Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 14:48, 08 sie 2014

chyba Red Caulli

nie patrzymy na coś co było kiedyś trawnikiem, nie kosiliśmy żeby reszty nie spaliło słońce

przepięknie pachnąca lilia Brasilia, w dodatku ślicznie zmienia się w trakcie kwitnienia

Coconut Lime i Green Jewel
Welka 14:55, 08 sie 2014

limka

rozchodnik Purple Emperor (?) i ML

Hot Papaya
Welka 14:57, 08 sie 2014

Magical Candle nie chce u mnie dobrze rosnąć, cały czas malusieńka

Strawberry and Candy

i Xenox coś tam
Welka 14:59, 08 sie 2014

Domek ma już lokatorów

Welka 15:00, 08 sie 2014

Kupiłam w środę jako "rozplenica w odmianach", ktoś może dokładniejszą nazwę zna?

Pozdrawiam
martaibartek 18:45, 08 sie 2014

Ewelinko dawno cię nie było, fajnie, że wróciłaś ogrodowo.

Masz piękną kolekcje rozchodników, no i jeżówek.

I u nas wreszcie pada! cieszę się jak dziecko, bo przynajmniej dziś odpadnie podlewanie
Loosiuu 19:00, 08 sie 2014

Nie chcę Cię martwić, ale ta rozplenica raczej zimy nie przetrwa. Ona jak Rubrum tylko na rok. To odmiana 'Sky Rocket' i niestety nie do naszej strefy klimatycznej Wsadź ją do ładnej donicy i zrób kompozycję z np. intensywnie różowymi wrzosami. Będziesz miała świetną ozdobę do zimy
monteverde 20:51, 08 sie 2014

Welka napisał(a)
Polar Bear z kijem jako podpórką, bo wyginało olbrzymie kwiaty

White Double Delight

"biuściasta" dziś już leży po deszczu, mimo podpórki dużo gałęzi połamało. Jest piękna do pierwszych dużych opadów

Ewelina piękne zdjęcia Twoja Magical Candle nie chce rosnąć jak moja Grandiflora wywaliłam ja z tamtego miejsca, pójdzie gdzie indziejzestawienie trawki z jeżówką śliczne i z rozchodnikiemzapomnialaś jeszcze o sadzonkach jednej trawy, bo Ty zawsze jak po ogień pozdrówka
Welka 20:54, 08 sie 2014

martaibartek napisał(a)
Ewelinko dawno cię nie było, fajnie, że wróciłaś ogrodowo.

Masz piękną kolekcje rozchodników, no i jeżówek.

I u nas wreszcie pada! cieszę się jak dziecko, bo przynajmniej dziś odpadnie podlewanie

Marta, u mnie tak popadało, ze nawet kilka dni mam z głowy podlewanie. Przysięgam, że nawet kolor trawy się zaczął zmieniać, bo tak woda była potrzebna
Pozdrawiam
Welka 20:56, 08 sie 2014

Loosiuu napisał(a)
Nie chcę Cię martwić, ale ta rozplenica raczej zimy nie przetrwa. Ona jak Rubrum tylko na rok. To odmiana 'Sky Rocket' i niestety nie do naszej strefy klimatycznej Wsadź ją do ładnej donicy i zrób kompozycję z np. intensywnie różowymi wrzosami. Będziesz miała świetną ozdobę do zimy

Filip, tak od razu w sklepie pomyślałam, bo jakoś nie pamiętam żeby ktoś pokazywał tu stałe kompozycje z tą rozplenicą. Spytałam pani sprzedającej roślinki czy zimuje u nas, spojrzała na mnie jak na głupka i powiedziała, że tak jak wszystkie rozplenice ta te ZIMUJE Rośnie na nowej rabacie, tam na razie pustki zanim rozrosną się rośliny i wolę takie jednoroczne niż jakieś typowe jednoroczne kwiatki.
Dzięki za radę, pozdrawiam