Moja szczepiona trzmielina. Obraz nędzy i rozpaczy. Co jakiś czas odłamuję suche kawałki. Nie wiem co jest z nią nie tak. Może miejsce jej nie służy. Chyba mam dla niej nowe miejsce
Witam wszystkich
Zeby nie dac sie zwariowac dla zdrowia I zeby sie za duzo na boki nie odlozylo w czasie mojej przerwy w pracy chodze przez 45 minut
Dzisiaj sfotografowalam trase I chcialabym sie z Wami podzelic jakie mijam widoki
to jest kosciol ale nie katolicki
Moja miała tylko jakieś 70 cm, u Ciebie ma cień więc jest wyższa zakwitnie w połowie sierpnia połowa wrześniaa Alba jeszcze później lubi kwitnąć, więc trzeba uważać na przymrozki i w razie czego coś na nią narzucić staram się ograniczać kwiaty bo bym musiała pół nocy siedzieći wklejać
Może nie będzie tak źle , może uda się uratować
Jeszcze uporządkuję dół posadzę coś dołem (a napewno jałowiec) i może nie będzie źle , może uda się uratować drzewo
Fabiola ta rabatka jest kwaśna. Dwie hortensje tam posadziłam tę białą nie wiem co to za odmiana, Twinky Pinky, żółtego berberysa i jakąś drobnicę, ale trawkę tam dosadzę. Tylko nie wiem jaka wysoka w kwaśnym podłożu da radę. Aha a ta kulka na pniu to cyprysik Yvonne. Jeszcze fotka altanki z oddali.
Fajne ujęcie!
teraz dopiero widzę jak wielkie są Twoje horti. a to przecież pierwszy rok na kawie karmione za rok będą 1m wyższe, w 2im roku 2m, w 3cim 3
Ależ gustownie w tym Twoim ogródku !!! i pęcherznice też gicior !
Tesia ściemy nie ma zapytaj Gosiaka i Eweliny widzę, że kwiatuch podziałał, to rudbekia Prarie Sun, energetycznaa Ciebie zapraszam w odwiedzinytu kawałeczek ogródka, nawet stary trzepak wykorzystany
Haniu za duży gąszcz, muszę trochę znowu po przesadzać, ale nawet to u mnie nigdy nie będzie jak u dziewcząt za dużo roślin mi się podoba i robi się z tego bałagan moje ogóreczkitutaj wszystko w ilościach mini-mini
To ja odsyłam na Pomorze u mnie wystarczy na razie, muszę oprysk zrobić a on mi nie daje, a rano upal, moja pikawka się buntuje i nie wychodzę
Baronowa zu Guttenberg
kolejne jeżówki
kolejna Beauty
Alba Luxurians
Anabelle
Przebarwiona już Lions Rose
Ginger Syllabub
Nasiennik knautii i Sir Lancelot
Easy Does It ta się nie boi deszczu pięknie się kwiaty trzymają i długo