodą a ja mu liściami po oczach Urosły pierony, trezba je wystożkować.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:45, 25 lip 2014

Do góry
Obiecane dla Karoliny rabaty hortensjowe
Incrediball
W nogach ma żywoplot bukszpankwy, za plecami laurowiśnię wschodnia NN. To moja ulubiona rabata hortensjowa. Chyba mam 5 incredaball, jedna choruje na jakiegos grzyba drugi rok, więc przewa w nasadzniach. Jesli jest nadmiar deszczow to ze zbiornika z wodą sąsiada splywa wszystko do mnie...
Kwitnie jako pierwsza w moim ogrodzie

Hirtensje 2 szt magical moonlight .
W kolejności lubienia nr 5... Coś mi kolory nie pasują... Nie lubie połączenia białego z niebieskim. Ale kwitna jako drugie w kolejnosci

Z boku będzie buk bordowy, przed nimi jest kula bukszpanowa kolos z roplenicami medium boy i z lewej strony perovskia, którą uwielbiam

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 22:44, 25 lip 2014

Do góry
Dzisiaj prac trawnikowych ciag dalszy czyli fitness ze szpadlem
A żeby zobrazować stan "trawnika" wklejam fotę..wrrrr
Nie wiem cóż to za "cudo" ale jest tego mnóstwo

Nie zamierzam się poddać,kopię po kawałku po czym siadam,skubię ,wytrzepuję źdźbło po źdźble,korzonek po korzonku

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:38, 25 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Cięcie budleji... Masakrycznie teraz wyglądają bo im zostawilam tylko pióropusze . Zmuszona byłam jednak je wyciąć, bo buki zamierają z powodu zarastania przez nie, to samo z tujami sąsiadów, róże mają za mało słońca....

Muszę jakos do jesieni wytrzymać, do rewolucji pażdziernikowej na tej rabacie...

Aha lavenda po lawendokosach. Minimalnie ją ciełam bo już ma pełno nowych przyrostów. Rok temu za ostro skosiłam i nie zakwitła ponownie....

Buków nadal nie widać..... Atak mialo być pieknie bordowo...

O Jezusicku, masakra ale coś za coś znajdziesz budlejom inne miejsce?pozdrówka
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:28, 25 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Kot, proszę bardzo

I dziś

Ale z niej prawdziwy kocurek, pieszczoch i piecuszek rośnie. Tak w kazdym razie wygląda. Czy to mylne? Jaki ma charakterek? Choć moze za wcześnie o tym pisac.

Aha, Karolka, ale mi się wstrzeliłąś z tymi sadzonkami, ziemia mokra i do tego co dzień deszczyk je podlewa Stoją na sztorc, trochę dzwonki takie zmarnowane, ale to chyba im transport najbardziej zaszkodził po prostu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:25, 25 lip 2014

Do góry
Cięcie budleji... Masakrycznie teraz wyglądają bo im zostawilam tylko pióropusze . Zmuszona byłam jednak je wyciąć, bo buki zamierają z powodu zarastania przez nie, to samo z tujami sąsiadów, róże mają za mało słońca....

Muszę jakos do jesieni wytrzymać, do rewolucji pażdziernikowej na tej rabacie...

Aha lavenda po lawendokosach. Minimalnie ją ciełam bo już ma pełno nowych przyrostów. Rok temu za ostro skosiłam i nie zakwitła ponownie....

Buków nadal nie widać..... Atak mialo być pieknie bordowo...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:23, 25 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

Tu Szekspir jeszcze - spalone słońcem i ciut świeższe kwiatki

Cy

No piękny! I OLBRZYMI
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 25 lip 2014

Do góry
Rubrum i little boy. Obie rozplenice a jakże inne . Ztylu oczywiscie stipa. Na szczęscie rżsiało sie pelno młodych siewek będzie mozna sciąc wiosną tę wielką lub ją wykopać....

I medium, ktora pożarla mi dwa bukszpany w tym wieeeelkiego... Podobno vertigo było potforem... Rozplenica w drugim sezonie jest wielka... A co mam napisać o giant na tyłach?? Ale kocham je ze wzajemnoscią a one kochają moją podmokłą glinę

Musialam przesadIć jeżówki z roolenicy bo ich widać nie było...zostaly tylko na przodzie. Trzeba zakupić southerm bells.... Ale najpierw wypłata na konto bo mnie M wyeksmituje, jeszcz ejedne urlop we wrzesniu...

Jeżowki od Finki są tak gęste , że chyba je będę rozsadzac....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 25 lip 2014

Do góry
aage napisał(a)

Masz może fotkę przed operacją sypnięcia nawozem?
U mnie ostatnio trawnik żółknie placami a ja rozkładam ręce bo nie wiem co mu jest.

E speszjali for ju
Trawnik przed. - po ścieciu widać było uschnięte źdźbła, wolno rosł mimo codziennego automatycznego podelwania. Teraz jest ciemnozielony. Dziewczyny doradzaly nawóż jesienny ale ja jestem nieciepliwa i kupiłam ten przeciwko żółknieciu ( ma dużą dawkę azotu). Zdecydowałam sie na to bo mam bardzo cięzką gliniasta glebe i moje rosliny maja problem z pobieraniem skladnikow odżywczych, dlatego w tym roku niemal przeżuciłam się na nawozy playnne. Aha ponad miesiac temu opryskalam go również biohumusem. Nie wiem co pomoglo....
Przed

Po
Przy okazji rabata po metamorfozie... Z dosadzona kolejna kulą bukszpanowa.... Trzecia od lewej do przesadzenia o ok 20 cm i niżej....

A miskanty po lewej po przeprowadzce w polowie takie wysokie jak te po lewej nie przeprowadzane...
Mazurkowo 22:02, 25 lip 2014

Do góry
No nieeeeeee Nie przyznałaś się że dzieci ma się pojawić Gratulacje Elu Maluch zawsze świat przewraca do góry nogami ale to cudowne zamieszanie Niech się maluszek zdrowo chowa i rośnie na pociechę rodziców Płot pienkny i potrzebny bardzo Dzieci się nie rozbieg nie Buziaczki dla rodzinki I kfiotki

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 25 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aage dla Ciebie berberysy bagatelle - moje ulubione. Same kształtują się w kuleczki ale ponieważ ja jestem nożycoręka nie byłabym sobą gdybym ich nie ciahcala. Napisz na prive na jakim jesteś forum
U nas atmosfera i znajomości są boskie i dlatego ta śliwka w kompocie jest bardzo smakowita i przyjemna

Ciś na zdjęciu berberysy nie wygladaja na kulki... Jutro je sfotografuję z góry....

Dziękuję za zdjęcia pięknie wkomponowana czerwień. Ja swoje już przyciełam aby się zagęściły Lubię cięcia kosmetyczne.
Atmosfera, wiedza, i inspirację, cieszę się, że jestem z Wami.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:56, 25 lip 2014

Do góry
aage napisał(a)

Masz racje, wpadłam jak śliwka w kompot. Przez dłuższy czas podglądałam z ukrycia ale wizyta u Gabrysi dodała mi odwagi na ujawnienie.
Od lat piszę na innym forum, jednak tutaj atmosfera i ogrody zupełnie inne.

Aage dla Ciebie berberysy bagatelle - moje ulubione. Same kształtują się w kuleczki ale ponieważ ja jestem nożycoręka nie byłabym sobą gdybym ich nie ciahcala. Napisz na prive na jakim jesteś forum
U nas atmosfera i znajomości są boskie i dlatego ta śliwka w kompocie jest bardzo smakowita i przyjemna

Ciś na zdjęciu berberysy nie wygladaja na kulki... Jutro je sfotografuję z góry....
Ogródek Ewy 21:55, 25 lip 2014

Do góry
Jak już wspomniałam modrzew został z lekka podcięty, jutro tylko małe popraweczki.
Sielanka Ristowskich 21:55, 25 lip 2014

Do góry
malgonieczka napisał(a)
[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

pięknie u ciebie trawka zieloniutka , hortensje cudnie kwitną, zmiany super prosimy o więcej zdjęć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:54, 25 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madziu na pocieszenie dodam, ze dzisiaj ułamalam sobie pąk wczoraj posadzonej Firts Lady przy cięciu budleji...

Ja podejrzewam o to jakiegoś chrząszcza.. Gąsienica ani slimak by tego nie zrobiły....
Buziak... Chciałam sie wybrać za tydzien na giełdę ale dziewczyny robią wypad z Wrocławia
Czy u BK są jeszcze austinki, bo chciałam teściowej w prezencie kupić na imieniny ?

Dla Ciebie mój trawniczek po Agrecol przeciwko żółknieniu trawnika....

Na zdjęciach nie widać ale ma śliczny ciemnozieloniutki kolor. W połowie sierpnia sypnę nawóz jesienny

Masz może fotkę przed operacją sypnięcia nawozem?
U mnie ostatnio trawnik żółknie placami a ja rozkładam ręce bo nie wiem co mu jest.
Ogród Bogusława 21:53, 25 lip 2014

Do góry
Bogusiu znalazłam jeszcze takie zdjęcie, bo ona w zagęciach gałązek miała takie jakby sklejone igły i były takie nie to odchody nie to resztki pyłku sosny. ale żadnych owadów nie widziałam zresztą jak tylko zauważyłam że młode przyrpsty brązowieją robiłam oprysk

muszę jutro spróbować czy się łamią, i dam znać.
Dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję że jeszcze da się je uratować.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies