Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 09:55, 29 cze 2014

Do góry
o poranku....

melduję wykulkowanie 9 kulek bukszpanowych i kosteczki przy garażu
15 kulek czeka + te na kiju + ooogromna kula jaśminu + kosteczka na różanej

melduję, że kula śwetlna zwana księżycem jest wśród kulek tu , gdzie była planowana
polatałam sobie z nią po tarasie i ogrodzie, ale widać pierwszy pomysł najlepszy!

proszę Państwa oto eleganckie, uczesane buksiki !
Jurajski Ogród 09:50, 29 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
lawendowe lato - cd

Pięknie u Ciebie Ja w tym roku zakochałem się w Bonice ale co mam powiedzieć o Tobie ? Łany lawendy robią wrażenie W całym ogrodzie musi unosić się niesamowita kombinacja zapachowa Te murki obrośnięte kwiatami, idealny trawnik Miodzio !
Acha i mieszkamy niedaleko siebie bo ja na terenie Dłubniańskiego Parku Krajobrazowego

Pozdrawiam
Mój mały raj na ziemi :) 09:46, 29 cze 2014

Do góry
Filip, Madzenka dziękuję za sugestię ! wygoogluję sobie, poczytam i zobaczymy...
muszę pamiętać, że tam dość ciasno jest no i ....ciemno. TO jedyne miejsce , gzdie słonko nie dociera ani na chwilkę

Julcia , marzyło mi się tam strzeliste , wąskie drzewo. Zaraz za płotem sąsiad ma 2 ogromne choinki - ale planuje je wyciąć ! z jednej strony dobrze, bedę mieć więcej światła, ale z drugiej....brzydki widok
nie wiem tylko czy miłorząb pasuje do mojego ogrodu... staram się nie mieć za duzo gatunków, sama nie wiem (?)

Izulek...
widziałaś ??? no i powiedz jak Cię nie kochać !? skarpeta cudna (a ja chciaam obwódkę z bukszpanu, heh) , donica cuuudna ! zostajesz niniejszym moim nadwornym doradcą ogrodowym

i wybacz, że nie modziałam nic, ale po pracy w ogrodzie pojechałam zrobić sobie pazury, a jak wróciłam lało. Więc dokończyłam donicę jak tylko przestało i padłam

a po nocy już kończyłam ciacho (szkoda, ze Cię nie ma)

Fotki strzeliłam niedawno, ale znów zaczęło lać - więc kilka tylko.

A kawusię zawsze gdzie tylko zechcesz ! przjeżdzaj choćby już o ile nie będzie padać....
Dwa ogrody 09:45, 29 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
To ma być angielka, na razie dwie sztuki w doniczce, niekoniecznie rozrośnięte. Kwiat, który pokazuję, na długiej łodydze; jak przekwitnie przytnę i spróbuję ukorzenić. Ale co to za jedna?

Choc nazwy nie znasz to wygląda ślicznie i pewnie obłędnie pachnie.Miłej niedzieli.
Makowo na Kociewiu 09:44, 29 cze 2014

Do góry
Jeszcze raz się zalogowałam i zdjęcia się wgrywają
najpierw mikro stipy osobiście siane przeze mnie mają około 20 - 30cm
Szmaragdowy Zakątek 09:43, 29 cze 2014

Do góry
Obładowane prezentami wyruszyliśmy w stronę „szmaragdowego zakątka”…po drodze jednak obowiązkowo szkółka ogrodnicza…dziewczyny przeprowadziły małe masowe natarcie…
A potem biegiem do „szmaragdowego” bo nadciągała olbrzymia, granatowo-czarna chmura….postraszyła jednak tylko kilkoma kroplami deszczyku i poszła w kierunku Łodzi czyniąc nie małe spustoszenie po drodze (łamiąc gałęzie, niszcząc rośliny…w Pabianicach jeszcze kilka godzin po ulewie i gradobiciu zalana była jedna z głównych ulic) W tym czasie w „szmaragdowym” nie świadone niczego...miło spędzaliśmy czas

krótki spacerek wzdłuż nowych rabatek

mała wymiana poglądów…co dosadzić, co przesadzić, którą rabatkę poszerzyć…a nad wszystkim czuwał dobry duszek Ogrodowiska

potem co nieco trzeba było przekąsić…..

…i po wyczerpującym dniu troszeczkę odpocząć….

a to prezenty….gdzie ja te wszystkie piękne rośliny posadzę ???

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ i zapraszam częściej…„szmaragdowy zakątek” zawsze chętnie Was ugości….
Ogród Leny. 09:43, 29 cze 2014

Do góry
Grembosiu dziękuję
Mnie natomiast zachwyciły twoje wnetrza - takie jak się spodziewałam Piękne

Justi mówisz masz
Nadal kwitnie Tulipanowiec

Ogród i nie tylko... 09:42, 29 cze 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Zapomniałam dodać że walczę z nowym laptopem, szlag by to nowe oprogramowanie, ale cóż nie poddam się .Doszła też nazwa ulicy którą sobie przy pomocy M od razu powiesiłam na domku,

Bardzo to ładnie wygląda i nazwa ulicy fajna. Miłego urlopu życzę.
Szmaragdowy Zakątek 09:38, 29 cze 2014

Do góry
Potem przenieśliśmy się do zielonego buszu Karoliny (popcarol)

o poziomeczka…skosztuję

przedzieramy się przez funkową gęstwinę

no…my 3 ładniejsze czy te 3 jukki w tle

…tu się przekopało, tam się dosadziło… i „wyprostowana” rabatka już gotowa

cała Karolina – na ozdobnej rabacie…ogórki i fasolka
Szmaragdowy Zakątek 09:36, 29 cze 2014

Do góry
Pierwsza wizyta psiapsiółek z Ogrodowiska …..o przepraszam jeden przedstawiciel płci męskiej też by…
Chciałam Wam wszystkim jeszcze raz serdecznie podziękować za to, że przyjechaliście w moje skromne progi. Było mi strasznie miło Was gościć i mam nadzieję że tych spotkań będzie jeszcze wiele

A teraz krótka relacja zdjęciowa. Spotkanie było objazdowe…najpierw odwiedziliśmy ogród Małgosi (Margarete)

piękne rabatki

„kosmiczny” czosnek

niesamowita żurawka o ślicznym karmazynowym kolorze

cudna rabatka żwirowa

piękny ogród, wspaniała właścicielka, roześmiani goście

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:26, 29 cze 2014

Do góry
admete napisał(a)

Piękne widoki u Twojej mamy Ja się nie dziwię że taka z Ciebie ogrodniczka Przebywając w takim miejscu nie można być niewrażliwym na piękno przyrody
Ogród u stóp klasztoru 09:18, 29 cze 2014

Do góry
QUEEN OF SWEDEN

Znalazłam

Róża ta jest bardzo ładna,....wszystkie róże są piękne ...;

ale wygląda na to, że ma sztywne łodygi i się nie kładzie.

Różankę Twoją pamiętam z bukszpanową obwódką. Jeszcze do tej pory wspominam Ogród u stóp... Na CHFS bardzo było dużo inspiracji byłabyś zachwycona, niestety nie wszystko sfotografowane.

Pozdrawiam

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:16, 29 cze 2014

Do góry
admete napisał(a)

Wiem widziałam . Byłam wczoraj

I stałam nad nią dosyć długo, ale w końcu nie wzięłam.
Bo stwierdziłam że potrzebowałabym z 10 .
Więc albo wysieję, albo kupię więcej gdzieś taniej

Droga ta patagońska Mi tyle osób chciało podesłać nasiona wczesną wiosną że im częściej proponowali tym badziej odmawiałem Jakoś nie przemawiała do mnie ta roślina zwłaszcza że jednoroczna Miesiąc temu byłem w ogrodniczym i rzuciła mi się w oczy na stojaku z nasionami Wziąłem Pomyślałem sobie że choć już późno na nią to sprawdzę na własnej skórze co to za gagatek Ewentualnie zostawię w doniczkach i na zimę schowam do gospodarczego Olbrzymie moje zaskoczenie jak szybko wykiełkowała Z jednej torebki za 2.50 miałem 30 doniczek które już posadziłem do gruntu A wspomnę że nie sadziłem po jednej siewce do doniczki tylko po kępce Ciekaw jestem czy w tym roku u mnie zakwitnie bo na razie ma 30 cm ?

Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 09:12, 29 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U Ani byłaś, i znowu się w kurs wybierasz? Czekam na relacje ,bo tu z nudów uświerknę.

Haniu kochana relacja jest krótka . Odwiedziłyśmy ogrody Margarette, Karoli i Nikity i jedną szkółkę ,. Było super miło i do tego super smacznie ze tylko wspomnę o karczku pieczonym na grilu przez 8 godzin , rozpływał sie w ustach.Takich smakołyków było więcej , było smacznie i kolorowo i nawet z prezentami .Przez moment burza miała ochote popsuc nam zabawe , zagrzmialo i powiało mocno ale nie zepsuła nam zabawy i przeniosła sie do mojego ogrodu a nam zostawiła bardzo przyjemna umiarkowaną pogode. Najdłużej byłyśmy u Nikity, ja byłam pierwszy raz u niej wiec ciekawośc była największa, ale to super dziewczyna i mimo strasznej ilosci obowiązków ma piękny i zadbany ogród i przyjęcie zrobiła niesamowite, nie pierwszy zresztą raz ze wspomnę jej wyjątkowy tort na wizycie u Małgosi. W łodzkiej grupie nie zabrakło oczywistej już łodzianki GabiK z rodziną . Był to wyjątkowo miły dzień. Buziaczki Ci śle serdeczne.

Mój mały skrawek ziemi 09:12, 29 cze 2014

Do góry
Od Ani do Ciebie trafiłam bo fajne zdjątko u niej Twojej rabaty pokazałaś

i kwiatka na 100 zostawiam
Angielski ogród - chciałabym... 09:10, 29 cze 2014

Do góry

Na koniec troszkę bieli i spadam do ogrodu. Pozdrawiam ciepło zaglądających
Angielski ogród - chciałabym... 09:06, 29 cze 2014

Do góry
Ale nie o tym. W sobotę po raz pierwszy rozkładaliśmy trawę z rolki. Na początek poszło 20m2. Baliśmy się kupić więcej ze względu na obawę ,że nie będzie nam to wychodzić. Ale jest super. W tym tygodniu ciąg dalszy
Zdjęcie tylko jedno, bo na razie nie ma szału.
Angielski ogród - chciałabym... 09:04, 29 cze 2014

Do góry
No właśnie wiem że cieniowana róża się podoba innym, ale ja nie lubię jej. Po prostu nie przypadłyśmy sobie do gustu. Niemniej rośnie ładnie więc zostaje.
Mam natomiast innych faworytów.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:27, 29 cze 2014

Do góry
admete napisał(a)

Nie widziałam jej tam Byłam jak w amoku jak zobaczyłam werbenę Kupiłam ale droga niestety liczę że się rozsieje i w następnym roku będę miała busz werbenowy
Tytoniu też nie widziałam. Zresztą ja tam wpadam tylko po trawy ale tych też brak panie mówią że będą i będą a tam nic nowego nie ma

Bonsai można kupić w szkółce przed Górkami Szczukowskimi wydaje mi się, że tam mają większy wybór. Biegnę na giełdę zobaczyć co tam można kupić
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:23, 29 cze 2014

Do góry
Od mamy będę przewoziła tojeść i wsadzę ją w doniczki do ziemi - żeby siedziała w jednym miejscu

Chyba nie pomyliłam nazwy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies