Jako, że ostatnia rabata troszke słabo wyszła

to kilka może ciekawszych newsów.
Dotarła paczuszka z cebulami, troszke sadzenia będę miał z krokusami i straymi szafirkami kilka setek cebul

, ale jestem bardzo zadowolony, oby wszystko się zgadzało.
Jade jutro też odebrać od kogoś ze wsi wykopane metrowe bukszpany bo ktoś chce się pozbyć... takie niecięte miotły, ale może coś się da z tego 'wyczarować' sekatorem.
Zamknąłem też wszystkie sprawy formalne z poprzednim semestrem i zamierzam wykorzystać te ostatnie wolne 20 dni na kilka wyjazdów i już w niedziele zaczynam od Wrocławia

no ale ten wyjazd niestety nie ogrodowy.
No i jeszcze troszke przesadzania mnie czeka i przygotowanie gleby na ostatnią rabate w ogrdzie, która będzie jak do tej pory największa. Plan jest gotowy i po krótce przedstawie wizje.
Kształt litery L ujęty w fale, w plecach rabaty będzie żywopłot grabowy, w jednym ramieniu 'eLki' będzie 5 brzóz 7 kulek bukszpanowych, rozchodniki, hosty, tawułki, drugie ramie to przechodząca od brzozowej części rabata bylinowa z pysznogłówkami, jeżówkami, trawami, floksami, i innymi bylinami utrzymanymi w tonacji czerwono fioletowej może z dodatkiem intensywnego różu... żółty nie będzie miał tutaj miejsca. Do tego obwódka z żurawek, ale w innym wydaniu jakiego jeszcze nie było
No i na koniec zostawiam dwie fotki ze spaceru nad rzeke 200 metrów od domu
I na chwilke...