Strasznie ciasno na tej rabacie, a to wszystko dopiero się rozrośnie.
Ja bym raczej myslała pod kątem, co tu z niej usunąć, niż co tu dosadzić.
Te cyprysiki mi tam nie pasują. Może je przesadzić gdzieś indziej, róże trochę rozsunąc żeby miały miejsce na rozrastanie, wtedy ew. jakieś nieduże trawki lub żurawki jako wypełnienie ?
A to mój chory grab. Wymyśliłam, że może nie jest chory, tylko ucierpiał wiosną jak go wyjmowaliśmy z auta, nieco bryła się w torbie przemieściła i zaczęłam wieczorem polewać liście z powodu upałów, czego wcześniej nie robiłam w obawie przed ewentualnym nasileniem choroby grzybowej
mam wrażenie że jego stan się nie pogarsza, a wcześniej to właśnie obserwowałam
inna rzecz, że dostał 2 razy herbatę tymiankową
szykuję się do następnej porcji
Moja rabatka frontowa nareszcie doczekała się kory. Naświetlenie i zdjęcia fatalne, może kiedy indziej będą lepsze. Tak sobie myślę, że może jeszcze tego lata mogłabym to miejsce rozjaśnić jakimiś jasno różowymi kwiatkami?, coś jednorocznego?
Kosolka, dziękuję. U mnie ma też takie plamki na lisciach. Ja sądziłam, że z przelania ale skoro u Ciebie też są to może i od słońca bo stoi w miejscu nasłonecznionym. No zobaczymy jak to z nia będzie dalej.
Dzień dobry
Widzę, że znów miałam cudownych gości. Zdrowieć w takim Towarzystwie to sama przyjemność.
Iwonko skorzystam na pewno, nie mogę się doczekać.
Kwiatuszki dla zaglądających. Miłego dnia
co do choiny kanadyjskiej jestem bardzo zadowolony - podoba mi się - a to dopiero małe drzewka - będę je przycinał tak żeby stworzyły mi ścianę i zasłoniły sąsiada - choć nie mam ich wiele - pewnie, że bym zasadził ponownie - wole je od tujek - ale nie oszukujmy się cena wyższa i przez dłuższy czas są duże prześwity - tujami łatwiej się odgrodzić
taka kompozycja jest mega fajna
a wracając do ścieżki - jestem już prawie na ukończeniu - efekt będzie pewnie dopiero jak połączy ten placyk gdzie będą kamienie i basen - na razie jest tam piaskownica
trawnik (raz nawożony, nigdy nie pryskany) może nie idealny - ale chyba nie jest źle
bałem się, że jest zbyt mało zbity i gęsty, że nie będzie wyglądać ta ścieżka - ale efekt mnie zadowala!
Asiu piękne zmiany , widać teraz większy teren i jest bardzo przejrzyście ,bardzo ładnie Piękne hortki a wejście do domu masz jak z bajki ja czuje ,ze u Ciebie na pewno są krasnoludki
Asieńko pozdrawiam cieplutko i miłego dnia .Czytam ,ze u Aniulki padało ,a u nas nic
Kocham Cię Marzenko !!!.... wiesz.... lubię Twoją energię i entuzjazm (zaraźliwy zresztą )
Już sie tłumaczę....mam laptop w serwisie i przeprosiłam sie do starego mini laptopa, co go ledwo widze , a działa jak ....nie powiem co hihihi
Ale drugi dzień próbuję nadrabiać zaległości.
W naszym ogrodzie ciągle brak tego i owego, ale roślinki w tym roku mają chyba to, co im potrzeba, więc się odwzajemniaja co widać na obrazku:
główny wykonawca
tegoroczna rabatka pod....ścianką
Anabelle
platan w towarzystwie bukszpanów i rozplenic