Wydaje mi sie ze to faktycznie to wczesne zimno uczynilo. Wgooglałam ze jesienia sie moga tak na zolro przebarwiac i tego sie trzymam; nawiasem mowiac buk wyglada cudnie na tle zielonych szmaragdow.
Jolu, wiadomości są w pasku na górze ekranu- trzeba przewijać w górę- nie zauważyłam, że jest powiadomienie- patrzę w środek i przewijam w dół ekranu.
Odpowiedziałam.
Moge Ci z własnego doświadczenia napisac ze Variegatus olbrzym troszke sie rozłazi i pisałas ze tam wasko wiec trzy to moge zeżreć te cisy ale skoro piszesz gdzies widziałas to moze variegatus z tyłu a cis z przodu przed nim zeby go przytrzymać. Ja mam trzy cisy kolumnowe ( nie pytaj jakie nie wiem ))). i trzy ML i ok to wyglada sa posadzone naprzemiennie /)))))
Witaj Jolu Trawy pożarły trzmieliny, ale to nie gracki tylko ML I ja też nie wiedziałam o jesiennym cięciu marikenów, ale jak widać po Twoich doświadczeniach, wiosenne cięcie też tolerują. Mój ma jakiś głupawy poczorchany kształt, ale może jakoś go "ułożę" Już jestem odważniejsza, bo dotąd to tylko truchlałam co wiosnę - odbije czy nie odbije?? A teraz już się tak nie przejmuję,padnie to posadzę coś innego. A serby u mnie mają mieć luźny, niecięty pokrój. Mam nadzieję, że nie padną
Graby sie upasły wszystko takie wieksze zieleńsze ) swietnie masz )) jarzębiny jeszcze nie chyba nie z tel pisze nie widze ))) kazdy kącik dopracowany lubie Twoj ogrod
Jolu. podpytaj tez jazzy o jej zywopłot , to tez były duze okazy kopane , sadzone dwa lata temu w tym własnie czasie ) kazda wskazówka cenna ))) zalinkowalam Ci jej ogrod ))))