Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Donia72 23:05, 07 sie 2014

Iwk4 14:48, 08 sie 2014

Joasiu, zdjęcia u siebie umieściłam i problem starałam się opisać pismem obrazkowym. Pozdrawiam
Margarete 15:06, 08 sie 2014

Joasiu pieknie u ciebie.tak elegancko i kolorowo, to za sprawa tych jezówek i begonii a do tego trawy, eh jakie piekne duety albo i tercety z trawami tworzysz....
A widze ze hortensje VF juz ci rózowieją... bo to chyba one, dobrze rozpoznałam na zdjeciu. Moje pierwszy raz w tym roku kwitna - sadziłam jesienia , ale nie wszystkie z 4 szt w szpalerze tylko 2 kwitna, reszta sie ociąga - mają półcień to moze dlatego, a twoje na słoncu ? ja nie moge sie doczekac zeby zaczeły zmieniac kolor...
Pokaz jeszcze swój sliczny skrzyniowy warzywnik Joasiu...
JoannA 15:45, 08 sie 2014

Małgosiu,
moje wanilki sadzone wiosną i rosną w pełnym słońcu i już zmieniają kolor.
I na specjalne życzenie mój warzywnik
Ogromny tu busz Małgosiu, ale jaka frajda z własnych zieleninek wczesną wiosną. A teraz cieszą własne pomidorki i cukinie.
Dziekuję Małgosiu za tyle ciepłych słów o moim ogródku.
pozdrawiam
Iwk4 18:41, 08 sie 2014

Ale fajne owoce w tych skrzyneczkach wyrosły
Ja dziś wyrywałam koperek do ogórków i się zdziwiłam, bo na korzeniach było pełno mszyc ( też się zdziwiłam, że na korzeniach) maleńkich, jakby to przedszkole było. Muszę poszukać, co z tym zrobić.
JoannA 18:49, 08 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Ale fajne owoce w tych skrzyneczkach wyrosły
Ja dziś wyrywałam koperek do ogórków i się zdziwiłam, bo na korzeniach było pełno mszyc ( też się zdziwiłam, że na korzeniach) maleńkich, jakby to przedszkole było. Muszę poszukać, co z tym zrobić.

Pomidorki wyjątkowo smaczne i nie nadążają dojrzewać tylu mają amatorów. A te z bazarku wszyscy szerokim łukiem omijają
Mszyce na korzonkach kopru...hmmm...dziwne. Ale w tym roku tyle różnego robactwa w ogrodzie, że nie powinno mnie to dziwić.
JoannA 18:54, 08 sie 2014

wiunia napisał(a)
CUUUUUUDNIE!!!!!!

Joasiu w jakiej odległości są posadzone u Ciebie hortki są cudne!!!

Dziękuję Wiuniu
U mnie hortki nie rosną w typowych szpalerach ale po kilku sztuk na rabacie.
Te za placykiem z ławeczką rosną w odległości 190 cm ale pomiędzy nimi są miskanty ML.
Rabata przy tarasie, wanilki rosną co 90 cm ale już widzę że jak ambrowiec i klon Sentry się urosną będzie za gęsto.
Na jednej rabacie Anabelki rosną co 50 cm, gęsto ale celowo je tak wsadziłam. Może mniej będą się pokładać.
Agania 19:00, 08 sie 2014

Skrzyneczki zarosły, co Ty zrobisz z tymi plonami...zaraz się zacznie sezon grzybowy, pewnie będziesz pędzić do lasu

Hortusie przepiękne, bujne kwiatostany zachwycają, te wśród miskantów szczególnie, to sprawdzony duet, piękne masz Joasiiu, a stipy myślałam, że to są mini trawy, a u ciebie to już giganty...mutanty

gratuluje Ci tych stipowych wyżyn

buziak
JoannA 19:05, 08 sie 2014

Agania napisał(a)
Skrzyneczki zarosły, co Ty zrobisz z tymi plonami...zaraz się zacznie sezon grzybowy, pewnie będziesz pędzić do lasu

buziak

Aganiu, amatorów na moje plony nie brakuje, a właściwie amatorki. Córcia każdą ilość zabiera do siebie bo marketowe nie smakują jak od mamy
Grzybków narazie w lesie brak, a deszcze tak naprawdę u nas od wczoraj. Wreszcie odpoczywamy od upałów.
buziolki
Agania 19:14, 08 sie 2014

U nas też wreszcie aura sprzyja.....deszczyk.. za nim słoneczko...taka pogoda sprzyja wypoczynkowi i pracom ogrodowym, jest miło i powietrze wilgotne, oczyszczone.... możemy na ogrodzie coś zrobić, jeszcze mam tydzień urlopu spróbuję go wykorzystać na maxa