Po lewej jedna odmiana brzóz a po drugiej inna... Wszystkie miały być takie z ciemnozielonymi wielkimi lisćmi - doorenbos long trunk... A wyszlo że dwie pospolite a dwie long trung. Męczy mnie ten brak symetrii.
Przed płotem graby fastigata przyrastaja ok 1 m rocznei, ja tnę bardzo ostro, bo chcę aby były bardzo gęste i geometryczne. Praktycznie obcinam wszystkie młode przyrosty gdyż graby są w fazie zagęszczenia.
Pospolite w żywopłocie potrafiąmieć przyrosty po kaźdym cieciu nawet 1 m a tnę trzy razy w roku. Z niskich 1,2 m sadzonek w trzecim sezonie mialam żywopłot 2 m, ktory ograniczam we wzroście.. Mimo ostrego ciecia mam problem w utrzymaniu ich na wysokosci ok 2 m ale już wiem dla czego. Żle cięłam górę... Zamiast w trapez cięłam wszystko jednakowo. Na boki przyrastał wolniej niz w górę.
Syla ja też mam doła ale nie ogrodowego... Potrzebuje jeszcze z tydzien urlopu.?.
Zaraz przeczytam ile czasu potrzebuje Signum na spenetrowanie grzyba
Do grabów używam nożyc AKUMULATOROWYCH Boscha. Mam 4 akumulatory w stalym pogotowiu, bo caly sprzęt M'a to. Bosch i takie same akumulatory. Jest lekki, ostatnio dobrze naładowany akumulator wytrzymał cięcie calego żywopłotu 33 m z obu stron. Teraz musimy kupić na wysięgniku nozyce, bo nie mogę latać po drabinie aby obciać górę źywoplotu.
Syla przy tarasie będzie jeszcze częściowo tarwkowo- karmnikowo -macierzankowo. W miarę ekspansji chwastów będzie trawkowo -żwirkowo. Muszę przy tarasie ogród żwirkiem uzupelnić, bo się za dużo dzieje... Tak mialo być od początku ale zrealizowalam to co w projekcie.... Jak sobie przypomnę te kilkaset doniczek wkopanych w skłonie... A potem godziny spędzone na odchwaszczaniu...ehhh trzeba było dać szmate i żwirek...