Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:42, 04 paź 2016

kami napisał(a)
Miłorzęba ponoć formuje się na jesień po opadnięciu liści, przed nastaniem mrozów. Może coś w tym jest bo jak swojego ginko przycięłam wczesną wiosną to mi usechł :/

Hmm.. no to może go ciachnę, jak liście opadną.
Chociaż nie mam jeszcze pojęcia jak niby mam zrobić kulkę z tego torchacza
Zresztą machnę fotkę, jak liście opadną to pomyślimy

jolka 20:45, 04 paź 2016

iwonkap napisał(a)

Dziękuję bardzo, nie ganiaj z miarką bo cie zwieje a chodzilo mi o proporcje do ML i hortensji bo cos planuje u siebie a Twoja rabata jest dla mnie inspiracją

Metraz wygląd ajak bys miala 2 x tyle, ale chyba duzo daje przestrzeni ten nieograniczony krajobraz za płotem

Ok Generalnie polecam to zestawienie jako mało wymagające, jak już się wszystko rozrośnie
A co do metrażu, hmm.. jak chwasty wyrywam, to mam wrażenie, że jest 4 razy tyle
jolka 20:47, 04 paź 2016

iwonkap napisał(a)

tezzz taka chce cenę obdzwoniłama dzisiaj kilka szkółek nigdzie nie mieli w jednej Pan mi powiedział ze taki 130-140 moe kupic za 455 zł a w drugiej tańszej cos ok za 180 -300 zł ;-(

nie no, to jakaś przesada!!
poszukaj może na necie...
uważam, że to przegięcie z taką ceną
iwonkap 20:59, 04 paź 2016

jolka napisał(a)

nie no, to jakaś przesada!!
poszukaj może na necie...
uważam, że to przegięcie z taką ceną

mam prośbę czy mozesz podac mi gdzie kupowalaś swoj ? bywam w małopolsce i może zatem bedziemy mieli pasażera w drodze powrotnej z tamtyc stron
lojalna_ 08:36, 05 paź 2016

Kolory masz swietne daja po oczach. Porosły Ci miskanty gracki Ci pożarły Trzmieliny? Dobrze widze ?

Miałam własnie pytac ile ma Twoj mariken czytam ze szczepiony na 180 bo gracki jeszcze nie doskoczyly , ja mam mniejszego. Nie wiedziałam ze marikeny jesienia ciachac mozna i tak wiele ogrodnikow robi ciecie jesienne. Ja moje dosc ostro pociachałam wiosna i zaraz lepiej wygladaja , zwłaszcza ten pod oknem bo taki jakies luk głupawy miał.

Slicznie , serby tnę na zywopłot
Kawa 08:44, 05 paź 2016

Jola no kominek to już pewnie niedługo uruchomisz
ściskam cię mocno i tęsknię za naszym spotkaniem
kami 09:14, 05 paź 2016

O cięciu jesiennym na stronie sprzedawcy przeczytałam, trzeba by w katalogu się upewnić.
U mnie mariken jest mniej więcej 1cm za 1zł. Za 80zł też bym chciała 180cm
BasiaLT 09:48, 05 paź 2016

Pięknie u ciebie. Rabata z hortensjami powala. Skarpa też super się prezentuje, widać że kosztowała masę pracy ale jak się wszystko rozrośnie to dopiero będzie efekt
jolka 07:46, 06 paź 2016

iwonkap napisał(a)
mam prośbę czy mozesz podac mi gdzie kupowalaś swoj ? bywam w małopolsce i może zatem bedziemy mieli pasażera w drodze powrotnej z tamtyc stron

Kupowałam w Parku M, w Starym Sączu. Ale to było dawno temu
jolka 07:55, 06 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Kolory masz swietne daja po oczach. Porosły Ci miskanty gracki Ci pożarły Trzmieliny? Dobrze widze ?
Miałam własnie pytac ile ma Twoj mariken czytam ze szczepiony na 180 bo gracki jeszcze nie doskoczyly , ja mam mniejszego. Nie wiedziałam ze marikeny jesienia ciachac mozna i tak wiele ogrodnikow robi ciecie jesienne. Ja moje dosc ostro pociachałam wiosna i zaraz lepiej wygladaja , zwłaszcza ten pod oknem bo taki jakies luk głupawy miał.
Slicznie , serby tnę na zywopłot

Witaj Jolu Trawy pożarły trzmieliny, ale to nie gracki tylko ML I ja też nie wiedziałam o jesiennym cięciu marikenów, ale jak widać po Twoich doświadczeniach, wiosenne cięcie też tolerują. Mój ma jakiś głupawy poczorchany kształt, ale może jakoś go "ułożę" Już jestem odważniejsza, bo dotąd to tylko truchlałam co wiosnę - odbije czy nie odbije?? A teraz już się tak nie przejmuję,padnie to posadzę coś innego. A serby u mnie mają mieć luźny, niecięty pokrój. Mam nadzieję, że nie padną